自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

岩岩派到順天既天權樓,但係極低層,要唔要好呢?交通方便?朋友媽咪年過50,要經常去各醫院做義工……所以要交通方便

大宅

回覆:代問:順天邨好住嗎?

樓下有巴士總站 又有車去彩紅/觀塘mtr

大宅

我覺得唔好住,舊樓&好細,去地鐵站要搭車,車錢會貴左。

子爵府

power_jong 發表於 15-2-18 15:43
岩岩派到順天既天權樓,但係極低層,要唔要好呢?交通方便?朋友媽咪年過50,要經常去各醫院做義工……所以 ...
出MK都係半個鐘, TST都係9個字, 巴士好密, 你果D 係中間天井, 唔驚有機會會有空中飛人都住得過

怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

禁止訪問

別墅

有小巴直去彩虹mtr 巴士就尖沙咀旺角過海都有
食肆都有幾間 有惠康 街市 麪包舖 公園
so far so good啦 ~

大宅

市區,舊啲,潮濕啲,交通有小巴去藍田,九龍灣,西貢,彩虹地鐵站,巴士去淘大,上環,尖沙咀,太子旺角,算幾方便。

大宅

引用:市區,舊啲,潮濕啲,交通有小巴去藍田,九

原帖由 Miumiulab 於 15-02-18 發表
市區,舊啲,潮濕啲,交通有小巴去藍田,九龍灣,西貢,彩虹地鐵站,巴士去淘大,上環,尖沙咀,太子旺角, ...
以我所知,朋友媽多數去新界區既醫院同老人院,幫助小朋友同老友記,仲會買好多材料整野俾佢地,我地初三會實地考察下……

大宅

唔好住,冬天又凍過人,風又大風過人,夏天又熱過人,春天又潮濕過人!

利申:住梗順天邨

大宅

引用:Quote:原帖由 Miumiulab 於 15-02-18 發表

原帖由 power_jong 於 15-02-18 發表
以我所知,朋友媽多數去新界區既醫院同老人院,幫助小朋友同老友記,仲會買好多材料整野俾佢地,我地初三會 ...
如果要去新界區就真係好唔方便,因為無車去新界的,最近都要搭車去官塘or 彩虹再轉車

男爵府

一條老人邨,街市無野買,酒樓污糟難食

大宅

引用:Quote:power_jong+發表於+15-2-18+15:43+岩

原帖由 踩玻璃朋友 於 15-02-18 發表
出MK都係半個鐘, TST都係9個字, 巴士好密, 你果D 係中間天井, 唔驚有機會會有空中飛人都住得過
...
天權樓唔係中空樓,係街市隔離,我以前住果度,面積250尺,但一個人住絕對夠。

大宅

吾 好 ! 我住緊*

禁止訪問

男爵府

我住順天附近順利邨,都覺得唔好住。交通又唔方便,街市買野又貴。如果你朋友媽要經常去新界探訪,我就唔建議你朋友媽要。
其實你朋友媽可同房署反映,因為要做義工四圍去,可否派一間交通方便的地方居住。

公爵府

BK Milk勳章

唔好住,附近乜都冇又貴,如果貪平租既住就冇所謂,一千蚊左右屋租,搭車都算方便不過要轉車。

禁止訪問

大宅

條邨又舊又污糟,又多新移民同南亞裔,印度人住,d 南亞裔既細路成日係樓下跑尼跑去,好鬼曳

大宅

引用:岩岩派到順天既天權樓,但係極低層,要唔要

原帖由 power_jong 於 15-02-18 發表
岩岩派到順天既天權樓,但係極低層,要唔要好呢?交通方便?朋友媽咪年過50,要經常去各醫院做義工……所以 ...
如果唔急住可以再揀過,因為交通唔系咁方便,冬天又好冬,風又大過人,濕又濕過人!你要去望望先,只係意見,不喜勿插Thx

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

舊、細。有親戚住,其實比十幾年前都已經方便好多,有巴士總站去九龍灣、牛頭角、旺角都方便。屋邨都開左萬寧果d,順利就有大街巿,同超巿。但如終去邊都要轉車,或者過隔離邨先齊曬想要嘅嘢

首頁

尾頁

跳至