懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

bb 已足月, size ok ...... 因中期、後期經常見紅, 原因不明, e生 見議催生, 怕以前可能是胎盤出血, bb 在肚, 突發的事不能預計。

點好 ?

大宅

回覆:大細心 的帖子

政府建議?穩多個私家double check? 另足月出來再繼續養都好吖,吾使心掛掛

複式洋房

回覆:你地催生原因

足月仲等咩呀?今日唔知聽日會点!足月出世,BB健康唔洗擔心!

bookge  agree  發表於 14-8-7 12:02

伯爵府

已足月就唔怕啦, 醫生建議得, 都係相信好,,,,如果留係入面有危險, 為咩仲要留, 我都係催生, 39w, 因為穿水唔開, 我只想佢快d 冇危險地健康出世

男爵府

我39w5d催生,因為見左紅3日都未作動,醫生建議,話已足晒月,再留係肚度唔會有咩好處。

男爵府

引用:已足月就唔怕啦, 醫生建議得, 都係相信好,,

原帖由 TRUBIMA 於 14-08-07 發表
已足月就唔怕啦, 醫生建議得, 都係相信好,,,,如果留係入面有危險, 為咩仲要留, 我都係催生, 39w, 因為穿水 ...
me 2, 37w6 催生

大宅

我有妊娠糖尿,所以38週催生!

男爵府

既然足月了,聽醫生建議好啲

大宅

開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我39周見啡催生, 其實足月不用擔心

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:bb+已足月,+size+ok+......+因中期、後期經

複式洋房

催生成功率有幾高?我都有妊娠糖尿,公立叫我催生,睇完私家講bb未成熟,未入盆,都係建議開刀wor

別墅

我37w1d催生,因為BB過輕,醫生話BB吸收唔到,再起個肚裡面有機會胎死腹中,所以建議催生由BB直接飲奶吸收!而醫生話起佢地角度BB足月重要過磅數,因為足月代表BB各樣器官已經成熟,所以不需擔心!

子爵府

回覆:你地催生原因? 我考慮中 .......

我36-39 wk BB肚圍特别長得慢,而且自己覺得BB郁少咗,所以醫生建議催生,結果40週1催生。雖然催生比自然順産痛,但真係吾敢博,有機會係胎盤老化、發炎、早剝之類。

大宅

引用:bb+已足月,+size+ok+......+因中期、後期經

原帖由 大細心 於 14-08-07 發表
bb 已足月, size ok ...... 因中期、後期經常見紅, 原因不明, e生 見議催生, 怕以前可能是胎盤出血, bb 在 ...
我高血壓

37weeks 2出世

別墅

引用:我有妊娠糖尿,所以38週催生!

原帖由 elaine921 於 14-08-07 發表
我有妊娠糖尿,所以38週催生!
因為控制血糖控制得唔好?所以要催生?

男爵府

引用:我39w5d催生,因為見左紅3日都未作動,醫生

原帖由 scgift 於 14-08-07 發表
我39w5d催生,因為見左紅3日都未作動,醫生建議,話已足晒月,再留係肚度唔會有咩好處。

...
我同你一樣兩胎都係見紅無作動穿水,三日後傕生!

複式洋房

我都因為bb太大,所以38w催生,但生出黎係6.7磅

大宅

回覆:你地催生原因? 我考慮中 .......

我36週發現胎水少及胎盤鈣化,醫生叫我等到38週足月安排催生,其實足月就代表bb已ready, 有能力呼吸、飲奶,既然醫生因安全理由叫你催生,咁樓主可以放心催生!

大宅

引用:我37w1d催生,因為BB過輕,醫生話BB吸收唔

原帖由 bb3112 於 14-08-08 發表
我37w1d催生,因為BB過輕,醫生話BB吸收唔到,再起個肚裡面有機會胎死腹中,所以建議催生由BB直接飲奶吸收 ...
請問你bb出世幾重呀?

大宅

回覆:gigi_ypc 的帖子

e生話驚糖尿影響BB心跳,同埋太大驚難生,出世有7kg!

首頁

尾頁

跳至