自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

純粹講故,但可以駁(長) 故

某c9 因為覺得曲髮難打理,負離子長直髮又keep 左n 年,唔想再keep 同一髮型,係時候轉換新 style 。

入到髮型屋,坐底想同髮型師傾剪咩髮型好。 點知突然走個初級髮型師黎…

初級髮型師: 剷底啦

某c9 : 剷底好唔方便喎,紮起咪好怪

初級髮型師 : 咁你又話頭髮厚 ? 二話不說就剷左一行頭髮。

某c9 : 唔係喎。我咪講左支持轉形像,但唔支持剷底喎…

\"喎\"字未完,初級髮型師就剷多幾行。

某c9 : 嘩,你有冇搞錯,我都話左唔支持剷底,你重剷多幾行 ?

初級髮型師 : 你話長髮難吹頭麻,你話曲髮難打理麻,你話負離子做得多想轉形像麻,依家咪幫你剷青羅。

某c9 : 你之前話剷底我都話左唔想,依家重話要剷青 ? 冇錯,我絕對支持換形像,但可唔可以染髮呀 ? 負離曲 ? 短髮得唔得呀 ?

初級髮型師 : 呢d 你做過啦,咪一樣,依家我只係幫你剷青,都冇sell 你焗油,咁都唔支持 ? 你有冇更好提議 ? 冇既你就冇資格出聲。 依家我為你好,剷青後慳時間慳洗頭水。 你重嘈咩呢 ?

呢個時候,側邊d 髮型師行哂埋黎你一言我一語

A : 又話轉髮型,依家係人地揸剷,你頭髮多,剷都要剷幾日啦,人地好攰架,你只係坐喺櫈度者,頂多去唔到廁所,咁都唔可以包容下?

B : 你重想keep 負離子 ? Out 啦,你有冇諗過你d 仔女見到你咁out 既髮型會點 ? 真係替你d 仔女擔心。

C : 醒覺啦,唔剷青你實生頭蝨呀,到時變 \"辣喱\" 咪一樣。

D : 剷青係唔一定靚架,但唔試過點知者。 剷青都係影響好少者,你唔鍾意可以戴帽戴假髮者。 嘈咩呢?

E : 人地係初級髮型師,佢代你設計,幫你剷埋,咁都不滿我覺得你好冇良心羅。

F : 佢依家係初級髮型師,將來係專業髮型師,你冇資格say no.

某c9 : 咁你地成班究竟係支持轉髮型,剷青定支持個初級髮型師架 ?

初級髮型師 : 唔好講咁多,總之唔剷哂d 頭髮就唔收手,冇野好同你講。

某c9 : 我講多次,我支持換形像,但唔支持剷青得唔得 ? 同埋喺我個頭度剷喎,我都唔可以say no ? 再加上剷青係非髮 (無頭髮) 造型,我唔想咁喎。

初級髮型師 : 你唔支持剷青即係唔支持轉形像啦,即係你想生蝨啦,你想髮尾開叉啦,你想d 頭髮枯黃啦,你個頭冇架喇。 你d 仔女都係跟你同一個髮型,你一世keep 住依家個髮型羅,你冇希望架喇。

就係咁,某c9個頭被初級髮型師强行兼冇咨詢既情況下剷走左幾行頭髮,唔知點解唔支持剷青會變左想生蝨,想開叉,想枯黃。

咁依家應該點收科呢 ?

拎一分先走啦

Sumyeema1   發表於 14-10-7 11:56
wcpcelia    發表於 14-10-7 08:30
kiconico    發表於 14-10-7 06:22
霜霜    發表於 14-10-7 05:00

男爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:希嫙mama 的帖子

吾做個師奶生意

關注自閉症兒童

男爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

吾做個師奶生意

關注自閉症兒童

水晶宮

回覆:講故仔之轉髮型

C9應該上bk問下其他JM先去間salon

侯爵府

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

男爵府

引用:純粹講故,但可以駁(長)+故某c9+因為覺得曲

原帖由 希嫙mama 於 14-10-07 發表

某c9 因為覺得曲髮難打理,負離子長直髮又keep 左n 年,唔想再keep 同 ...
比喻得好好

男爵府

某c9 因為覺得曲髮難打理,負離子長直髮又keep 左n 年,唔想再keep 同 ...
比喻得好好

大宅

男爵府

珍珠宮

2024年龍年勳章

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

笑c我

大宅

支持!!

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

子爵府

hashtag旅遊勳章

侯爵府

水晶宮

笑左

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至