母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

右邊乳房乳頭附近有一硬塊,應該係餵奶開始有,已四個月。最初掛住餵奶,奶量果啲,無咩理佢。而家好夠奶,開始擔心舊硬塊,於是去健康院俾醫生睇過,佢話係塞奶,兩邊乳房都仲有兩舊嘢,人奶姑娘教我欖球姿勢餵,乳房鬆咗,但硬塊無細。聽bk媽媽講通乳寶掂,滿懷希望買咗,而家食咗六七次一啲動靜都無。好擔心舊硬塊唔咪奶係其他衰嘢,如果係塞咗,點解唔痛,我又咁夠奶?如要睇醫生,係咪睇乳線科,點睇啊?我只係想餵母乳啫,點解要咁嚇我?

禁止訪問

回覆:peonybibi 的帖子

大宅

回覆 chrisbaby 的帖子

Thank you!請問卵磷脂要食幾多?

大宅

回覆:硬塊,點算?!

什麼是通乳寶?

珍珠宮

引用:右邊乳房乳頭附近有一硬塊,應該係餵奶開始

原帖由 peonybibi 於 14-08-31 發表
右邊乳房乳頭附近有一硬塊,應該係餵奶開始有,已四個月。最初掛住餵奶,奶量果啲,無咩理佢。而家好夠奶, ...
飲通草

禁止訪問

禁止訪問

引用:回覆 chrisbaby 的帖子Thank you!請問卵磷

禁止訪問

引用:什麼是通乳寶

大宅

引用:Quote:原帖由 Kalama 於 14-08-31 發表什麼

原帖由 chrisbaby 於 14-08-31 發表
通乳寶係草藥,我好易塞,一塞就食幾次好快通番,基本上我怕痛,所以唔會好大力推

...
係咪通草?

大宅

回覆 Kalama 的帖子

通乳寶係美國草藥,好似食藥水咁

大宅

食通乳寶第三日,好似有少少淋咗,有啲奶出,今日買埋卵磷脂,希望得啦!阿仔出緊牙,咬我痛痛,俾佢啜啜好驚,否則加埋佢啜會快啲,欖球姿勢佢唔已經唔肯,只有喺姑娘面前食果次肯配合,呃咗姑娘讚佢

大宅

引用:回覆+chrisbaby+的帖子食通乳寶第三日,好

原帖由 peonybibi 於 14-09-01 發表

食通乳寶第三日,好似有少少淋咗,有啲奶出,今日買埋卵磷脂,希望得啦!阿仔出緊 ...
請問你的卵磷脂系咩牌子架?邊度有得賣?

珍珠宮

留名同問。
我又塞左+發燒, 老公幫手啜軟返,但一小時後又痛過 手都舉唔高了

低咪一定要睇醫生食抗生素先可以好返?

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

侯爵府

回覆:peonybibi 的帖子

如果摸落去唔係實和痛就唔使理佢。

大宅

回覆 andrea22 的帖子

我買gnc,我用八折卡,百六蚊咋

大宅

回覆 Meir079 的帖子

唔痛啊,係摸到舊嘢,但用兩隻手指推左推右推得郁,好似無之前咁硬,位置亦前左,唔知算唔算實

大宅

回覆 貓頭雀 的帖子

睇醫生梗無壞啦!不過通乳寶值得試wor,好多人都話得,我食咗都覺得鬆咗

大宅

報告:食埋卵磷脂,兩邊胸真係泵得好清,鬆曬,唔似以前泵完仲脹卜卜,可能我真係積咗好多奶,但舊嘢仲存在,有時泵到啲奶,唔知好唔好繼續食通乳寶?食咁多日得唔得ga?唔知硬塊會點消失,慢慢收縮定突然禁變曬奶走咗?好想佢消失!!

珍珠宮

引用:報告:食埋卵磷脂,兩邊胸真係泵得好清,鬆

原帖由 peonybibi 於 14-09-02 發表
報告:食埋卵磷脂,兩邊胸真係泵得好清,鬆曬,唔似以前泵完仲脹卜卜,可能我真係積咗好多奶,但舊嘢仲存在 ...
我今日都買左卵鱗脂, 一食已見成效。
通乳寶,邊度買架請問

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

回覆 貓頭雀 的帖子

你search mamabbshop,我去佢尖沙咀樓上鋪買

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊