自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

昨日到海洋公園玩,無論到那個地方,強國人見到外國小朋友,只要不是黄皮膚,黑頭髮,都會主動要求拍照或合照,但對著自己人,就要擺出自己是高人一等的樣子,很白痴

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

子爵府

陪月勳章

引用:昨日到海洋公園玩,無論到那個地方,強國人

原帖由 DorothyTsang 於 14-12-23 發表
昨日到海洋公園玩,無論到那個地方,強國人見到外國小朋友,只要不是黄皮膚,黑頭髮,都會主動要求拍照或合 ...
係好白痴,我上次公司去旅行玩team building game 有班強國人見到有人男西人同事都擁上前要求合照。

成間公司同事等佢地開波

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係嘛

男爵府

回覆:強國人真的很崇洋,真好笑,又可悲

唔係講笑,我老公係好普通的白人,上年同佢去北京行長城,佢行係我前面,有個强國妹妹仔可能以為佢single,走過去要求同我老公合照,仲要撬住佢手臂,睇到我眼火暴,即刻拖住我老公,個妹妹仔先同我say sorry

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

子爵府

I DONT LIKE 洋人

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唔係講笑,我老公係好普通的白人,上年同佢

原帖由 kooliestgirl 於 14-12-23 發表
唔係講笑,我老公係好普通的白人,上年同佢去北京行長城,佢行係我前面,有個强國妹妹仔可能以為佢single, ...
佢識sorry都算好啦

丫雅    發表於 14-12-23 18:41
OM123321    發表於 14-12-23 18:08

公爵府

明顯係想勾結外國勢力

珍珠宮

chuballball 發表於 14-12-23 16:06
唔係嘛
X2

子爵府

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

見西人

侯爵府

係咩,我覺得果d人去美國,英國領事館求助果d學生,比起同西人合照,果種可悲,樣衰,核突程度,簡直九牛一毛啦,佢地完全表現出咩叫鬼奴。

ivyko    發表於 14-12-23 23:24

子爵府

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

白人有寶??

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:昨日到海洋公園玩,無論到那個地方,強國人

原帖由 DorothyTsang 於 14-12-23 發表
昨日到海洋公園玩,無論到那個地方,強國人見到外國小朋友,只要不是黄皮膚,黑頭髮,都會主動要求拍照或合 ...
係鄉下未見過鬼。。。

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

引用:明顯係想勾結外國勢力

原帖由 BBChu 於 14-12-23 發表
明顯係想勾結外國勢力

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

引用:係咩,我覺得果d人去美國,英國領事館求助

原帖由 lazywife 於 14-12-23 發表
係咩,我覺得果d人去美國,英國領事館求助果d學生,比起同西人合照,果種可悲,樣衰,核突程度,簡直九牛一 ...

別墅

pff.. 我不喜歡鬼老,但住外國没有選擇

drm    發表於 14-12-23 21:32

翡翠宮

唔出奇。大把大陸人想勾個鬼佬以後唔使留係大陸,就算係日韓新加坡香港都大把係咁。但唔理好醜,係路人都拉去影相又真係好核突

首頁

尾頁

跳至