想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原本以為自己已經放低佐....
但原來唔係...公司D同事一個一個咁報喜..
岩先又聽到喜訊,個心好唔舒服,眼淚不由自主咁流..........
人地陀得咁穩..開開心心咁期待BB出世
點解,點解個天要咁對我,點解我BB要離開我...

大宅

畀面勳章

del

del

大宅

回覆:小米妮1213 的帖子

我上星期都小產5個月,我心情都超差,身邊一無人,我d眼淚就不停甘流........
我已經唔知點過日子!只想不停賴在老公身邊

大宅

引用:原本以為自己已經放低佐....但原來唔係...

原帖由 小米妮1213 於 15-05-29 發表
我啱啱都5w小x,啱啱同事仲攞張bb相出嚟,
果吓真係想喊

男爵府

小米妮1213 發表於 15-5-29 14:11
非常了解, 我聽到呢D消息既時候都會低落.....呢幾個月都有三單係未婚有左先臨急臨忙結, 感覺仲差.......過一排無野, 我地都控制唔到, 唯有繼續努力, 希望BB快D返

大宅

係呀, 我小產了一個月, 心情開始正常返, 但喺街見到大肚婆, 仲要行去街市買餸短短個total15分鐘,來回見到5個大肚婆, 嘩?d心情簡直跌入谷底, 我fb已經block 哂果d有咗嘅朋友,佢地人人唒命, 大左肚仲食榴蓮做愈加, 又話嘔得好辛苦又暈, 埋怨呢樣果樣,咁嫌辛苦就米鬼生啦,食屎。

以上呢d事, 証明我表面堅強, 但內心仲好脆弱,唯有plan下去旅行, 1整理下行程, 分心下, 去買下靚衫扮靚lor。

大宅

回覆:小米妮1213 的帖子

我都係 頭先又喊完
點解我咁努力 做咁多野 個天都唔比bb我

侯爵府

回覆:心情又低落谷底..

我4個好朋友同時有左,報紙又見徐若瑄有左、昆凌有左、張栢芝有左、官恩娜有左、周汶琦有左、湯盈盈有左、Mandy Lieu生左....

總之全世界個個都有左,係得我一個無!

大宅

回覆 白羊花花 的帖子

Totally agree ar,
唉, 我老公話周圍都係呢d新聞, 避得几多? 周圍都係大肚婆, 你又避得几多? 除非閉關.

問題喺自己到, 要自己懂得開懷, 我好明白佢意思, 但講就天下無敵, 我只有慢慢學習!

今日有個幫我做開facial嘅女人有左見肚, 我走去恭喜佢, 轉頭入房發現原來恭喜佢果刻係非常心酸, 之後仲忍𣎴住喊, 呢D男人唔會明白!

複式洋房

回覆:CarrieABC 的帖子

原來人地好痛苦嘅野,係另一個眼中已經係曬命。所以以後有左真系要懂得感恩。生活亦然。

伯爵府

引用:係呀,+我小產了一個月,+心情開始正常返,

原帖由 CarrieABC 於 15-05-29 發表
係呀, 我小產了一個月, 心情開始正常返, 但喺街見到大肚婆, 仲要行去街市買餸短短個total15分鐘,來回 ...
記得3年前我小x後頭一個月流佐好奈m及肚痛。個朋友想安慰我卻講佐句:「我都係,生完之後m佐好奈」。哩句反而刺中我,大佬~我小x連陀的機會也沒有

複式洋房

我上年5月小產,抖左半年左右開始試...到依家仍然冇聲氣..唉!今個月好似又肚刺痛、胸痛,岩岩去疹所驗完又食白果,忍唔住失望到喊!個個都教唔好緊張唔好心急唔好諗,可唔可以教埋\'如何可以\'唔緊張唔心急唔好諗?

大宅

yingnang2007 發表於 15-5-29 15:34
我上星期都小產5個月,我心情都超差,身邊一無人,我d眼淚就不停甘流........
我已經唔知點過日子!只想不 ...
我都系,好在當時老公請佐假陪佐我幾日,如果唔系D日子真系唔知點過好.............

大宅

CarrieABC 發表於 15-5-29 23:00
係呀, 我小產了一個月, 心情開始正常返, 但喺街見到大肚婆, 仲要行去街市買餸短短個total15分鐘,來回 ...
都唔知系未今年咁旺場,系街到行一陣,就見到幾個大肚婆.....感覺上行到邊都會見到!!!!!身邊有D朋友,懷孕期間都無戒口,乜都食,同正常人無乜分別,BB都健健康康咁出世
有D仲要,之前墮胎過,之後上天仲要如愿以償俾返個BB距...
反而我尼D,第一次懷孕已經好小心,最終BB都系要舍我而去,點解我要咁唔好彩,上天要咁對我!

大宅

白羊花花 發表於 15-5-29 23:05
我4個好朋友同時有左,報紙又見徐若瑄有左、昆凌有左、張栢芝有左、官恩娜有左、周汶琦有左、湯盈盈有左、M ...
由我知道有到無..............尼4個月內,公司已經有5個同事報喜...............
個個都正正常常,唯獨我.....咁唔好彩!!!!!

大宅

ministore 發表於 15-5-30 13:44
我上年5月小產,抖左半年左右開始試...到依家仍然冇聲氣..唉!今個月好似又肚刺痛、胸痛,岩岩去疹所驗完又 ...
尼樣真系要靠自己...搵多D野做下lor,令自己繁忙D...無將心思專注系尼度,順其自然...唉......
我都希望自己可以做到!

子爵府

我同幾個朋友、親戚都試過小產 /空心。

我自己小產咗,休息一周,已經決定重新出發,放下,生唔到就算,仲走去join營養師減肥、做運動,諗下點食得瘦啲,既然無妊娠紋就練馬甲線。

唔知係咪咁樣,反而個人放鬆,俾減肥occupied自己,冇咁多嘢諗,M一次之後BB返來了。雖然而家仲未過12周,但亦證明放鬆好重要。

其他幾個朋友、親戚講返,都係話要放下傷心,好快就中。

反觀我有個朋友,小x兩年仲喊緊,咁嘅狀態,放鬆唔到,一直未懷到BB。

唔好唔開心了,其實同道中人有很多,小產是早期淘汰,要好好準備,健康的BB會很快再來。

別墅

回覆:iamverysleepy 的帖子

你好勁呀,休息一星期就做運動,我昨天刮宮,請問你尼個星期有冇好似坐月咁調理呀??我都想做運動減肥…

子爵府

引用:你好勁呀,休息一星期就做運動,我昨天刮宮

原帖由 WinWin_baby 於 15-05-30 發表
你好勁呀,休息一星期就做運動,我昨天刮宮,請問你尼個星期有冇好似坐月咁調理呀??我都想做運動減肥…

...
因為我自然流,一星期流清,好似M完咁,就照跑街,不過著晒長袖衫長褲。

子爵府

引用:你好勁呀,休息一星期就做運動,我昨天刮宮

原帖由 WinWin_baby 於 15-05-30 發表

...
無特別調理,有睇中醫,飲多啲湯水。
我6周自然流咗,自己覺得唔太傷身。

首頁

尾頁

跳至