婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

星期日同C9嘈,
星期一一早返媽咪到,同埋係媽咪到訓,
星期二返工, 個PK 99打電話問C6我有冇返工,
有冇返工關你個PK咩事呀 ???:;pppp:
有第一胎時, 唔舒服冇返工,
我係房, 個PK99大大聲係廳到叫,
做咩唔返工.......

今次第二胎我已經怕Q左佢,
點辛苦我都返工, 費時係屋企對住條八婆...

我已經好唔開心, 人地有BB可以係屋企安胎,
我日日就要返工, 個個月份人工就要比晒個PK..

( 條PK唔知佢份家用全係我比)

大宅

你係佢媳婦,唔係佢個女,人地唔會錫住我地..

大宅

99可能以為你唔做野要佢個寶貝仔養啊

大宅

我敢講結婚咁多年, & E+個女都係我養,
條PK 99都係我養緊.....

佢試下話佢個仔養, 我唔產去上天花板

原文章由 irisflower 於 08-10-28 12:08 發表
你99可能以為你唔做野要佢個寶貝仔養啊

大宅

甘點解唔同佢講, 你梗係要返工, 搵錢養佢, 唔只你女女呀

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

原文章由 笑死人 於 08-10-28 11:56 發表
星期日同C9嘈,
星期一一早返媽咪到,同埋係媽咪到訓,
星期二返工, 個PK 99打電話問C6我有冇返工,
有冇返工關你個PK咩事呀 ???:;pppp:
有第一胎時, 唔舒服冇返工,
我係房, 個PK99大大聲係廳到叫,
做咩唔返工....... ...

好明白你感受

我有左時唔舒服, 我都堅持日日返工, 雖然係好辛苦, 夜晚又訓唔到, 不過我都屎返公司, 我驚99會嘈, 一陣話我訓覺都唔幫佢做家務 (除左去產檢, 我基本上未請過假, 日日返足, 辛苦命)

男爵府

駛咩怕你99呀, 唔返工咪唔返工, 關佢屁事, 你每個月有$$$俾佢就得啦, 佢再嘰嘰GA GA, 斷佢米路, 等佢食屎.

珍珠宮

好媽媽勳章

快d同奶奶暗示d家用係你搵番黎!

大宅

樓主

妳直接同99講,係佢個仔無用,而家要妳養成個家.點解仲要受佢氣? 佢個仔受佢氣先係公道.因為佢地係兩母子.我地係外人.唔應該受99氣.

大宅

C6月尾同我嘈,我唔會比錢佢
( 個個月係我比錢C6再比個PK):;pppp:

大宅

原文章由 笑死人 於 08-10-28 12:55 發表

GOOD呀…冇錢冇事話…有錢乜都得…都唔明d99同c6到而家都仲要覺得男家要欺壓女家…都傻傻地…

等待驗證會員

我係你,我搵錢當然我惡晒啦,我似我咁啦,我C6賭波欠左筆CARD數,我迫佢唔彼99家用黎還,佢開頭唔肯,仲話我攪到佢屋企家嘈屋閉,我係條街到剷到佢阿媽都唔認得呀,之後佢唔敢再講,所以你要比佢地知道邊個係米飯班主,細個時點解D阿爸可以咁惡都係因為E樣野之麻,所以要對自己好D,放假休 息咪休息囉 ,洗咩同佢地交代呀

大宅

我想搬, 我想離婚....
頭先C6問我係咪要佢送佢阿媽去老人院先死心,

大宅

你直頭同佢講清楚, 老人院都要錢架wo, 邊個出先?? 你老公無本事, 甘要老婆定老媽子呀??

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 笑死人 於 08-10-28 02:57 PM 發表

係!!!反正而家都係你養佢老母啦!
都唔爭在俾錢出黎送佢去老人院!

[ 本文章最後由 晞玥 於 08-10-28 15:35 編輯 ]

大宅

原文章由 笑死人 於 08-10-28 12:55 發表

你老公無做野??

大宅

有.......佢份人工自已用

原文章由 JBlam 於 08-10-28 15:34 發表

你老公無做野??

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

如果你想離婚係因為同99相處唔到, 不如試下搬先啦. 相見好同住難, 分開住可能可以改善關係呢. 如果你c6唔想搬, 你自己同個女搬走, 冷靜下先. 當然, 如果只係你同個女搬走, 就唔好再俾家用你99喇, 咁佢地就會發現你過去係有為頭家付出. 冇咗你, 家不成家架.

大宅

原文章由 笑死人 於 08-10-28 15:41 發表
有.......佢份人工自已用

哇…你老公真係冇得頂…佢居然咁講野…財政封鎖佢,費事講咁多!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 tantanmama 於 08-10-28 15:47 發表
如果你想離婚係因為同99相處唔到, 不如試下搬先啦. 相見好同住難, 分開住可能可以改善關係呢. 如果你c6唔想搬, 你自己同個女搬走, 冷靜下先. 當然, 如果只係你同個女搬走, 就唔好再俾家用你99喇, 咁佢地就會發現你過 ...

贊成!!!
乜你c6同99咁9架(sorry恕我直言)~
你c6自己冇本事養個亞媽,自己仲咁多聲氣,你叫佢收皮啦~
你99咁對你都忍到,比著我一早搬左返亞媽度~
所以我好同意tantanmama所講,你搬開幾個月先啦
唔好再比錢你c6同99啦,你睇佢地點死,到時佢"挨"返你返去tim呀

首頁

尾頁

跳至