2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:第一 !!!!!!!!!!!岩岩今朝check左 一深一淺

原帖由 gbmama 於 12-09-18 發表
第一 !!!!!!!!!!!

岩岩今朝check左 一深一淺
Hi,我剛剛驗到中左,第二胎,上次m系8月30.打算放完假先看醫生。

大宅

開心吸收勳章

回覆:sunnyvivian 的帖子

我都係30號號最後一次嚟m

洋房

恭喜恭喜恭喜

大宅

回覆:gbmama 的帖子

Gbmama, 如果計lastM, 我預產都會係25/5呢,岩岩8卦黎6月呢版睇下就見到你,我都係第一次留言:D

大宅

sunnyvivian 發表於 12-10-1 20:16
Hi,我剛剛驗到中左,第二胎,上次m系8月30.打算放完假先看醫生。

我都係第二胎, LAST PERIOD 係8月31日...
我諗緊幾時睇醫生好, 我唔想再用 陰超呀

大宅

我都啱啱用棒棒check到bingo...第二胎...edd6月頭...

大宅

畀面勳章

回覆 FloraJon 的帖子

我都煩緊尼樣野....我last m 26/8,,而家照一定用陰超,我又唔太想,但照肚起碼等多成個月~

大宅

vicky19846619 發表於 12-10-3 13:58

我都煩緊尼樣野....我last m 26/8,,而家照一定用陰超,我又唔太想,但照肚起碼等多成 ...

我最後都係決定左10月15睇醫生啦, 費時心掛掛, 希望到時可以唔洗陰超啦

大宅

畀面勳章

我而家都係諗住排左健康院先,,,睇下有冇得排期响政府照閃閃,,,如果有就順便照埋~如冇就10月中去私家照...!係呢,,,你尼胎會揀私家定政府生啊?

大宅

引用:回覆+FloraJon+的帖子 我而家都係諗住排左

原帖由 vicky19846619 於 12-10-03 發表

我而家都係諗住排左健康院先,,,睇下有冇得排期响政府照閃閃,,,如果有就順便照埋~如 ...
如冇意外,會係私家,上胎開刀,今次想試順產

大宅

畀面勳章

我上胎都私家開刀,,,今胎會响政府生,,聽人講第一胎開刀第二胎政府好似可以揀番開刀..我而家都1516,,因為順產好快復原,,但我又勁怕痛,,唉

大宅

回覆:vicky19846619 的帖子

我係聽日講第二胎再開刀,會痛過上一胎好多,所以今次想順產。不過我上年尾先開刀,隔咁近唔知可唔可以順產。我之前係廣華做產檢,麻麻地,所以我唔敢係嗰度生

男爵府

引用:回覆 FloraJon 的帖子 我上胎都私家開刀,,

原帖由 vicky19846619 於 12-10-03 發表

我上胎都私家開刀,,,今胎會响政府生,,聽人講第一胎開刀第二胎政府好似可以揀番開刀. ...
我上胎都系私家開刀,坐月果陣訓低扯親個傷口,痛左半個月啊,如果今胎醫生話可以順產我都想試下啊。我已經相隔4年幾,依家個傷口已經隱左形。

大宅

畀面勳章

我都聽過會痛d,,其實點都係要痛
你隔甘近醫生應會叫你開刀喇,,,因為傷口可能會爆,我今胎隔3年,我都諗緊政府會吾會同我開呀

大宅

畀面勳章

回覆 sunnyvivian 的帖子

我果陣都痛左成個月呀個傷口
你就好啦,,傷口埋得甘靚,,我個傷口而家仲起哂肉笌,,好肉酸呀

大宅

回覆:sunnyvivian 的帖子

我個傷口頭尾隱左形,中間有肉芽,因為我對疤痕敵有少少敏感,我而家又唔敢貼,唔知對個胎點

大宅

引用:回覆+FloraJon+的帖子 我都聽過會痛d,,其

我都聽過會痛d,,其實點都係要痛
啊?我好想順產,其實我個傷囗痛左個幾星期,但我一諗起落床個下,真係唔想再開刀.
不過vicky, 有mama 話如果私家幫你再開刀,你可以要求佢幫你清走D肉芽嫁。話時話你地有冇發現今胎個肚好快現

男爵府

引用:我個傷口頭尾隱左形,中間有肉芽,因為我對疤

原帖由 FloraJon 於 12-10-03 發表
我個傷口頭尾隱左形,中間有肉芽,因為我對疤痕敵有少少敏感,我而家又唔敢貼,唔知對個胎點

...
其實我個陣開完刀都系貼疤痕敵,不過我可能敏感,好痕,貼左兩日就無再貼啦。

男爵府

引用:Quote:原帖由 vicky19846619 於 12-10-03

原帖由 FloraJon 於 12-10-03 發表
啊?我好想順產,其實我個傷囗痛左個幾星期,但我一諗起落床個下,真係唔想再開刀.
不過vicky, 有mama 話如果 ...
我都覺得今胎個肚大得好快,其實系上胎遺留落個肚腩,所以漲得好快。唉,,可能上胎頭3個月吃唔到野,我上胎4個月個肚先開始大得快,今胎不敢想像。

大宅

畀面勳章

no ar,,我c6今胎唔比我去私家呀,,,我响屯醫生呀,,我諗就算開刀佢都唔會幫我整喇,政府野點會甘好服務吖~~~
如果你個醫生覺得你可以順產甘梗係好啦~~起碼私院有c6全程陪冇甘驚

首頁

尾頁

跳至