使用意見

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

惡曬Q&A個post關了定係我比人封了??

子爵府

回覆:diong 的帖子

應該係關了,我都係啱啱睇睇下突然睇唔到

男爵府

我打完哂回覆先入吾到 佢地爭取既某部份係支持,不過真係覺得成篇野既態度好差

子爵府

引用:應該係關了,我都係啱啱睇睇下突然睇唔到

原帖由 katejune 於 15-05-25 發表
應該係關了,我都係啱啱睇睇下突然睇唔到
但點解要封嘅?裡面係有正反兩邊意見,但討論我覺得係理性個喎,大家都係討論下自己觀點姐

水晶宮

回覆:求解答,咩事入唔到個post

哎呀,我仲打了幾百字去回應crew當作工人姐姐論架。

水晶宮

傾傾下關門大吉!!又話我地外人唔了解佢地既,想了解又地裂左。
不要留戀過去的福利,世界唔係圍住自己轉,要改變自己去迎合世界才是王道。

子爵府

引用:傾傾下關門大吉!!又話我地外人唔了解佢地

原帖由 diong 於 15-05-25 發表
傾傾下關門大吉!!又話我地外人唔了解佢地既,想了解又地裂左。
不要留戀過去的福利,世界唔係圍住 ...
咁其實之前都仲有post傾呢個議題………我都唔係好明點解要去到“關”

珍珠宮

回覆:求解答,咩事入唔到個post??

錯過左

talkative    發表於 15-5-25 19:17

子爵府

引用:惡曬Q&A個post關了定係我比人封了??

惡曬Q&A個post關了定係我比人封了??
其實個個post到最後變左佢地員工交流意見同呃分貼又話jm唔係入面做無資格批評 好惡

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 diong 於 15-05-25 發表惡曬Q

原帖由 愛美的媽媽 於 15-05-25 發表
其實個個post到最後變左佢地員工交流意見同呃分貼又話jm唔係入面做無資格批評 好惡

...
我最討厭佢地要其他人就哂佢地,一有唔滿意就玩罷工,一啲都唔敬業

男爵府

愛美的媽媽 發表於 15-5-25 18:45

...

不能認同更多更多!! 我覺得佢成篇野好像"挑機"咁,吾係Q&A,講真吾係入面做吾了解係好正常,寫個Q&A出來,係應該比了解或者吾了解既人清楚知道入面情況,不過篇野係有以下既語句(因為原本想回覆所以CAP底我對個篇野既感覺,點知close佐),真係愈睇愈反感

例子 :
如果你覺得高既話就可以比人減人工, 只可以可憐你奴性強
哇!咩道理黎架?! 葡萄呀?
好呀! 不如你地間公司都請大陸人代替你地呀?
唔該CHECK返對上一次係幾多年前先啦!
係架! 只不過我地每年都要考急救, 逃生咁囉.
我地最遲走咁囉. 唔算咩專業黎既. 無左我地你地最多死姐(TOUCHWOOD)
講得好好聽,但乜香港通縮咩? 點解會減人工既?

水晶宮

希望唔好真罷工,做成雙輸局面。

水晶宮

畀面勳章

shark fin??

卡夫    發表於 15-5-25 20:09

水晶宮

仲要無lala叫我帶個阿四上機,同埋叫個空姐企係我隔離好無.......
仲要話我咁高要求,不如搬曬成間屋上去....
怨枉呀,大人!

子爵府

引用:仲要無lala叫我帶個阿四上機,同埋叫個空姐

仲要無lala叫我帶個阿四上機,同埋叫個空姐企係我隔離好無.......
仲要話我咁高要求,不如搬曬成間屋上去.. ...
可能係最後面的回應,我冇睇到呢啲添

在我自己黎講,我覺得呢個世界係好現實,那來良心僱主,都係市場調節嘅姐

水晶宮

引用:Quote:原帖由 diong 於 15-05-25 發表仲要

原帖由 katejune 於 15-05-25 發表
可能係最後面的回應,我冇睇到呢啲添

在我自己黎講,我覺得呢個世界係好現實,那來良心僱主,都係市場調節 ...
對!!!市場反映一切。

水晶宮

引用:shark fin

原帖由 BaoYue_BaoKun 於 15-05-25 發表
shark fin??
另外一個,有Q&A個post。

子爵府

引用:Quote:原帖由 katejune 於 15-05-25 發表可

對!!!市場反映一切。
其實係㗎,正等如某啲前線工種(唔舉例子,以免標籤左唔開心)因為難請人,啲人嫌辛苦又唔願入行,但請唔到人就連生意都唔駛做或者接唔到咁多,咁老闆咪惟有一味加$$$,推高個市嘅人工,老闆係唔情願㗎,因為可能係生手,做嘅野亦唔係高深,覺得根本唔值俾咁多錢,但有乜辦法,要對手就要俾錢囉,但求有人來做

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

有人回覆我, 但入唔到去睇

珍珠宮

佢地話有市民支持
我覺得即使有支持都係因為佢地無買機票唔關佢地事
我從來最憎人罷工, 英國成鬼日乜都罷我最鬼憎, 你背後有乜野感人肺苦嘅原因, 影響大眾有乜道義可言

首頁

尾頁

跳至