懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題。。。
問題係未上奶 幾日都唔溫飽 好肉痛
想半人奶 邊隻奶粉好 依家又喊

男爵府

回覆:初生兒係e院要求餵人奶但想轉奶粉b

頭幾日無咁快上奶....

大宅

叻叻勳章 睛靈勳章

餵得密先會易上奶,留意夠片就ok, 初生bb唔適應新環境易喊d,盡量餵密d, 加油!!

別墅

引用:頭幾日無咁快上奶....

原帖由 SiciLee 於 15-06-17 發表
頭幾日無咁快上奶....
呀b喊到面紅哂 又唔願張開口吸啜 只含啜重點 咬到我損同腫出埋血 已經痛到俾唔到bb食

別墅

引用:餵得密先會易上奶,留意夠片就ok, 初生bb唔

原帖由 jocberry 於 15-06-17 發表
餵得密先會易上奶,留意夠片就ok, 初生bb唔適應新環境易喊d,盡量餵密d, 加油!!

...
琴晚第一晚返到屋企 有好少少 但姑娘都明知bb真係唔識食 我又傷。。bb喊拆天 要求補粉 但唔俾 每一次答覆都係 咁你擠出黎 有時當奶咀用黎訓覺 好彩仲有一邊 我努力到唔訓。。。8點擠到天光都得好少 跟本唔飽 擔心到我。。。最後琴晚要忍唔到買奶粉。。。撞岩健康院有期。。。就係話bb輕唔合架。。。要補粉

珍珠宮

畀面勳章

sellbaby 發表於 15-6-17 20:30
琴晚第一晚返到屋企 有好少少 但姑娘都明知bb真係唔識食 我又傷。。bb喊拆天 要求補粉 但唔俾 每一次答 ...
邊間醫院 ?? 屯門 ??

能恩多人選d, 不過便便好臭,

奶粉要食左睇bb 便便靓唔靓架, 一係是但買, 食完睇便便

其實市面d奶粉隻差唔多架咋

別墅

引用:Quote:sellbaby 發表於 15-6-17 20:30 琴晚

原帖由 myaisha0435 於 15-06-17 發表
邊間醫院 ?? 屯門 ??

能恩多人選d, 不過便便好臭,
係Qe... 最後買左雅培 食飽好滿足 今朝上奶手\"bon\"到兩安 就有一餐無俾到奶粉 希望可以再多d. 依家沖奶粉就一平匙加60ml水岩嗎

複式洋房

要自己買奶粉...唔係嘛...??
E院死都唔肯比??

大宅

叻叻勳章 睛靈勳章

引用:Quote:原帖由 myaisha0435 於 15-06-17 發

原帖由 sellbaby 於 15-06-18 發表
係Qe... 最後買左雅培 食飽好滿足 今朝上奶手"bon"到兩安 就有一餐無俾到奶粉 希望可以再多d. 依家沖 ...
Bb食到你損,可能係餵既姿勢唔岩,我初時唔識餵,都試過損哂………你可以去健康院請教姑娘!
加油,記得每次餵/泵完都用人奶搽返乳頭,會快d好,千萬不要俾bb當你奶咀,差唔多訓著就幫佢甩口!!

別墅

引用:要自己買奶粉...唔係嘛...

原帖由 Cathylam_525 於 15-06-18 發表
要自己買奶粉...唔係嘛...??
E院死都唔肯比??
無錯。。。住院其間有要求 講真自己有無奶最清楚 太強求只係bb受 (我係好想好想人奶)。。。最肉痛我生生下發燒 bb都要打針

別墅

引用:Quote:原帖由 sellbaby 於 15-06-18 發表係

原帖由 jocberry 於 15-06-18 發表
Bb食到你損,可能係餵既姿勢唔岩,我初時唔識餵,都試過損哂………你可以去健康院請教姑娘!
加油,記得每次 ...
我有book呀 撞岩聽日可以請教一下 😍😍😍
同要睇呀b 唔好咁斯文 咪住咀仔吸

大宅

叻叻勳章 睛靈勳章

引用:Quote:原帖由 jocberry 於 15-06-18 發表Bb

原帖由 sellbaby 於 15-06-18 發表
我有book呀 撞岩聽日可以請教一下 😍😍😍
同要睇呀b 唔好咁斯文 咪住咀仔吸
加油呀,主要係佢打開個口最大時(e.g.喊緊時)俾佢食,唔岩姿勢/位置,食唔到佢就會勁喊同咪咀,加油!!

別墅

引用:Quote:原帖由 sellbaby 於 15-06-18 發表我

原帖由 jocberry 於 15-06-19 發表
加油呀,主要係佢打開個口最大時(e.g.喊緊時)俾佢食,唔岩姿勢/位置,食唔到佢就會勁喊同咪咀,加油!!

...
知道

大宅

引用:Quote:原帖由+SiciLee+於+15-06-17+發表頭

原帖由 sellbaby 於 15-06-17 發表
呀b喊到面紅哂 又唔願張開口吸啜 只含啜重點 咬到我損同腫出埋血 已經痛到俾唔到bb食

...
同我b一樣一啜就淨啜前面,所以兩下就ko左我個乳頭。暫時唔好迫自己埋身,比奶粉先啦,我都係頭幾日一滴奶都無,返屋企先日泵夜泵,三幾日已經都做到差不多全母乳,乳頭損左勁難頂,叫老公去買枝medela羊脂膏比你搽乳頭啦

大宅

食過奶粉追奶就要更努力。埋身唔得就泵啦。3個鐘一次。飲多的水。好快就上。唔好急住退黃就放棄人奶。加油

侯爵府

可以上youtube睇下d哺乳教學,佢地有教點樣隊個乳頭入bb個口,唔岩位置一定要放岩先餵啊,唔係就會咁,慢慢黎!bb同你都係第一次學,比小小時間佢,唔好緊張同壓力太大,否則仲難上奶!擠小小母乳搽胸都ok咖!加油啊!祝你遲下多奶到噴岀黎

大宅

引用:Quote:原帖由 jocberry 於 15-06-17 發表餵

原帖由 sellbaby 於 15-06-17 發表
琴晚第一晚返到屋企 有好少少 但姑娘都明知bb真係唔識食 我又傷。。bb喊拆天 要求補粉 但唔俾 每一次答 ...
唔好唔訓覺架,輕鬆心情同足夠休息都幫助造奶架

別墅

多謝你地呀 依家好努力泵奶奶 得手就埋身
但都係 keep住每次60ml到
依家食bb食8餐 約三次係人奶 有時兩個鐘到就叫到拆天要奶奶囉

複式洋房

回覆:sellbaby 的帖子

我上年生bb個陣又系!!!
餵到兩邊損晒,一埋身就痛到入心,,,
後尾仲發燒,bb都完全吾飽,系咁喊,好陰公,
手擠,擠得5ml...
姑娘話bb夠飽!發佢個瘟,我生三個,夠吾夠飽我點會吾識分!吾比我補奶粉,
最後。我叫老公買左一罐奶粉黎,餵左一餐,bb食到2安,
食完訓到,冇喊!!!

別墅

回覆:beegikaka 的帖子

我好後悔無叫老公買
因為第一個bb 手足無措。。。靜係想快d出院

首頁

尾頁

跳至