論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我好好彩請了個好工人
1)每天早上6:30起床,晚上9:00睡,我無set guideline
2)早上掃地抹地,洗厠所
3)超乾淨,每星期換床單,我同佢講無時間可以二星期先換一次,但佢個個星期都換
開洗衣機前先洗衫一次,我話咁煩,不用,但佢又繼續咁做
4)煮飯好好味,每天不同餸菜,又識煲湯
5)做嘢幾快手
6)照顧BB超勁,佢教我,不是我教佢,好多細節我都唔識,佢次次叫我小心個b,佢似bb媽味多D
缺點1)剛發現玩手機,但我無出聲,上次回家見佢緊緊張張收嘢,之后我見到條電話線。另發現佢在廚房很長時間,原來廚房櫃收了個電話,唉
2)年紀大D
我對姐姐都好好,家所有嘢都可以任食,家人都成日送衫比佢,我都一齊做家務,洗碗等(但佢叫我唔好做佢的工作)

大宅

10隻手指有長短,只要佢玩手機時,唔影響工作就ok,咁仲要有小休嘅

大宅

回覆:baby525 的帖子

我哋都会同佢一齊做家務。但當然我做D輕易d。佢d workload 都好多,所以分擔d。

禁止訪問

大宅

回覆:glaymo 的帖子

我都唔介意佢玩手機,只要不是抱BB時玩便ok.但佢唔想比我知佢玩,所以偷偷玩,我覺得咁樣起碼有分吋

大宅

引用:10隻手指有長短,只要佢玩手機時,唔影響工

原帖由 tobbie 於 14-07-07 發表
10隻手指有長短,只要佢玩手機時,唔影響工作就ok,咁仲要有小休嘅
對呀,所以好感恩有個好工人,我其實無什麼要求,只要佢對我個B好

大宅

回覆:我家有個好工人

Thanks!!多謝分享正能量!

大宅

我家姐姐做齊哂樓主講既所有野,以為自己好彩請到好姐姐,但前幾日發現佢偷著我d衫。。。即刻。。。反感左好多

大宅

引用:我好好彩請了個好工人 1)每天早上6:30起床

原帖由 baby525 於 14-07-07 發表
我好好彩請了個好工人
1)每天早上6:30起床,晚上9:00睡,我無set guideline
2)早上掃地抹地,洗厠所
可以介紹係邊間搵嗎?

男爵府

我第一個炒既姐姐都做到樓主要求,請左半年開始現形,駁咀駁到暈,開始偷家中物件,最終姐姐在我家年半比炒了, 希望你姐姐keep住咁好

大宅

引用:Thanks!!多謝分享正能量! +

原帖由 queenmooe 於 14-07-07 發表
Thanks!!多謝分享正能量!
係呀,在這個討論區,成日都見到好差的工人,我其實都好驚

大宅

引用:我家姐姐做齊哂樓主講既所有野,以為自己好

原帖由 dragonflies 於 14-07-07 發表
我家姐姐做齊哂樓主講既所有野,以為自己好彩請到好姐姐,但前幾日發現佢偷著我d衫。。。即刻。。。反感左 ...
我那個一定不會,因佢肥我很多,而且我父母送好多衫比佢

大宅

引用:Quote:原帖由+baby525+於+14-07-07+發表我

原帖由 happykawing 於 14-07-08 發表
可以介紹係邊間搵嗎?
我間agent好細間,我覺得唔關agent 事,要看好唔好彩。我幫老板和客人請過幾個都唔好

大宅

引用:我第一個炒既姐姐都做到樓主要求,請左半年

原帖由 yandy.yandy 於 14-07-08 發表
我第一個炒既姐姐都做到樓主要求,請左半年開始現形,駁咀駁到暈,開始偷家中物件,最終姐姐在我家年半比炒 ...
我希望佢可以keep住la.千奇唔好偷嘢,最討厭

子爵府

我個個做了年半了,都keep到樓主所講個D,唯一缺点係吾識煮飯,不過佢揍BB揍得好,好上心,又吾偷野,執到—蚊都比番我。
佢仲有半年完約了,希望会續,到時BB大D番学,我会send佢去學煮飯。

伯爵府

引用:我個個做了年半了,都keep到樓主所講個D,

原帖由 964000 於 14-07-08 發表
我個個做了年半了,都keep到樓主所講個D,唯一缺点係吾識煮飯,不過佢揍BB揍得好,好上心,又吾偷野,執 ...
請問邊度可以學煮飯?

男爵府

回覆 baby525 的帖子

可否PM我agent資料?thx!

男爵府

回覆:baby525 的帖子

只係希望手腳干淨,唔好退步都偷笑,唔好期望有進步

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望可以KEEP到

禁止訪問

引用:我好好彩請了個好工人 1)每天早上6:30起床

首頁

尾頁

跳至