跳至

首頁

尾頁

複式洋房

民房

我咁次是第2胎, 不知是否上一胎生囡囡的肚皮鬆, 咁次個肚好次大得好快, 但好奇怪體重沒有上落. 請問下你們可否給下意見呢? 我上一胎在法國生, 醫生是在荃灣, 好遲才趕到接生, 咁次醫生建議在荃灣港安, 但係我住大埔, 奶奶住西貢, 又好似不是好方便, 但要交按, 好難要決定?

複式洋房

如果比我揀就一定要近自己屋企,因為好多人第二胎一作動就好快出世,唔似第一胎搞咁耐,我諗你要好好考慮呢個因素.
我肚皮都好鬆,而家37"

原文章由 Jadichan 於 08-1-22 23:59 發表
我咁次是第2胎, 不知是否上一胎生囡囡的肚皮鬆, 咁次個肚好次大得好快, 但好奇怪體重沒有上落. 請問下你們可否給下意見呢? 我上一胎在法國生, 醫生是在荃灣, 好遲才趕到接生, 咁次醫生建議在荃灣港安, 但係我住大埔, ...

民房

你咁胎同上一胎反應有冇唔同? 我上次嘔得好利害, 咁次就完全沒有嘔過, 但胃氣她多. 成日睡得不好, 胃痛到醒. 不過今次懷孕情緒好易改變, 好似好易想哭.

別墅

我都係第二胎呀。我都覺得個肚好似大得好快。無理由o架,個b只有1.xcm,點會咁突o架。
我今次同上次都無嘔,都只係胃氣多。但今次就成日覺肚餓,2-3小時就會餓,最慘係,食小小又覺個胃頂住頂住,真係唔知食好唔食好喇。

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章

Hello, 我又係第2胎呀!大仔而家先9個月真係唔知生完點算!

別墅

原文章由 tabolau 於 08-1-23 09:13 發表
Hello, 我又係第2胎呀!大仔而家先9個月真係唔知生完點算!

大家好~! 我都係第2胎~! 我第個依家14個月大....
3年抱2......所以我都係1006媽媽會....:D

大宅

[quote]原文章由 Venus2910 於 08-1-23 10:06 發表

HIHI大家好
我都係第2胎,個囡3歲2個月啦.
我同上一胎好唔同,依胎個幾月已經嘔到咩咁,食咩嘔咩,但上一胎5,6個月先嘔??而家好辛苦

民房

現在囡囡2yrs3mths, 仲好需要抱抱, 我都好吃力, 還有她喜歡跑步, 我往往追得好倦. 若照顧2個BB, 的確要相倍心機及精神.

大宅

HI HI 大家好!! 我都係第二胎呀, 囝囝而家2歲3個月, 好彩都好乖
冇咩叫我抱.
我今次同上次都無嘔,都只係胃氣多。
而家作小產起屋企休息, 下星期可以返工啦, 休咗三星期已經好咗好多.

複式洋房

完全唔同,上次冇嘔過,食得又訓得,今胎辛苦好多.
如果胃氣多可以試下食梳打餅.

原文章由 Jadichan 於 08-1-23 01:04 發表
你咁胎同上一胎反應有冇唔同? 我上次嘔得好利害, 咁次就完全沒有嘔過, 但胃氣她多. 成日睡得不好, 胃痛到醒. 不過今次懷孕情緒好易改變, 好似好易想哭. ...

複式洋房

我就係0607媽媽會

原文章由 Venus2910 於 08-1-23 10:06 發表

大家好~! 我都係第2胎~! 我第個依家14個月大....
3年抱2......所以我都係1006媽媽會....:D

大宅

我同上一胎一樣冇嘔,食得訓得:lol
希望唔好肥咁多,上次足足肥o左50磅

男爵府

我就係0612媽媽會 gar!

tsyefung,

same as you -->成日覺肚餓..食小小又覺個胃頂住頂住~

原文章由 tsyefung 於 08-1-23 08:26 發表
我都係第二胎呀。我都覺得個肚好似大得好快。無理由o架,個b只有1.xcm,點會咁突o架。
我今次同上次都無嘔,都只係胃氣多。但今次就成日覺肚餓,2-3小時就會餓,最慘係,食小小又覺個胃頂住頂住,真係唔知食好唔食好喇。 ...

大宅

大家好! 我已經有個2歲9個月大的囡囡. 佢之前都要我抱抱, 但我話比佢知mami唔可以抱佢, 佢e+就會搵daddy抱抱啦.

我上次陀囡囡都幾舒服, 但今次個幾月開始就作悶, 冇胃口, 好多胃氣. 但e+好少少啦. :)

別墅

我都來報到先, 我今次係第2胎

[ 本文章最後由 shanyeungbb 於 08-1-24 10:39 編輯 ]

別墅

想八卦問下,你地仲有無抱你大果個呀?我個仔現已1歲7個月,仲成日要我抱,慘。

別墅

嘩,肥咁多?我上次都係肥咗25磅咋喎。

原文章由 alicelee2005 於 08-1-23 13:13 發表

我同上一胎一樣冇嘔,食得訓得:lol
希望唔好肥咁多,上次足足肥o左50磅

別墅

除此以外,我以前有咗4-5個月的徵狀現在已出晒嚟。

成日肚餓 (以前唔會,到5-6個月後先會)
肚好"突"
行兩步就鼻塞
大腿已靜脈曲張...

原文章由 eshiro 於 08-1-23 14:02 發表
我就係0612媽媽會 gar!

tsyefung,

same as you -->成日覺肚餓..食小小又覺個胃頂住頂住~

大宅

我又黎報到先. 我囡囡剛2歲. 無抱佢la. 由爸爸抱.
上次好輕鬆, 今次就辛苦d, 之前見紅, 放了10幾日假, 由成日胃酸多, 呢幾日仲好頭痛tim.
大家要努力啊!

首頁

尾頁

跳至