親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

兒童樂園今日開幕啦! 請去完返黎嘅姊妹報吓料, 例如遊戲是小兒科還是激烈的, 環境, 餐飲質素等等…… 我地23號出發, 原本安排左去木柵動物園, 而家有新野又想試吓, 我明白兩個地方截然不同, 不過都想聽吓大家玩完嘅comment先再決定去邊. 謝謝!

SPJB Family - Sammy/Penny/Jason/Boris
梓滔(Boris) - 2006年9月25日出世 - 6.6 磅
卓熙(Jason) - 2001年1月18日出世 - 5.5 磅
http://hk.myblog.yahoo.com

子爵府

回覆:兒童樂園 vs 木柵動物園

留毛,我27號出發

大宅

我都想知, 19號出發

男爵府

http://www.chinatimes.com/photo-app/20141204003817-260804

似乎啱年紀大些少的小朋友

大宅

回覆:SPJB 的帖子

睇上期U magazine的圖片似乎啱大少少的,我兩個都會去睇睇
另,請教知唔知邊度買到平baby boss ticket?thx

水晶宮

我23出發

大宅

回覆:SPJB 的帖子

俾我一定係揀新嘅,睇過資料入場唔貴,入面逐個遊戲收錢,唔啱玩未當參觀吓囉,我會帶2歲同8歲仔去,27出發。
請注意逢星期一休息。

大宅

我都係 23 號出發

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

新開襯佢D設施未殘都值得一去呀, 朝早可以先去淡水半日, 再去兒童新樂園玩, 夜晚去埋美麗華同士林夜市, 順路又可以玩足一日呢

BTW, 動物園同兒童新樂園我都會去

珍珠宮

我去過動物園, 今次有時間會去埋兒童新樂園玩下~ 23日出發~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

留毛,我新年去。

伯爵府

小寶貝兒 發表於 14-12-17 13:35
我去過動物園, 今次有時間會去埋兒童新樂園玩下~ 23日出發~
請問動物園係咪先坐車上山頂先再行返落黎. 如果2歲幾人仔唔租BB車會否行到好金吓?

珊瑚宮

引用:Quote:小寶貝兒 發表於 14-12-17 13:35 我

原帖由 winladyship 於 14-12-18 發表
請問動物園係咪先坐車上山頂先再行返落黎. 如果2歲幾人仔唔租BB車會否行到好金吓? ...
比幾元有遊園火車

男爵府

12312 發表於 14-12-18 12:08
比幾元有遊園火車
遊園火車有指定地點上車嗎? 謝!

珊瑚宮

April2009 發表於 14-12-18 12:59

yes

珍珠宮

winladyship 發表於 14-12-18 11:55
請問動物園係咪先坐車上山頂先再行返落黎. 如果2歲幾人仔唔租BB車會否行到好金吓? ...
係呀, 我地坐到去昆蟲館再慢慢行返落黎~ 我覺得帶定好D, 上次攰到我地PK! 雖然我女冇叫我抱, 佢對動物好有興趣會自己行, 但回程一走就訓, 果下最甘! 你地都會行到好攰, 帶架BB車, 唔坐可以放低袋係裡面, 唔洗拎住麻~

記得帶遮, 果陣我夏天去, 有帶遮到晒到熱到濕疹勁發作! 冬天雖然唔熱, 但怕晒~

珍珠宮

April2009 發表於 14-12-18 12:59
有呀, 一入門口就有得坐, 好似用悠遊卡可以比錢, 所以記得入多D錢入去~

伯爵府

回覆 小寶貝兒 的帖子

多謝你. 咁我係公園入口租定架BB車先.

伯爵府

回覆 小寶貝兒 的帖子

唔好意思. 想問你係園內行咗幾多個鍾?

珍珠宮

winladyship 發表於 14-12-18 16:02
回覆 小寶貝兒 的帖子

唔好意思. 想問你係園內行咗幾多個鍾?
應該行左3-4個鐘, 但我冇行晒架, 因為太熱啦, 只係行左 左上角, 然後一路順住行落黎~
可能我冇乜去動物園, 我覺得幾好睇架, 第一次感受到原來河馬真係好好好大隻, 同埋長頸鹿好高, 呢D睇資料係想像唔到~

首頁

尾頁

跳至