跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 一月媽咪第一次召集﹗

Maggie

你去做oscar的收費很平宜呀!
可否話比我知診所的名稱及電話呀,因為威院已爆了
:-(

別墅

大家好,我來報到。今次係第一胎,而家十一週,預產期係一月中。

過去個多月,頭暈兼反胃,食唔落野,好辛苦,每晚都暈醒或餓醒兩次。。。 。。。而家淨係想食生果同卡樂B。。。

大家有無人睇旺角既黃建明醫生呀?

一起努力。

我們愛,因為神先愛我們。

大宅

[quote]
*Maggie** 寫道:
Jane

我們真係有緣 , 我冇編號 可能我是新診la

我剛好11周2日去做oscar, 費用太約$650-$750
你几時會去做 oscar 要几多錢呢?
因為是第一胎 好多乜都唔識 好彩的朋友提

大宅

agneslee28 寫道:
...大家有無人睇旺角既黃建明醫生呀?

agnes,

He's my doctor last time. But as his clinic is too far away from my home and I want to take my elder with me for the visit, I have changed to see another doctor at Shatin instead.

大宅

cicy

I should be comfirm with my friend,
because my friend help me to book clinic and
her frist daughter same the climb check it.

Yet! I had been checked the other clinic will be
over $1,300 so I feel rather cheap

別墅

Maggie

Would you please also let me know the Clinic?

Because I booked OSCAR in Central need $1900.- very expensive.

Many thanks!!
http://family.webshots.com/photo/2200566240103299971CYORnx

大宅

Dear All

The OSCAR check should be $1,300.

If you want Telephone number,
Please kindly leave your e-mail address
I will e-mail to you.

複式洋房

好開心,我要做豬媽媽啦。
我分別睇緊私家醫生同埋政府醫院(QE),分別話我預產期係2008年1月29日及2008年1月25日。但我會信我嘅私家醫生多D,因為係佢幫我做IVF。
起初我打算在QE生BB (平好多),但最近成日聽到政府醫院有很多醫療失誤,我有D担心。我有幾個朋友本來都打算係政府醫院生,但依家都轉軚去私家醫院生。現在我都心大心細,請問有無意見比我?

別墅

BB POSTER 可以係佐敦裕華國貸公司門口有得買,佢開價 $28/張,我講價去到 $20/張

emilychoy75 寫道:
hi hi

我想請問大家邊到有BB poster 買???
我現在去龔羽一醫生檢身好唔好呢??(好貴照一照$780)得5分鍾,兩week 又要再照佢話個B size 太細....
我第一胎請大家教下我呢!!

大宅

Hi! 我都係第一胎,預產期係1月22日. 不過我仲未照清楚,我初時以為政府第一次檢查會check埋,原來只係好普通的檢查,所以我都約咗去私家check多次。點解你話喺QE生平d?QE係咪都係政府醫院,收費會否一樣,我聽人話QE d姑娘好好人,不過我當初咩都唔知,比人點咗去聯合呀!

大宅

大宅

我昨天晚上買

男爵府

我都係一月尾預產期呀...1月26號呀..仲唔知男定女呀.................我想問下邊度整OSCAR便D呀..

大宅

我就約咗龔X一下星期四做,但係都唔知好唔好,因為我唔知聯合醫院有無得驗,我又唔係高齡,所以都唔知係咪要自己BOOK,前兩日我朋友叫我要自己去BOOK,我咪BOOK威院同仁安,但都FULL晒,咪上網揾,見D人話佢唔錯咪BOOK咗囉!佢收1250,包度頸皮同驗血,價錢都OK掛!所以我都想問下人意見!
coey128 寫道:
我都係一月尾預產期呀...1月26號呀..仲唔知男定女呀.................我想問下邊度整OSCAR便D呀..

複式洋房

Hello JessBB,

平D意思是私家與政府比較,我原先打算如果在政府生就會選擇QE,但依家政府醫院有太多醫療失誤,所以心大心細睇吓是否去私家生。

JessBB 寫道:
Hi! 我都係第一胎,預產期係1月22日. 不過我仲未照清楚,我初時以為政府第一次檢查會check埋,原來只係好普通的檢查,所以我都約咗去私家check多次。點解你話喺QE生平d?QE係咪都係政府醫院,收費會否一樣,我聽人話QE d姑娘好好人,不過我當初咩都唔知,比人點咗去聯合呀!

子爵府

好媽媽勳章

I just did Oscar there. There were so many people in the clinic, and I have to wait for an hour to get register (REGISTER ONLY!!). But the doctor and nurses are quite nice.

In total, I have waited for 2 hours...

Report will be issued after 2 working days.

JessBB 寫道:
我就約咗龔X一下星期四做,但係都唔知好唔好,因為我唔知聯合醫院有無得驗,我又唔係高齡,所以都唔知係咪要自己BOOK,前兩日我朋友叫我要自己去BOOK,我咪BOOK威院同仁安,但都FULL晒,咪上網揾,見D人話佢唔錯咪BOOK咗囉!佢收1250,包度頸皮同驗血,價錢都OK掛!所以我都想問下人意見![quote]
coey128 寫道:
[/quote]
Hello everybody~~!

民房

Hello

醫生話我的預產期係1月14日呀,第一胎好狼狽....

洋房

好耐無過來了, 大家陀得幾好嗎?? 嘔有無減少到呢??

我下下個星期先做oscar呀, 12wk尾, 好想快d知道result, 聽講好多人照oscar時都會知道性別的

最近要交好多功課同要exam, 我都唔夠訓, 不過仍然希望mini會長肉啦

大宅

想請教你哋, 首次去政府check就剩係驗血, 度高, 磅重, 睇video同驗小便, 咁第二次去會check d咩? 政府嗰度話要著輕便服, 因為要全身驗查, 咁即係咩? 點全身驗查法? 著褲定dress? 可唔可以幫下我? many thanks!!

首頁

尾頁

跳至