親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

去ORLANDO 自駕遊, 租車渣, 需要買保險嗎 ? ( 保障駕駛時有任何意外的 )

可以去邊到買, 點買?

P.S.: 本身有旅遊保 .

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:ORLANDO 自駕遊需要買保險嗎

比我係歐美一定買晒所有保險, 租車果陣有得加

侯爵府

回覆 TMC3012 的帖子

請問响租車公司加or 另買呀 ??

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+TMC3012+的帖子請問响租車公司加or+另

原帖由 cubixluk 於 14-06-28 發表
回覆 TMC3012 的帖子

請問响租車公司加or 另買呀 ??
照誼租車公司一定有得比你加架, 買足穩陣啲

大宅

我早排都爬左好多文關於美國租車保險,知道美國租車公司(尤其係Orlando)在你取車時會用盡辦法要你買哂所有保險同options,咁做係同佢地既commision收入有直接關係,好多人都比佢地迫買哂上述D野,就算美國人都一樣被屈,去完返屋企之後被佢地charge credit card,跟住就上D forum,yelp,旅遊網站鬧,但都冇佢地辦法.
跟住我再睇佢地D charges,你預隨左車租,每日既保險費用大約US$38,第三保$12.99加架車本身全保$24.99, 所以不用擔心需唔需要買,到時佢地會主動叫你買的.

王國會長

王國會長

TMC3012 發表於 14-6-28 18:08
比我係歐美一定買晒所有保險, 租車果陣有得加
比我係任何地方租車都一定買足所有保險.

王國會長

王國會長

checkmate 發表於 14-6-28 23:51
我早排都爬左好多文關於美國租車保險,知道美國租車公司(尤其係Orlando)在你取車時會用盡辦法要你買哂所有保 ...

又唔可以話屈, 你真係可以唔買, 但租車就預埋保險條數, 有乜事真係賠到破產.

王國會長

王國會長

cubixluk 發表於 14-6-28 17:39
去ORLANDO 自駕遊, 租車渣, 需要買保險嗎 ? ( 保障駕駛時有任何意外的 )

可以去邊到買, 點買?

租車公司一定有得買

大宅

我地遊客唔係被屈,係被迫買哂所有保險同options,D美國人本身有保險,有好多野係唔需要買的,都比佢地事後bill credit card,佢地先係被屈,所以佢地重慶過D遊客.

王國會長

王國會長

引用:我地遊客唔係被屈,係被迫買哂所有保險同opt

原帖由 checkmate 於 14-06-29 發表
我地遊客唔係被屈,係被迫買哂所有保險同options,D美國人本身有保險,有好多野係唔需要買的,都比佢地事後bil ...
我在la,sf租過車記得保險係optional, Orlando 就未去過

大宅

可能Orlando係純旅遊城市,情況比較嚴重,其實我下個月都係去,所以都有少少擔心

公爵府

checkmate 發表於 14-6-29 00:08
我地遊客唔係被屈,係被迫買哂所有保險同options,D美國人本身有保險,有好多野係唔需要買的,都比佢地事後bil ...
某些州政府會規定遊客租車時要有一定數額的保險(通常係第三保,好少見過規定買埋其他 options,你可以問清楚),好合理,我自己作為遊客去到外國租車自駕,即使政府冇規定,我自己都自動買到足,保障自己,玩得放心,呢D錢唔慳得。
至於美國人,租車保險係純 optional, 我妹妹住美國,她自己的車保已經包埋租車,只外信用咭又 on top 提供額外保障,所以佢租車從來都唔會幫襯租車公司買保險,呢D租車公司冇得出古惑,攞車時份合約列得清清楚楚,顧客自己有責任睇清楚先簽卡,租車公司冇可能喺卡主唔知情嘅情況下屈卡主,如果真有其事,搵返發卡銀行 dispute 個 charge, 卡主冇薟名,完全可以推翻

Orlando 我去過兩次,每年亦會帶仔返去美國過暑假,東西岸好多地方都去過,每次都租車,從未試過被屈或被迫買一D我唔需要嘅保險,不用擔心

侯爵府

經呢個網租車安全嗎?

www.rentalcars.com
怇包咗一啲保險費用, 是否可以

其實我自己直接响 THIFITY 租, 經佢有個15% promotion 都係約莫hkd2500 / 17 days, 未有保險的

經rental car.com 租, 17 days 連保險都係hkd36xx 左右, 咁佢既車都係由 thifity 提供的, 呢間公司應該係中間人咁囉..

因為我乜都唔識, 所以要請教下大家 ...

http://www.rentalcars.com/Search ... p;dummyDropCountry=

木土土  呢間我租過無問題   發表於 14-7-29 12:28

侯爵府

佢包既保險係 :

您的租金己包含破撞險(Collision Damage Waiver)和竊盜險(Theft Protection) - 自賠付額為0元。

其實係咪已經夠...

侯爵府

回覆 mugtaitai 的帖子

多謝你詳細回覆....

知唔知租車要買邊種保險, 第三保?? 全保????
簡單啲, 應該買乜保險先夠保障我吔呢啲租車遊客呢 ??

因為我完全唔識, 要指教下

珍珠宮

第三保一定要買! 否則出事有機會賠到破產都唔掂.

架車的保險, 就可以考慮買唔買囉....都唔平 o架, 撞了就要俾維修費.

俾人偷了架車, 冇買保險又要賠錢, 賠幾多就睇邊間租車公司.

想問下信用卡 on top 有的保障, 係咪 us 信用卡才有 ? thx.

公爵府

cubixluk 發表於 14-6-30 13:50
回覆 mugtaitai 的帖子

多謝你詳細回覆....
租車我會買 damage waiver, theft protection 同埋 3rd party liability coverage. 前兩者包架車嘅任何閃失,後者包意外中第三者嘅損失,personal accident 同 personal effects 我反而唔買,因為呢個係包意外中你自己身體同財物損傷,而一般旅遊保險都包左呢兩項,所以毋需重覆買,但有時有些租車公司會將若干保險項目 bundle 埋一齊賣,好似今次我訂 Hertz, 喺香港嘅 hotline 訂,只有兩個價錢,一個係純車租,一個係車租加所有保險,冇得話我只係要某幾樣保險,咁唯有買晒

公爵府

youhello507 發表於 14-6-30 14:15
第三保一定要買! 否則出事有機會賠到破產都唔掂.

架車的保險, 就可以考慮買唔買囉....都唔平 o架, 撞了就 ...
係。我妹妹張 master card 係美國嘅,包租車既保險,連海外租車都包,去年佢同我一齊去澳洲玩,用佢名佢張信用咭租車,乜額外保險都唔使買,連加埋我做司機都包,十分正。而我問過我手上所有信用咭,連以服務週到見稱的AE都問了,冇一張有咁嘅保障,非常令人氣餒

侯爵府

回覆:mugtaitai 的帖子

有冇hertz hotline 既 link
我睇下先

大宅

回覆:ORLANDO 自駕遊需要買保險嗎

有D格價website : search and then show many companies 租車加保險的

Catmanbb

首頁

尾頁

跳至