親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

今年門票無得係車站買埋,吾知去china town d旅行社有無得賣呢?另外,你地會選擇搭咩交通工具呢?交流下吖

大宅

回覆:有無人都去 SYD Royal Easter Show ?

我都去,十年前去過
上網16/3前early bird 平D。
應該會上網買。
至於搭車,會搭地鐵,喺olympic park 落車

未詳細師研究

大宅

回覆:jaimechu 的帖子

上網買係咪要收手續費?同埋當搭車時show 返print出黎既網上門票就可以免費乘坐呢?

大宅

回覆:有無人都去 SYD Royal Easter Show ?

計埋手續費應該都平過正價。

至於車費,今日睇過下資料。因為會自己去blue mountain. 都睇緊買weekly pass 會唔會著數。

交流下。

另有opal card. 似八達通。逢sunday 上限$2.5。一星期上限$60. 要計下。

大宅

我都會去,不過第一次去澳洲,未睇點去

大宅

Where can I book the early bird tix

大宅

引用:計埋手續費應該都平過正價。至於車費,今日

原帖由 jaimechu 於 15-03-09 發表
計埋手續費應該都平過正價。

至於車費,今日睇過下資料。因為會自己去blue mountain. 都睇緊買weekly pass ...
你會住边?我之前住town hall 好方便,去市内景點好多都行去或坐市内免費車,所以我都無買任何pass, 去blue mountain都係就咁買車票炸!

大宅

引用:Where can I book the early bird tix

原帖由 貴媽媽2 於 15-03-12 發表
Where can I book the early bird tix
http://www.eastershow.com.au/
可以上官網買,另外網頁上话當地有D旅行社有售

大宅

引用:Quote:原帖由+jaimechu+於+15-03-09+發表計

原帖由 freemanms 於 15-03-12 發表
你會住边?我之前住town hall 好方便,去市内景點好多都行去或坐市内免費車,所以我都無買任何pass, 去blue ...
我住china town附近,行2個街口可以到town hall站。

我search到逢星期日有Sunday family funday 車票,每人只需AUD$2.5可以全日任搭.所以我會嗰日去blue mountain.

至於Easter show. 應該持有Easter show 嘅e ticket 就可以免費搭地鐵來回Olympic 站.

要留意3 apr 至6 apr係佢地public holiday. 去Easter show 會多人.所以避開呢幾日。

3 apr 係good Friday 連supermarket 都休息.所以要plan下行程.

大宅

引用:Quote:原帖由 freemanms 於 15-03-12 發表

原帖由 jaimechu 於 15-03-12 發表
我住china town附近,行2個街口可以到town hall站。

我search到逢星期日有Sunday family funday 車票,每 ...
多谢提醒,我會係開show頭2,3日去,吾撞當地假期。我啱啱上網訂Easter show門票,系統rejected我,原因code係10008, 吾知你訂左未呢?

大宅

引用:Quote:原帖由 jaimechu 於 15-03-12 發表我

原帖由 freemanms 於 15-03-14 發表
多谢提醒,我會係開show頭2,3日去,吾撞當地假期。我啱啱上網訂Easter show門票,系統rejected我,原因cod ...
我訂到喎。都係啱啱訂

大宅

引用:Quote:原帖由 freemanms 於 15-03-14 發表

原帖由 jaimechu 於 15-03-14 發表
我訂到喎。都係啱啱訂
咁我再試下先

別墅

回覆:freemanms 的帖子

想問一日夠嗎?我帶19個月bb去,唔想太趕,諗緊買唔買2day showlink ticket

大宅

我太太尋晚BOOK 唔到 also

大宅

引用:我太太尋晚BOOK 唔到 also

原帖由 kcchan521 於 15-03-16 發表
我太太尋晚BOOK 唔到 also
我隔左一日就買到,個系統係有少少問題,我之後再入去諗住測試下訂票個度,又吾得!如真係買吾到的話去到悉尼D旅行社買都得

大宅

有既話緊係旅行社買平D啦!CHINA TOWN冇晒可以去EASTWOOD睇睇,上次去最後幾日冇晒飛先焗住去郵局買正價飛....交通方面多數坐火車去

大宅

引用:有既話緊係旅行社買平D啦!CHINA TOWN冇晒

原帖由 sjfamily 於 15-03-19 發表
有既話緊係旅行社買平D啦!CHINA TOWN冇晒可以去EASTWOOD睇睇,上次去最後幾日冇晒飛先焗住去郵局買正價飛. ...
請問如張ticket 係print 出黎的話,去到火車站係咪去售票處換取車票就可以呢?

大宅

freemanms 發表於 15-3-19 13:29
請問如張ticket 係print 出黎的話,去到火車站係咪去售票處換取車票就可以呢?

...
連車票o個種好似係另外於官網上買的,買完PRINT出黎就得。旅行社賣o個一種係另一種平飛

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

最好早D去, 租個 locker 放下嘢, 到時一定有唔少戰利品買返嚟.

因為有好多特價品或平時未見過嘅買, 又有好多試食, 又大平賣.

子爵府

個網唔work,

首頁

尾頁

跳至