時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

【on.cc 東網專訊】 本土派成員圍完大媽圍警署!約40名本土派成員因不滿警方在圍堵大媽行動中拘捕1名示威者,在晚上10時許率眾沿彌敦道向旺角警署前進,並與一早在警署外集合的本土民主前線成員會合聲援被捕人士。大批戴口罩的示威者在警署門外大叫「放人」,揮舞港英旗。
期間有本土派成員一度站在馬路上抗議,遭警員舉黃旗示警,並開咪要求返回行人路,並到指定示威區請願。警方派出約20名警員在警署正門站崗,以防示威者乘機衝入警署。眼見情勢緊張,警方先後兩度增援,反黑組警員亦有加入,在場現有約百名警員;警方亦促傳媒及途人從速離開,保持通道暢通,稱稍後會有行動。
本土民主前線等本土派團體今日狙擊愛港行動,旺角踩場反對《基本法》廿三條立法,期間雙方多次爆發罵戰,本土派更一度衝出彌敦道,阻截結束集會的愛港行動成員坐巴士離開。警方多次舉警告旗示警,並出動人鏈將本土派成員趕回行人路,及後本土派團體宣布狙擊行動結束,惟部分成員未有「收手」,竟再折返西洋菜南街改為狙擊大媽,並與警員爆發激烈衝突;有內地女子報稱遭氣槍射中。警方事後拘捕1名示威者,期間有人試圖「搶犯」,與警員爭持,混亂中警員最少2度施放胡椒噴霧,有2名外籍人士不幸中招。

警察幾時先肯做嘢!

男爵府

回覆:警署成日俾人圍,點解仲可以忍?

惡過黑社會

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2024年龍年勳章

珍珠宮

引用:【on.cc+東網專訊】+本土派成員圍完大媽圍

原帖由 MonsterREX 於 15-07-12 發表
【on.cc 東網專訊】 本土派成員圍完大媽圍警署!約40名本土派成員因不滿警方在圍堵大媽行動中拘捕1名示威者 ...
警察可以點?

就係因為人地黃袍加身囉

Edelweiss88    發表於 15-7-16 19:12
calvin1230hk    發表於 15-7-12 12:49

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都唔明, 香港仲有冇法? 香港仲係咪每個人都有人權? 香港仲係咪每個人都擁有道路使用者嘅權利? 哩班話支持民主嘅人, 連尊重哩個基本都冇, 憑咩叫人相信佢哋爭取嘅嘢係高尚, 有道德? 根本就係一派胡言, 連支持佢哋嘅人, 都滿口歪理。

bull2015    發表於 15-7-12 17:49

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

引用:惡過黑社會

原帖由 dennis_lkw 於 15-07-12 發表
惡過黑社會
依條排骨仔攪港獨? 解放軍手瓜粗過佢大脾喎 唔好笑死人啦 見到警察就惡 我驚佢見到解放軍褲都賴濕呀

禁止訪問

醒目開學勳章

回覆:警署成日俾人圍,點解仲可以忍

禁止訪問

回覆:200yan 的帖子

男爵府

成日攪事,真煩!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 dennis_lkw 於 15-07-12 發表

禁止訪問

引用:惡過黑社會

禁止訪問

引用:我都唔明,+香港仲有冇法?+香港仲係咪每個

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:警署成日俾人圍,點解仲可以忍

最慘係就算警察做嘢法官都放人。
d人就越嚟越惡同無理。

至於那些自以為公義的人一聲都唔出……

男爵府

引用:Quote:原帖由 dennis_lkw 於 15-07-12 發表

原帖由 美味 於 15-07-12 發表
依條排骨仔攪港獨? 解放軍手瓜粗過佢大脾喎 唔好笑死人啦 見到警察就惡 我驚佢見到解放軍褲都賴濕呀:hahah ...

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 美味 於 15-07-12 發表
依條排骨仔攪港獨? 解放軍手瓜粗過佢大脾喎 唔好笑死人啦 見到警察就惡 我驚佢見到解放軍褲都賴濕呀:hahah ...
錯,只要記者响度佢至係咁敢樣

侯爵府

引用:我都唔明, 香港仲有冇法? 香港仲係咪每個

原帖由 DoReMi媽媽 於 15-07-12 發表
我都唔明, 香港仲有冇法? 香港仲係咪每個人都有人權? 香港仲係咪每個人都擁有道路使用者嘅權利? 哩班話 ...
根本靠惡,佢想點就點,仲有人支持佢哋先難明

侯爵府

dennis_lkw 發表於 15-7-12 07:57
惡過黑社會
仲好樣衰, 以為自己大晒.

侯爵府

美味 發表於 15-7-12 09:07
呢D咪又係門口狗, 去到外國又係變死狗囉.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

DoReMi媽媽 發表於 15-7-12 08:50
我都唔明, 香港仲有冇法? 香港仲係咪每個人都有人權? 香港仲係咪每個人都擁有道路使用者嘅權利? 哩班話 ...
香港絕對有人權,但只限黃c可使用,香港法治佔中後己名架實亡啦,行緊人治好幾個月了,所以警察可做真的唔多,香港黃c喜歡圍什麼都得,根本假法人之後就放人,圍垃圾局都無事,圍警局又可以有什麼事?警察搞一大輪拉左佢地,之後都係假法人輕判根本沒有阻嚇作用,比你係警察都唔拉啦,廢青喜歡圍圍飽佢,只要唔衝入警局,咪大家鬥企囉,警察有人工輪更企,睇下佢地企得幾耐。

珍珠宮

回覆:警署成日俾人圍,點解仲可以忍?

我都好怒,不過,可以怎樣?
23 條立法?
一班衰過黑社會的人渣

首頁

尾頁

跳至