2014年媽媽會

跳至

首頁
12345...25

尾頁

男爵府

畀面勳章

雖然好似快左d, 但有冇11月媽媽可以大家傾下呀?

複式洋房

回覆:2014年11月媽媽~

報到,報到,第一次準備做媽媽,心情好緊張!!!

男爵府

畀面勳章

引用:報到,報到,第一次準備做媽媽,心情好緊張

原帖由 karenwhl 於 14-03-03 發表
報到,報到,第一次準備做媽媽,心情好緊張!!!
你好呀,我都係第1次準備做媽媽加油!

複式洋房

報到,我都係第一次,預計係十月尾十一月頭,最後係1月23日,約了星期四第一次檢查,好緊張!!

複式洋房

由上星期二驗到後,要等到今個星期四見醫生,都覺得等了好耐好耐

別墅

hihi, 我edd 係1/11/2014呀~~last m 係25/1/2014, 我第二胎啦
你地咁快睇c+??
係for咩~~? check 閃閃呀!??!!?

男爵府

引用:由上星期二驗到後,要等到今個星期四見醫生,

原帖由 Zivho 於 14-03-03 發表
由上星期二驗到後,要等到今個星期四見醫生,都覺得等了好耐好耐
唔洗心急,太早去檢查都睇唔到乜野,呢個星期四有得睇已經好快

複式洋房

蝦mo 發表於 14-3-3 10:16

hihi, 我edd 係1/11/2014呀~~last m 係25/1/2014, 我第二胎啦
你地咁快睇c+??
係for咩~~? check 閃閃呀!??! ...

我其實本身約了開始做IUI 的,點知BB好乖好生性,即刻係"自然"最後呢一個月就BINGO 了, 我DUE DAY 遲了3日,用棒棒驗到後,第二日再去番仁安抽血驗HCG,有成1500, 即係confirm BINGO 左,約埋醫生今個星期四,到時都岩岩好6WEEK 了!!!唔知醫生同唔同我CHECK 閃閃呢!!

複式洋房

回覆 kase1512 的帖子

我仲未有醫生信的,星期四睇完仁安,有埋醫生信就會去排埋政府,兩邊都排住先!

別墅

Zivho 發表於 14-3-3 10:29
我其實本身約了開始做IUI 的,點知BB好乖好生性,即刻係"自然"最後呢一個月就BINGO 了, 我DUE DAY 遲了3日, ...

如果有得6week 照, 有d bb都應該可以照到閃閃了
不過有可能要陰超囉, 我自己就盡量唔想比佢陰超
so 約左8週幾先去照閃閃, 反正6週未必照到住, so 遲少少會隱陣d, 慳番d 錢.....hahaha

別墅

Zivho 發表於 14-3-3 10:31

我仲未有醫生信的,星期四睇完仁安,有埋醫生信就會去排埋政府,兩邊都排住先!

係啊,正常都2邊check
你地未知自己幾時edd???
可以上網自己check架喎

複式洋房

回覆 蝦mo 的帖子

其實因為自己一次醫生都仲未見,又第一次做媽媽,緊張了一點,仲未係好相信呢一個事實

始終要見埋醫生,照下, 感覺先會開始實在一點.......

自然試了差不多一年,BOOK 了做IUI , 本身最後呢一次都放棄了,無諗過就係咁BINGO 了,感覺仲未實在

複式洋房

回覆 蝦mo 的帖子

我上網計就係31/10 ,不過我當住係11月1先

別墅

Zivho 發表於 14-3-3 10:36
回覆 蝦mo 的帖子

其實因為自己一次醫生都仲未見,又第一次做媽媽,緊張了一點,仲未係好相信呢一個事實:happ ...

即, 係你就係你架囉...幫你慳番筆呀,hahaha
thu 你照完話番我地知你有閃閃未呀!!!

男爵府

引用:回覆+kase1512+的帖子我仲未有醫生信的,星

我自己都心急架,上星期已拎醫生信,諗住今日去健康院排產檢,我都係政府私家兩邊睇。

可能我太緊張,個肚又有時好似m痛咁,成日營住有唔妥……好想快d到下星期見e生

複式洋房

回覆 蝦mo 的帖子

當然會啦,由上星期二驗到後,日日上來搵資料....有咩可以食有咩唔食得...有咩要買.....昨日仲去埋一田BB展,無過依家太早,無野買!!!
另外已經開始改變自己飲食了!

男爵府

引用:Quote:蝦mo+發表於+14-3-3+10:16+hihi,+我e

乖bb!!

別墅

我無去健康院排期呀, 因為己經去左gov 登記, 到時見到完姑娘佢先再refer 去健康院!!!!

複式洋房

蝦mo 發表於 14-3-3 10:49
我無去健康院排期呀, 因為己經去左gov 登記, 到時見到完姑娘佢先再refer 去健康院!!!! ...
其實我係唔係拎了醫生姐紙後,就直接走落去政府醫院登記就OK? 佢地會教我跟住落來點做嗎??

別墅

Zivho 發表於 14-3-3 10:52
其實我係唔係拎了醫生姐紙後,就直接走落去政府醫院登記就OK? 佢地會教我跟住落來點做嗎??
...

你去你所屬地區o既醫院度做登記, 記得拎id card, 住址證明同埋醫生證明
佢到時比2個期你, 唐氏同埋第一次見姑娘/產檢
到時洗唔洗refer 去健康院到時有人會安排你. (呢d 我都係聽番d jm咁講, 因為上胎o既野我己經忘記了)

首頁
12345...25

尾頁

跳至