婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

原因系我媽系14年四月過左身,佢地規定系咁,我覺得好反感,今年系我有生以來第一個沒有媽媽的新年,內心空空蕩蕩咁,總覺得少左d野,原本已經唔系一個開心既新年,所以真系覺得好反感,我想同佢講,我使唔使唔好系度過年,但我無!不過我個心覺得好唔舒服!尋晚佢同我講左一次,結果我傷心到尋晚自己系屋企飲醉酒,今晚佢又叫62再同我講,呢一刻,我只覺得難受!

我是賣袋的,有需要可WHATSAPP我睇圖片,不收費架~歡迎歡迎~~

公爵府

回覆:99唔比我屋企人過黎拜年

錫返如果係咁,你初一一早,你自己返去囉娘家囉,吾使理佢,咩鄕下,痴筋!

大宅

回覆:candyboy711 的帖子

傷心是正常的,保重身體啊!我有同樣的經歷,當時他們說不用去拜年,我們全家都沒去,誰知道年中老爺就走咗。當時心想,還好沒去拜年,如果不是、、、、所以不去也好!不用不開心啊!

男爵府

你老公呢

大宅

引用:傷心是正常的,保重身體啊!我有同樣的經歷

原帖由 ly083 於 15-02-17 發表
傷心是正常的,保重身體啊!我有同樣的經歷,當時他們說不用去拜年,我們全家都沒去,誰知道年中老爺就走咗 ...
我地同6299同住,我同佢七年黎都唔太岩,但我通常都會忍佢唔出聲,因為我專重佢系我老公個啊媽,我仲成日同我老公講,我有打算同佢地同住落去,因為佢地已經70以上了,多個人照應總好過兩老獨居,今年發生太多事了,我依家只想快d搬走,唔想同住.對住佢又要忍脾氣,好辛苦

wcpcelia    發表於 15-2-18 13:10
我是賣袋的,有需要可WHATSAPP我睇圖片,不收費架~歡迎歡迎~~

大宅

引用:你老公呢 +

原帖由 樂希媽媽 於 15-02-17 發表
你老公呢
例牌唔出聲

pomanlife    發表於 15-2-18 10:54
Vividada4472    發表於 15-2-18 10:05

伯爵府

唔拜仲好,唔駛煩。唔好唔開心。

不過唔明點解你99要講咁多次

大宅

回覆:candyboy711 的帖子

唉,你都好辛苦!

公爵府

引用:原因系我媽系14年四月過左身,佢地規定系咁

原帖由 candyboy711 於 15-02-17 發表
原因系我媽系14年四月過左身,佢地規定系咁,我覺得好反感,今年系我有生以來第一個沒有媽媽的新年,內心空 ...
我會在新年失蹤幾日,亦唔會参與佢男家活動始終娘家去年有白事丫嘛,費時影響男家麻99

侯爵府

引用:原因系我媽系14年四月過左身,佢地規定系咁

原帖由 candyboy711 於 15-02-17 發表
原因系我媽系14年四月過左身,佢地規定系咁,我覺得好反感,今年系我有生以來第一個沒有媽媽的新年,內心空 ...
點解你屋企人要同你老爺奶奶拜年?你去其他人屋企咪得囉,叫奶奶自己留係屋企等被拜囉

大宅

引用:Quote:原帖由+candyboy711+於+15-02-17+發

原帖由 ipipipip 於 15-02-17 發表
點解你屋企人要同你老爺奶奶拜年?你去其他人屋企咪得囉,叫奶奶自己留係屋企等被拜囉

...
其實唔系話拜唔拜年既,只系我細佬會過黎我地屋企玩,但依家就變左佢地任何一個新年期間都唔可以過黎我地度

禁止訪問

大宅

引用:你可以去佢地屋企拜年㗎!你同99住?如果係

原帖由 QQfishma 於 15-02-17 發表
你可以去佢地屋企拜年㗎!
你同99住?
如果係,呢样你要尊重佢,因為係佢地屋企!
系,我尋日已經同佢講左,會叫屋企人唔好過黎,不過佢可能唔放心

男爵府

節哀

翡翠宮

你同佢一齊住架?如果一齊住咁就唔過囖,自己返阿爸屋企陪佢

公爵府

儍豬使咩喊啫!佢叫你屋企人唔好去佢度拜年,即刻𠼱飯應啦!初一晨咁早扮靚靚去屋企人度吃喝玩樂啦!佢問你你咪話我聽你說話嘛!娘家啲人唔可以黎,我咪去佢地度拜年囉!

出去玩足咁多日,男家活動全部唔出席,包你開心到飛起呀!

侯爵府

你可以去同你媽咪拜年架!唔話佢知咪得咯!

水晶宮

咁我自己會返埋娘家避年

水晶宮

引用:你可以去同你媽咪拜年架!唔話佢知咪得咯!

原帖由 jackiemei 於 15-02-18 發表
你可以去同你媽咪拜年架!唔話佢知咪得咯!
你有冇睇清楚樓主講咩架?

Vividada4472    發表於 15-2-18 10:05

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

其實各處鄉村各處例,佢未必想留難你。

你細佬唔黎得,咁你過去你細佬到,都一樣啦。

首頁

尾頁

跳至