懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有沒有jm都是這樣呢?好像有很多東西要擔心,常常緊張bb有沒有長大,夠唔夠健康!.爲咗有bb,因為工作很緊張關係,我辭咗職,可能宜家實在太得閒,所以時間過得很慢,瞓又瞓得唔好,超情緒化 >.<

別墅

回覆:初次懷孕,心情很緊張,每晚都睡不好

開頭未適應係咁架喇,放鬆啲平常心,或者睇下懷孕有關書著~

大宅

咁早就瞓唔到,唔掂woo....仲有排等
放鬆d, 順其自然,我依家就黎6個月,都不知瞓得幾好,每晚都瞓到流囗水

大宅

開頭會係咁,你日頭訓唔到都可以係床上面灘下,會舒服d架,遲下會好d ,加油啦

水晶宮

真係要放鬆心情先得,唔係有排熬啊,飲D孕婦定驚安眠嘅湯水,將自己張床鋪佈置得舒服D,會容易訓好多

侯爵府

我的育兒心得勳章

放鬆d啦,你緊張呀b都好緊張架,有左應該好眼訓,好攰喎,唔好諗咁多,諗下開心野,諗下買咩bb野,好快就過!

大宅

引用:有沒有jm都是這樣呢?好像有很多東西要擔心

原帖由 sandybear 於 14-10-14 發表
有沒有jm都是這樣呢?好像有很多東西要擔心,常常緊張bb有沒有長大,夠唔夠健康!.爲咗有bb,因為工作很緊張 ...
我同你情況一樣,為左bb辭左份工係屋企休養,依家得閑到成日亂諗野

大宅

引用:開頭會係咁,你日頭訓唔到都可以係床上面灘

原帖由 fish0081 於 14-10-14 發表
開頭會係咁,你日頭訓唔到都可以係床上面灘下,會舒服d架,遲下會好d ,加油啦

...
羨慕我宜家22wk,呢幾日開始瞓得好差,腰好痛,點瞓都覺得赤赤痛。你點瞓嫁?側瞓or平瞓?

大宅

回覆:wong太 的帖子

所以得閒要約朋友出黎飲茶行街,老公放假可以去公園坐,輕鬆啲,優閒啲
記住,妳既睡眠就係養胎最佳方法!要有個健康bb就盡量多啲休息同訓覺,因為30週後妳會訓得更差,bb出世後更加唔洗諗1覺訓天光~~

公爵府

引用:有沒有jm都是這樣呢?好像有很多東西要擔心

有沒有jm都是這樣呢?好像有很多東西要擔心,常常緊張bb有沒有長大,夠唔夠健康!.爲咗有bb,因為工作很緊張 ...
唔好諗咁多啊…好好休息,諗住有個小天使就好

大宅

引用:Quote:原帖由 fish0081 於 14-10-14 發表開

原帖由 Lee師奶 於 14-10-14 發表
羨慕我宜家22wk,呢幾日開始瞓得好差,腰好痛,點瞓都覺得赤赤痛。你點瞓嫁?側瞓or平瞓?

...
我依家15w幾,呢胎中意平訓再搵野浪腳就會舒服d,上胎中意側訓攬咕臣

大宅

回覆 carolrsw 的帖子

我都想約下friend出嚟,但未夠3個月而且仲耐唔中會作嘔,都無心情出街

大宅

回覆 wong太 的帖子

我地要一齊加油呀!為bb努力!

複式洋房

回覆:sandybear 的帖子

放鬆d, 聽下音樂,唔好成日困自己係屋企,出去行下街,約下朋友la

大宅

Ponyoballe 發表於 14-10-14 22:13
放鬆d, 聽下音樂,唔好成日困自己係屋企,出去行下街,約下朋友la
我會試下

大宅

引用:回覆+wong太+的帖子我地要一齊加油呀!為bb

我地要一齊加油呀!為bb努力!
我依家煩緊每日食乜好,見到吾啱胃口嘅食物,見到都煩,但又成日肚餓,吾知點算好

子爵府

平瞓又腰酸,側左又壓到肋骨痛,側右都可以,所以剛瞓時周不時會轉來轉去。半夜又一定會去一次洗手間。不過中間就一定瞓得冧,還算可以

大宅

我都係無乜胃口,最怕食lunch,根本無嘢想食。唯有食多d生果lor,不過,我有時會突然好想食薯片lot, haha

大宅

回覆:sandybear 的帖子

我連夜晚果餐都吾知食乜好,依家先啱開始,幾時先捱過呢3個月,好吾開心

大宅

其實我都係㗎,我宜家嗅到油煙味,就會嘔,所以去阿媽屋企食。人地話最辛苦係開頭三個月,我都覺得好辛苦㗎,不過,你諗下有好多人同我地一樣。你有時間嘅話,睇下韓國"超人回來了',係講幾個爸爸點樣照顧d BB,有雙胞胎,有3胞胎,d小bb都幾搞笑㗎。我宜家每日都諗下方法令自己開心d, bb出世時都會有多d笑容嘛

首頁

尾頁

跳至