夫婦情感

跳至

首頁
12345...15

尾頁

複式洋房

到底應唔應該分開,放棄一個自己很愛既人,自己將來又會唔會後悔?

依幾個問題,我問過自己超過一千次~

讀中學時認識佢,唔知點解男仔既數學多數比女仔好, 因為我數學超差,所以佢主動幫我補習, 慢慢我對佢都有好感, 我地好自然就係埋一, 亦都係我地兩個人既初戀, 感覺特別美好,簡簡單單但當時大家真係好開心, 佢接我放學,一齊行下街,睇下戲,食下飯.

我地拍左2年拖,由最初熱戀--->平淡 --->最後都敵唔過要分手. 分手係我提出既,原因係我地平淡到可以好耐唔見,電話又唔洗傾,而最重要係我感覺到佢已經唔再關心我, 幾乎感覺唔到有男朋友既存在.

(後來佢先講返比我知, 當時其實佢都想分手, 但又唔知點開口, 所以唯有對我冷淡,令我知難而退.但總算和平分手.)

雖然係我主動開口講分手,但當佢欣然接受時,我個心其實好痛, 唔知由幾時開始我地之間既感情變到甘.再見我的初戀~

分手之後,我地各自各生活, 亦各自有左新戀情, 個時真係以為自己會同當時既男朋友結婚.但緣份既野後來我地又因為種種原因各自都同自己既男女朋友分開左, 之後係一次朋友聚會, 我地再次見面,發現過左咁多年, 原來彼此都仲有感覺, 舊情復熾,好快我地就決定結婚.

所有事都好美好,我亦以為自己會好幸福,我由細到大最大既夢想就係擁有一個幸福既家庭,有老公錫,然後生一兩個小朋友.

但事與願違直到結婚後, 我先發現原來老公有野無講我知...

結婚前,我地從來都無發生過關係,一直以來我以為係因為尊重我,直到婚後我地先住埋,但佢竟然無主動要求過,我開始覺得奇怪,初時都唔好意思開口問佢,或者因為佢累,返工太辛苦, 但過左大半年佢都仲係無任何動靜,最後我忍唔住問佢
待續)

Sorry, 要大家等!

我問佢你唔覺得我地有問題?正常既唔會係咁,點知佢竟然答我

「我唔覺得有問題,而家咁咪幾

我念左好耐,甚至懷疑係咪我既問題,又或者我唔夠吸引,所以好努力咁扮靚裝備自己,點知佢都係無反應,跟住又過左一段時間,佢再次比我既答案係

「你可唔可以唔好成日問,咁樣我好大壓力,要順其自然」
好吧!!我忍唔問等運到既日子又過左一排,結果又係一樣,我真係頂唔順啦!同佢再傾,點知仲演變成嘈咬,我真係唔明,點解每次佢都可以講到好似有問題既人係我,我做老婆既,唔諒解佢工作辛苦,年紀大體力下降等等.

唉,講真,佢又唔係好老!依啲事,我真係唔知可以同咩人講,我知自己就快發癲, 最後我選擇左去見輔導,不過見左2-3次,個導師叫我要帶埋老公黎先有用否則問題唔能夠解決. 因為我一個係解決唔到,但我老公根本由頭到尾都唔覺得自己有問題,佢又點會乖乖去呀!我用左好多方法,最後只迫到佢去一次,但我地既關係亦開始變差,而且最重要既係見完等於無見,佢同導師話自己工作壓力大,太辛苦,所以無心機。
完後,佢嬲左我!佢覺得我迫得佢太緊,所以之後無再去啦!

可以念到既方法我都用過, 直到上年,我終於說服到佢去見醫生,一開始醫生開左偉哥比佢, 叫佢試下, 但都係唔得, 佢一食完就話頭痛, 次次總有藉口. 後來醫生叫佢去做BODY CHECK, check完竟然話佢完全無問題,可能因為緊張

緊張, 咁即係點先,即係往後既日子都係咁, 我要做好心理準備, 但我最怕係, 我地咁既關係可以維持幾耐? 前前後後已經8年啦, 要放棄真係唔容易,我係真心愛佢, 我有諗過如果佢真係唔得, 咁不如用人工受孕生個BB, 唔好再念太多, 接受往後日子無性生活就算啦!點知而家CHECK到佢係無事, 我完全說服唔到自己

JM,如果係你地,你地又會點? 有無男士可以比下意見我,從你地既角度睇, 係咪真係有男人係咁?

大宅

回覆:應唔應該放棄一個自己很愛既人

佢唔得?

子爵府

育兒性格勳章

回覆:MayMayW123 的帖子

別墅

回覆:應唔應該放棄一個自己很愛既人??

下!發生咩事?

大宅

子爵府

Don't tell me he's gay.

一之蘭太太    發表於 15-8-3 07:40
爸爸去那兒    發表於 15-7-23 20:33
luison208    發表於 15-7-21 00:06

子爵府

別墅

留毛

公爵府

大宅

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

follow

大宅

追!唔會係鐘意男人呀

禁止訪問

珊瑚宮

等ing

男爵府

大宅

追!

別墅

複式洋房

佢變左性?

大宅

HeHe?

大宅

首頁
12345...15

尾頁

跳至