想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位jm可否分享吓做IVF時可以食乜嘢有幫助着床呀……?

別墅

引用:請問各位jm可否分享吓做IVF時可以食乜嘢有

原帖由 fu107 於 15-01-07 發表
請問各位jm可否分享吓做IVF時可以食乜嘢有幫助着床呀……?
我都想知,我依家每朝烚蛋和牛奶,聽說飲花膠湯都有幫助!祝成功!

大宅

引用:Quote:原帖由 fu107 於 15-01-07 發表請問

原帖由 kulub 於 15-01-08 發表
我都想知,我依家每朝烚蛋和牛奶,聽說飲花膠湯都有幫助!祝成功!
我放咗好多次胎次次都着床唔到,其中一次都有日日食花膠燉薑汁鮮奶,我上次放Day5鮮胎時聽哩到姐妹講放胎第一日開始日日食黑朱古力有助着床,飲鮮奶,番茄 薯仔瘦肉湯, 魚,果然中咗………但我自己唔爭氣保唔住個胎

大宅

回覆:請問各位jm可否分享吓做IVF時可以食乜嘢有幫助着床呀……?

但係食花膠嗰段時間都冇着床,反而冇食花膠嗰次中咗,就係食黑朱古力,飲鮮奶,烚蛋,番茄薯仔瘦肉湯,魚就中咗喇……11w6冇咗,因為我知道中咗後太緊張

別墅

引用:但係食花膠嗰段時間都冇着床,反而冇食花膠

原帖由 fu107 於 15-01-08 發表
但係食花膠嗰段時間都冇着床,反而冇食花膠嗰次中咗,就係食黑朱古力,飲鮮奶,烚蛋,番茄薯仔瘦肉湯,魚就 ...
好明白你的感受,不要自責,可能係BB未ready,唔好將責任放哂o係自己身上。

多謝你的分享,蕃茄、薯仔湯放鮮胎都有飲,今次都會煲來飲,請問飲高鈣低脂奶取代鮮奶ok嗎?今日放胎第二日唔出街住,一陣叫老公買黑朱古力回來,請問有冇話要吃%的黑朱古力?

你都剛放胎嗎?加油 ~

複式洋房

我飲花膠湯包,75-85%黑朱古力,每晚著襪保暖對腳,放胎後即去廁所(醫生話放胎後宮頸會即關),第二日照常返工.

別墅

引用:我飲花膠湯包,75-85%黑朱古力,每晚著襪保暖

原帖由 Pollyng3015 於 15-01-08 發表
我飲花膠湯包,75-85%黑朱古力,每晚著襪保暖對腳,放胎後即去廁所(醫生話放胎後宮頸會即關),第二日照常返工. ...
謝謝你,立即叫老公買!

大宅

引用:Quote:原帖由 fu107 於 15-01-08 發表但係

好明白你的感受,不要自責,可能係BB未ready,唔好將責任放哂o係自己身上。

多謝你的分享,蕃茄、薯仔湯放 ...
我飲高鈣全脂鮮奶

大宅

引用:Quote:原帖由 fu107 於 15-01-08 發表但係

大宅

大宅

引用:我飲花膠湯包,75-85�古力,每晚著襪保暖

原帖由 Pollyng3015 於 15-01-08 發表
我飲花膠湯包,75-85%黑朱古力,每晚著襪保暖對腳,放胎後即去廁所(醫生話放胎後宮頸會即關),第二日照常返工. ...
請問你放胎睇幾日呀……?

大宅

哩樣我未試過食……離梗過次ivf我會試吓食

複式洋房

回覆 fu107 的帖子

我放Day 3, Grade 2, 第1次7-8 Cells, 生咗個女. 第2次6Cells. 依家7Week多,有心跳,醫生話size細咗1week,成日見紅

複式洋房

花膠同著襪由放胎日做到驗孕,之後冇.
依家醫生話個胎細,又飲返花膠.
食朱古力只係食咗一排.

大宅

引用:回覆 fu107 的帖子我放Day 3, Grade 2, 第1

原帖由 Pollyng3015 於 15-01-09 發表

我放Day 3, Grade 2, 第1次7-8 Cells, 生咗個女. 第2次6Cells. 依家7Week多,有心跳,醫 ...
多謝你分享……

大宅

引用:回覆 fu107 的帖子我放Day 3, Grade 2, 第1

我放Day 3, Grade 2, 第1次7-8 Cells, 生咗個女. 第2次6Cells. 依家7Week多,有心跳,醫 ...
放胎後咁你係咪早睡早起呀……?

大宅

第二次都係放Day3胎呀?

別墅

引用:回覆+fu107+的帖子我放Day+3,+Grade+2,+第1

謝謝分享,我會祝福你和BB,記緊多休息!

複式洋房

2次都係DAY 3 雪胎.

別墅

引用:Quote:原帖由+kulub+於+15-01-08+發表好明

原帖由 fu107 於 15-01-09 發表
哩樣我未試過食……離梗過次ivf我會試吓食
又識多一樣,謝謝分享!

首頁

尾頁

跳至