懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

情人節開刀生咗個b,同同房嘅媽媽傾計,我話生好辛苦,開刀好痛,佢話陀咗咁多個月都唔舒服,呢幾日痛少少唔係啲乜,佢話陀仔一定辛苦過生,原來我陀得好幸福,先忍嗰幾日痛楚,就有個bb,咁我都要多啲正能量,生仔係福氣,唔準再呻,大家準媽媽也多多加油!

大宅

回覆:原來我陀仔真係陀得好舒服

我都覺陀得辛苦既話,相比生時既痛起係小事,所以陀得舒服,其實真係幾幸福!我而家15wk,陀得唔舒服,作嘔,真嘔,胃頂,胃酸多,火燒心,勁多口水分泌吞唔到,成日要吐出來,都幾辛苦。12wk前都成日呻,辛苦到喊左出來而家15wk都仲有不適,但舒緩緩左,有時呻下冇壞,好過谷住谷住,仲唔開心!希望所有孕媽媽都加油!順順利利生個健康b

大宅

回覆:開心果^^ 的帖子

15週就火燒心,好嚴重喎!
唔好食太飽呀,會一次湧出嚟,有無飲胃藥水呀?

大宅

12wk之後就晚晚食完就嘔~又個人好炆, 有時自己都頂唔順自己~
希望快D好返冇事~

複式洋房

只想講湊仔仲辛苦
大家加油

大宅

我陀到中段,都算好舒服呀

早期冇咩嘔,中期行路慢左,暫時感覺良好

大宅

我都算幾舒服,比起同期媽媽,我算好少嘔,食得訓得,我會好好享受呢段日子生完有排辛苦呀

子爵府

引用:我都覺陀得辛苦既話,相比生時既痛起係小事

原帖由 開心果^^ 於 14-02-16 發表
我都覺陀得辛苦既話,相比生時既痛起係小事,所以陀得舒服,其實真係幾幸福!我而家15wk,陀得唔舒服,作嘔 ...
同我陀仔果陣一模一樣,我8w開始直到生都係咁,每日番工都有個膠袋用吐口水,多到唔可以吞,一吞就嘔,直到生果陣 我都仲嘔緊,火燒心 胃酸倒流 嘔黃膽水係基本野,加油,要享受家陣既日子,好快過架咋

大宅

引用:Quote:原帖由+開心果^^+於+14-02-16+發表我

原帖由 emily_money 於 14-02-17 發表
同我陀仔果陣一模一樣,我8w開始直到生都係咁,每日番工都有個膠袋用吐口水,多到唔可以吞,一吞就嘔,直到 ...
真係一樣,我都係8wk開始,而日都係日日膠袋跟身吐口水 終於有人明白我

大宅

引用:15週就火燒心,好嚴重喎!唔好食太飽呀,會

原帖由 cordleia 於 14-02-17 發表
15週就火燒心,好嚴重喎!
唔好食太飽呀,會一次湧出嚟,有無飲胃藥水呀?
冇飲胃水,唔知飲邊隻好,又唔想食咁多藥

子爵府

引用:Quote:原帖由+emily_money+於+14-02-17+發

原帖由 開心果^^ 於 14-02-17 發表
真係一樣,我都係8wk開始,而日都係日日膠袋跟身吐口水 終於有人明白我

...
果陣我去賣膠袋果啲地方,買左一札白色背心膠袋仔,5蚊札,袋定啲係手袋,車丫,萬一要嘔都有野袋住,唔好飲有氣既野,會嘔得仲勁,我飲室温水都嘔就轉飲凍水,仲有唔好食一粒粒既生果,好易入風,好似車厘子咁,後期我捉到路,原來個仔鍾意食肉,菜同飯,唔鍾意食麵,食佢鍾意既就唔會嘔,仲有m記魚柳包我都食唔少,但我本身唔好食m記,簡自己岩食既,就會陀得舒服啲。

複式洋房

原來成口口水既媽媽咁多。。。我上胎又係吐口水吐到生前一日,真係好辛苦,心存僥倖希望今胎唔會,點知呢胎都係一樣。。。日日儲口水。。。但每當望住大b既時候,我就同自己講,熬

大宅

回覆:開心果^^ 的帖子

我醫生有開隻中和胃酸嘅胃藥水俾我,因為我後期真係瞓唔到,飲完即刻見效,好好瞓

男爵府

牛年勳章

我都覺得陀得舒服會好好,因為我陀囝囝時冇嘔過,又冇肥到,更冇水腫,5個月都冇人知我懷孕,食得瞓得,全個孕期只係半夜抽過一次筋,生囝囝時產程又短又快,所以我覺得真係好幸福架。

大宅

引用:Quote:原帖由+開心果^^+於+14-02-17+發表真

原帖由 emily_money 於 14-02-17 發表
果陣我去賣膠袋果啲地方,買左一札白色背心膠袋仔,5蚊札,袋定啲係手袋,車丫,萬一要嘔都有野袋住,唔好 ...
明白,多謝教路
我就買左一卷卷果d膠袋,一日起碼用幾個,我又係鍾意食m記同魚柳包

大宅

引用:原來成口口水既媽媽咁多。。。我上胎又係吐

原帖由 Panda525 於 14-02-17 發表
原來成口口水既媽媽咁多。。。我上胎又係吐口水吐到生前一日,真係好辛苦,心存僥倖希望今胎唔會,點知呢胎 ...
噢!原來你都係多口水,但我去健康院同姑娘講,佢話唔關陀b事,係我自己問題,佢話冇咩聽過d孕媽有咁既情況,其實我上胎都冇咁既情況,係今胎先有

大宅

引用:我醫生有開隻中和胃酸嘅胃藥水俾我,因為我

原帖由 cordleia 於 14-02-17 發表
我醫生有開隻中和胃酸嘅胃藥水俾我,因為我後期真係瞓唔到,飲完即刻見效,好好瞓

...
因為我仲未睇自己個私家,今個星期睇,到時會同佢講,叫佢開定d胃水,看下門口

大宅

引用:我都覺得陀得舒服會好好,因為我陀囝囝時冇

原帖由 babycei 於 14-02-17 發表
我都覺得陀得舒服會好好,因為我陀囝囝時冇嘔過,又冇肥到,更冇水腫,5個月都冇人知我懷孕,食得瞓得,全 ...
太幸福啦

大宅

我都覺佗仔真係辛苦過生仔好多,可能我第一胎開刀,極其量都係痛兩個星期,之後就行動自如好多。但佗仔真係辛苦都想死,自6周打後到生都冇乜好日子過,第一胎作嘔反胃到廿周,真嘔唔算多,但今胎一日可以嘔5次,而家17周叫好dd, 但胃酸真係好多,成日唔舒係,又要訓唔到覺,冇精神,經常頭痛,我連大女都冇能力照顧

複式洋房

引用:只想講湊仔仲辛苦+大家加油

原帖由 kawaii_squid 於 14-02-17 發表
只想講湊仔仲辛苦
大家加油
無錯,陀仔同生仔都唔辛苦,湊仔先最辛苦特別係餵人奶

首頁

尾頁

跳至