想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

15/7 驗到bingo, 今日突然大量出血,馬上入院檢查,仍照到bb且有心跳,醫生開咗黄體素我安胎,叫我休息多啲。其實而家除咗bed rest 我仲可以做啲咩?真係好擔心!

男爵府

除左休息,沒什麼可以做

放鬆一點, 唔好想太多
29/08/2014, BB born @w14. We will always love  you & hope you rest in peace  

大宅

回覆:KE11 的帖子

多謝您回覆!返到屋企後仍有少量出血,仲係鮮紅色,不由得向負面諗,好灰!

大宅

回覆:6 weeks 大量出血

食蛋飲鮮奶,少啲血時睇中醫,但唔好睇咁密

大宅

引用:多謝您回覆!返到屋企後仍有少量出血,仲係

原帖由 conniegi 於 14-07-26 發表
多謝您回覆!返到屋企後仍有少量出血,仲係鮮紅色,不由得向負面諗,好灰!

...
我有2個朋友同你一樣,應該係作小產,佢地都係要訓床,訓咗三個星期到,無咩事都唔落床,而家全部出咗世,好健康成長緊

大宅

回覆:Amoy2014 的帖子

多謝分享,希望我同小b都可以平安無事🙏🙏🙏因為今次呢個bb我同老公都盼望咗好耐,等咗超過一年先bingo,真係唔想咁就失去😔

男爵府

訓床

大宅

引用:多謝分享,希望我同小b都可以平安無事€

多謝分享,希望我同小b都可以平安無事🙏🙏🙏因為今次呢個bb我同老公都盼望咗好耐,等 ...
加油,好好休息,bb一定痴實你!
煲下劇,聽下歌,放鬆點

大宅

休息多點,訓多點就好好多。加油!

大宅

休息多D,食多D蛋,奶同花膠

別墅

引用:多謝您回覆!返到屋企後仍有少量出血,仲係

...
休息多啲...食多啲...最緊要瞓多啲呀

男爵府

飲安胎藥好啲 唔夠氣都會作小產 要補下
希望妳快啲無事 去睇下中醫
祝阿B痴實!

大宅

回覆:Nicky1129 的帖子

呢兩日反覆都仲係流血/流啡,唔知呢個情況仲會維持幾耐,好驚小B就咁流下流下就流走咗😭😭😭

大宅

引用:呢兩日反覆都仲係流血/流啡,唔知呢個情況

原帖由 conniegi 於 14-07-28 發表
呢兩日反覆都仲係流血/流啡,唔知呢個情況仲會維持幾耐,好驚小B就咁流下流下就流走咗😭😭& ...
希望bb痴實!幾時再去照?

大宅

回覆:teresa_timothy 的帖子

星期六。而家簡直渡日如年😭

大宅

我由4W開始日日流啡同見紅4次, 而家9W,.日子真係好難捱, 已經日日訓床睇埋中醫, 但幫助好似唔太, 而家我試下飲阿膠, 睇下有冇機會好轉, 你都要加油

大宅

回覆:chupig0609 的帖子

Thanks for sharing !! 咁西醫有無話點解會keep 住流血/啡?我個醫生只係話作小產,叫我多啲休息,感覺好無助😩

別墅

chupig0609 發表於 14-7-28 23:26
我由4W開始日日流啡同見紅4次, 而家9W,.日子真係好難捱, 已經日日訓床睇埋中醫, 但幫助好似唔太, 而家我試 ...
我朋友都有睇中醫同瞓床,食藥時都有幫助喎,依家3個月穩定咗,無流啦

大宅

引用:Thanks+for+sharing+!!+咁西醫有無話點解會

原帖由 conniegi 於 14-07-28 發表
Thanks for sharing !! 咁西醫有無話點解會keep 住流血/啡?我個醫生只係話作小產,叫我多啲休息,感覺好 ...
其實我之前小x過一次, 都係流血而冇左, 嗰時仲要14週冇, 勁傷心
而今次情況一樣,又係勁流血, 我唔知流到幾時先停, 不過今次我食下中藥, 睇下有冇好轉, 上網睇話阿膠可以止血養血, 我唔理咁多, 試左先, 盡左力唔得都冇辦法, 我尋日仲流左4塊夜用先唔流, 今日個人勁暈同口乾, 但最緊要冇肚痛, 一肚痛一定一定要入院, 唔拖得,但流啡or小量血都唔洗太擔心

大宅

chupig0609 發表於 14-7-28 23:56
其實我之前小x過一次, 都係流血而冇左, 嗰時仲要14週冇, 勁傷心
而今次情況一樣,又係勁流血, 我唔知流到幾 ...
想昭咁布流血,食阿膠,點整黎食???

首頁

尾頁

跳至