跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: 06年2月媽媽會(2)

winn 寫道:
呢兩日每日重左 1 lb 喎... 大概係食月餅之過

希望你bb無野啦. 我都覺得是食左月餅肥肥呀
星期五是無飯主婦日

伯爵府

今日公司個鬼佬個太太, 帶左佢地個細b上黎, 6個月男仔, wah.....好大個, 好似1歲咁....又成日笑, 好cute.....
之後鬼佬寸我(因我同佢講過我喜歡生囡), 話生囝好得意家, 你未見過之嘛.....
星期五是無飯主婦日

大宅

ada:
鬼仔細個係幾cute既, 哈哈
2子之母

伯爵府

放工啦, bye bye

星期五是無飯主婦日

大宅

婕婕媽,
唔該哂你, 等我check下幾時去照好d先~~

bk 日水夜水, 都唔知佢想點~~

複式洋房

Hi, 你哋好,病咗,無來1日,原來巳經開咗個新topic, 剛剛先體完11頁..hahhhah..好趕

你哋講起e生開d Vit +鈣片, 我想問各位仲有冇食葉酸呀?我聽人講現在都要食喎。
TickerFactory.com[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20715;107/st/20060214/dt/-12/k/6d18/preg.png[/img〕[/img]

大宅

小米B 寫道:
Hi, 你哋好,病咗,無來1日,原來巳經開咗個新topic, 剛剛先體完11頁..hahhhah..好趕

你哋講起e生開d Vit +鈣片, 我想問各位仲有冇食葉酸呀?我聽人講現在都要食喎。 [/quote]

聽講係如果媽媽有隱性地中海貧血就要keep住食
一般既媽咪食到bb 3個月就唔洗食, 食都冇用咁話..[quote]
2子之母

複式洋房

哦,完來係咁
TickerFactory.com[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20715;107/st/20060214/dt/-12/k/6d18/preg.png[/img〕[/img]

大宅

小米B,
點解你個 signature 仲係得 ticker 個web link 既?!
你病好未呀?
2子之母

男爵府

嘩!part 2啦!!!真係時光飛逝啊!!

搬屋真係好多o野煩啊!!! :-( 希望快d搞掂晒啦!!不過weekend可能打風,點解個天咁對我gar??

噚日威記姑娘打俾我,話我上星期o係醫院留o既小便可能留得唔好,種左好多菌出o黎,要我盡快返去再留過!

同埋maybe下星期有時間我會去港島區o既醫院再排期!我想問下大家知唔知贊育醫院而家係未只有產前產後檢查?如果生bb是否都係要去返東區/瑪麗?

伯爵府

pinky,
加油 :lol: 加油 :lol:
星期五是無飯主婦日

大宅

pinky,
係呀,而家贊育只是得產前產後檢查,生就要去番瑪麗嫁.
記得搬屋時小心些呀,我上次見紅就係係搬屋前一晚出事的,所以你唔好太粗勞呀.
該用戶已被刪除

複式洋房

Winn,
THANKS , 我好番D啦,本來唔想看E生, 但頂唔住呀,始終食1次葯呀 :-| 週邊好多人病呀, 大家都要小心D呀

Winn呀我都唔知點解show唔到個time bar出來呀?

Winn & 茵茵,
咁姐唔洗食呀, 因有人同我講話食葉酸bb吸收幾多得幾多喎, 對bb腦發展好,我第一胎嘜都唔知呀...hahhah

複式洋房

Hello, 各位2月媽媽,我

男爵府

早晨呀~ 希望今日bk唔好cc下啦~

ecbaby,

welcome~

男爵府

嘩..尋晚唔知發生乜事.一晚抽筋2次.好彩家陣隻小腿冇乜事.可能呢排冇日日食鈣片&飲少左奶 ?-( ?-(

男爵府

cpy,

我今日臨起身前伸個懶腰都差d抽筋呀. ?-(

複式洋房

一一B 寫道:
cpy,

我今日臨起身前都差d抽筋呀. ?-(

一一B,
伸完懶腰後會唔會個肚有d唔舒服架??

welcome呀, ecbaby. 你係幾時預產期呀?

大宅

各位,我返來啦!
好耐冇上網啦,返工成日比個同事"kup'住, 唔上得,返到屋企又冇精神,今日sick leave 一日,可以上來chat下啦!

我昨日抽完羊水,好痛下! 希望bb冇事啦,因為我個ratio 係1:180, (以我年紀,以1:320係標準),真係擔心....

仲有呀,我終於知道bb性別啦,有jur jur呀! 好開心,之前一直以為係女! 真係有d喜出望外

首頁

尾頁

跳至