烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

上網睇到兩款,唔知邊款好。
有無靚jm靚媽用緊?可以比啲意見嗎?

感激。

圖1

男爵府

回覆:冷熱食物處理器

圖2

禁止訪問

回覆:love45 的帖子

男爵府

引用:呢兩部係攪拌機,唔係食物處理器噃……

原帖由 challenger 於 15-06-23 發表
呢兩部係攪拌機,唔係食物處理器噃……
Sorry,係,我打錯咗,唔該

禁止訪問

男爵府

引用:第一部好似有發熱,線,第二部冇見過真身。

第一部好似有發熱,線,第二部冇見過真身。
好,謝謝。

其實我用嚟整蔬果汁,簡唔中又想整吓磨菇湯/南瓜湯。

剛剛上網又睇多兩部,真係花多眼亂

禁止訪問

男爵府

引用:其實舊年消委會做過測試,有報告,可以搵口

其實舊年消委會做過測試,有報告,可以搵口黎睇吓。

佢話貴嗰D,聲稱乜乜物物,無乜根據……
好,我上網睇吓選擇月刊先,謝謝你

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 challenger 於 15-06-23 發表

原帖由 love45 於 15-06-23 發表
好,謝謝。

其實我用嚟整蔬果汁,簡唔中又想整吓磨菇湯/南瓜湯。
磨菇湯係煮完攤凍放入攪拌機打完凍飲或再煮熱,攪拌機發熱到可以煮我唔係好信得過,特別係個杯身係膠的話我一定唔打熱嘢。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

引用:Quote:原帖由 love45 於 15-06-23 發表好,

原帖由 rose-mag 於 15-06-23 發表
磨菇湯係煮完攤凍放入攪拌機打完凍飲或再煮熱,攪拌機發熱到可以煮我唔係好信得過,特別係個杯身係膠的話我 ...
好,多謝你嘅意見,我會加多留意

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 love45 於 15-06-23 發表好,

禁止訪問

回覆:challenger 的帖子

禁止訪問

引用:除咗第一隻 cusinart 係真係有條發熱線之外

男爵府

引用:除咗第一隻 cusinart 係真係有條發熱線之外

原帖由 challenger 於 15-06-24 發表
除咗第一隻 cusinart 係真係有條發熱線之外,其他好似德國佬話可以煑熱D豆漿,我覺得都係流流地,佢哋靠乜 ...
其實現在我仲研究緊,上網睇片,有啲即頭話可以加熱煲粥。

今日晏啲會出去睇吓先。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

呢D就真係煮得嘢,但唔係攪拌機係食物處理器,而且個價錢要成萬幾港紙。不過即使有錢我都唔會買,壞緊一兩樣就麻煩,而且我好古怪,
我係好鍾意切料頭,一有個蒜頭蔥頭喺手就手痕將佢地切到有咁碎得咁碎,
而且我好享受洗碗碟。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

回覆 challenger 的帖子

完全同意. 您說得很有道理
因為根本是磨擦之熱. 不會可煮熟豆漿,

男爵府

回覆 love45 的帖子

其實, 個攪機. 可加熱, 煲野. 就算做到. 我會擔心易壞. 都是分開好一些.

男爵府

引用:回覆 love45 的帖子其實, 個攪機. 可加熱,

原帖由 kyky123 於 15-06-24 發表
回覆 love45 的帖子

其實, 個攪機. 可加熱, 煲野. 就算做到. 我會擔心易壞. 都是分開好一些. ...
好,明白,謝謝你

男爵府

回覆:冷熱攪拌機

其實我係想搵呢啲機,因為我有普通攪拌機,我每日都會攪蔬菜汁飲,早幾日搵食譜時,唔覺意見到,覺得又幾得意,所以有啲衝動想買個返屋企玩吓
https://youtu.be/B0_m8ojeLvg

男爵府

引用:呢D就真係煮得嘢,但唔係攪拌機係食物處理

原帖由 rose-mag 於 15-06-24 發表
呢D就真係煮得嘢,但唔係攪拌機係食物處理器,而且個價錢要成萬幾港紙。不過即使有錢我都唔會買,壞緊一兩 ...
好,唔該晒

首頁

尾頁

跳至