懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我自己最近成日睇youtube , 人地分享生仔過程d片, 真係好恐怖。 如果係順產, 你地點樣克服?

子爵府

大廚勳章 睛靈勳章 畀面勳章

回覆:mrsKoala 的帖子

我自己經歷過一次,痛我反而覺得個陣痛急c feel難忍d,生仔過程我覺得唔痛,剪陰道都唔痛,係醫生幫我攞胎盤出黎痛d,聯線都痛痛地,一下一下俾針吉幾分鐘,不過生完真係一身鬆晒😌

公爵府

引用:我自己最近成日睇youtube , 人地分享生仔過

原帖由 mrsKoala 於 15-05-23 發表
我自己最近成日睇youtube , 人地分享生仔過程d片, 真係好恐怖。 如果係順產, 你地點樣克服?

...
建議你懷孕期間唔好睇咁多情緒唔穩定既片…煩掂都要生,不如來來心心生

男爵府

DHA勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:其實你地驚唔驚生仔會好痛

我今胎第三胎
頭兩胎都不外如事
希望今胎都係
(兩胎都痛左十幾個鐘先生)

男爵府

唔驚得咁多,到時自然會做到

大宅

回覆 mrsKoala 的帖子

順產生過一次真係痛到死啦,最痛係陣痛
而又未可以生得,想拉C但未生得,忍唔倒
照拉佐5次!痛到大叫超失態!真係終身難忘
!痛12個鐘!還要生二胎真係好惊!

水晶宮

mrsKoala 發表於 15-5-23 22:46

...
我由開始懷孕到生都冇驚過順產。無畏無懼同放鬆心情係最佳止痛方法,越驚就越痛。結果我真係唔覺好痛。不過我用埋笑氣,都算有出咗貓。我覺得自己如果唔係咁lazy花多啲時間準備,勤啲練習放鬆應該會更加好。

伯爵府

BK Milk勳章

我都驚嫁,所以唔會睇生產過程既片,同埋人地想講有幾恐怖,我都叫佢唔好講

複式洋房

我好驚呀!而家先10w,我都唔知自己驚到幾時

複式洋房

...
我都勁驚痛,由細到大我去抽血都會叫救命嘅人,我前日同老公講我好驚,驚到喊左一晚😢😢😢

複式洋房

...
你幾時預產期呀?

複式洋房

我好驚, 心理壓力好大, 但同老公講佢唔明, 我有我驚到喊, 佢冇咩同理心, 生個個唔係佢爭好遠...

大宅

最關心BB問題熱投勳章

我唔敢睇個d生仔片啊!! 最驚呢d,費事依家嚇親自己唔敢生,我想順其自然到時聽姑娘講點生仲好過~輕鬆d面對好似好d咁~ 仲有一個月就到預產期啦:)

大宅

引用:Quote:原帖由+mrsKoala+於+15-05-23+發表我

原帖由 六月之星 於 15-05-23 發表
建議你懷孕期間唔好睇咁多情緒唔穩定既片…煩掂都要生,不如來來心心生

...
我同意,所以我生之前唔會去睇,而家生了,可以睇番

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

驚就一定會驚痛,雖然我一向嚟m都會痛到又暈又嘔都唔洗食止痛藥,自覺都忍得下痛,不過更慶幸自己唔喺香港生,而且要求到就可以用無痛。上胎感受到開到5-7度陣痛,無痛先正式生效,其實當時都唔係覺得好痛仲頂得到。上胎入院5個零鐘生咗,今胎就好驚會打唔切無痛

複式洋房

我第一胎,無法想象到有幾痛,睇左好多jm分享親身經歷,之後同自己講生仔一定會係咁大個女以泥史無前例咁痛嘅經歷,有定心理準備,同埋到時有老公陪產我會定啲安心啲

大宅

引用:驚就一定會驚痛,雖然我一向嚟m都會痛到又

原帖由 mrs.cool 於 15-05-24 發表
驚就一定會驚痛,雖然我一向嚟m都會痛到又暈又嘔都唔洗食止痛藥,自覺都忍得下痛,不過更慶幸自己唔喺香港 ...
係邊度生? 你意思係冇痛順產嗎

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 mrs.cool 於 15-05-24 發表驚

原帖由 pinkladycat 於 15-05-24 發表
係邊度生? 你意思係冇痛順產嗎
我住美國,要自己買健保去私院生。我指係無痛順產呀。

琥珀宮

痛到都唔記得有幾痛,但都係一剎那

大宅

驚都無辦法,唯有諗\'人人都頂得住,我無理由頂唔住\'黎安慰自己

首頁

尾頁

跳至