婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

我唔係食佢飯大!佢無對我供書教學!佢 60歲大壽要我夾 $ 6000 蚊 買禮比佢,所有生日、父親、母親節食飯又要我夾錢!就算唔多上佢屋企食一餐飯,但總會都叫我洗碗!仲要留返個成日病嘅仔(c6)要我照顧!
佢自己同62成日去旅行,有好幾次去完旅行,都買件 T-shirt 比佢個仔(c6)同女(姑仔) ,唯獨無我份,佢話d T-shirt 貴,唔值,所以只買了兩件,叫我同佢個仔(c6)兩份著!但嗰件衫係男裝兼 c6 大我兩個碼!擺明玩嘢!
我唔係恨佢件 T-shirt, 係佢用"唔值" 呢兩個字同埋做大人唔好做得咁小加!

別墅

回覆:99, 到底我欠了你什麼?

我入門第一日,叫就我唔好叫佢做奶奶,要叫佢做媽咪!從此之後,c6 就話佢亞媽當我係女!
但佢個女起屋企食飯唔駛洗碗,佢個女有幾件 "好貴" 嘅 T-shirt 做手信囉!

公爵府

我剛剛都在思考呢個問題,跟住我覺得答案係冇,結咗婚,你個仔做老爺,我出錢請工人照顧屋企,我父母幫手湊孫,我阿媽煮埋飯佢食,佢個仔打機,打機同打機,我覺得我幫99湊仔多啲

Jaylingbb    發表於 15-6-22 13:52

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:我入門第一日,叫就我唔好叫佢做奶奶,要叫

原帖由 BB_Joy 於 15-06-20 發表
我入門第一日,叫就我唔好叫佢做奶奶,要叫佢做媽咪!從此之後,c6 就話佢亞媽當我係女!
但佢個女起屋企食 ...
叫你c6洗!

別墅

引用:我剛剛都在思考呢個問題,跟住我覺得答案係

原帖由 feifei_baby 於 15-06-20 發表
我剛剛都在思考呢個問題,跟住我覺得答案係冇,結咗婚,你個仔做老爺,我出錢請工人照顧屋企,我父母幫手湊 ...
Totally agree!幫 99 湊仔!

Jolin_Yuen    發表於 15-6-22 16:33

別墅

引用:Quote:原帖由+BB_Joy+於+15-06-20+發表我入

原帖由 cream090909 於 15-06-20 發表
叫你c6洗!
有次 c6 入嚟幫我,佢即刻返 c6 出去。
有次 62 叫我放低d碗,佢即刻話62:你洗呀!

別墅

佢即刻叫返 c6 出去

男爵府

回覆:BB_Joy 的帖子

你99係一貪心+刻薄的cheap 精

別墅

引用:你99係一貪心+刻薄的cheap+精 +

原帖由 milky_peko12 於 15-06-20 發表
你99係一貪心+刻薄的cheap 精
係!真係好 cheap, "刻薄" 呢個字好貼切!

伯爵府

環保接龍勳章

唔返去食飯,夾禮物叫c6出埋你嗰份!

別墅

我有試過,我一唔返去食飯,佢就係咁起 C6 面前,講我壞話,c6 好似比人洗咗腦咁

別墅

而家比錢,我都係叫 c6 比!

別墅

真係好想爆佢一鑊!

大宅

又一個野蠻99 痴線咩。 嫁過黎又唔系比左幾百萬禮金,點解要禁佢點黎點去。。 你46又衰,仲慘過比人洗腦禁,完全唔識去維護你。。 唉

子爵府

佢咁cheap,又要做show俾嗰仔睇當你係女?

你都要當一家人咁出聲:
99,一家人公平啲。
我洗咗咁多次,咁下半年輪到xx(佢個女)洗啦!

男爵府

1蚊刀吾好夾
記住:佢5係你親生老母
當外人看待

複式洋房

有份食飯要夾錢好正常啫,一係你型啲就咪鬼去
個老公由你去照顧都好合理喎,一係你唔介意有第個女人照顧
夾錢買禮物就心意黎,你唔想咁厚禮咪醒啲話自己一早準備禮物,叫佢地自己夾

TiffChan    發表於 15-6-20 15:36

男爵府

BB_Joy 發表於 15-6-20 09:52
我唔係食佢飯大!佢無對我供書教學!佢 60歲大壽要我夾 $ 6000 蚊 買禮比佢,所有生日、父親、母親節食飯又 ...
$6000係你同c6,定係你$6000、c6$6000? 如果係你兩個人夾一份又好正常,話哂c6係佢生,但你自己一個夾一份又唔係好合理喎,而且佢地都冇當你係女!

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

引用:有份食飯要夾錢好正常啫,一係你型啲就咪鬼

原帖由 鬆弛熊zz 於 15-06-20 發表
有份食飯要夾錢好正常啫,一係你型啲就咪鬼去
個老公由你去照顧都好合理喎,一係你唔介意有第個女人照顧
夾 ...
Agree同埋99煮飯俾你食,你洗碗都好正常。樓主都話唔係成日上去食,咁可能平時姑9/姑仔都有洗碗。

TiffChan    發表於 15-6-20 15:35

別墅

引用:又一個野蠻99+痴線咩。+嫁過黎又唔系比左幾

原帖由 cheungngstella 於 15-06-20 發表
又一個野蠻99 痴線咩。 嫁過黎又唔系比左幾百萬禮金,點解要禁佢點黎點去。。 你46又衰,仲慘過 ...
係,佢哋血脈相同,同佢哋嘅方法溝通咗廿幾三十年,好容易撘到線!

首頁

尾頁

跳至