網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無Jm可介绍,谢!

複式洋房

我住粉嶺, 用"淘轉"集運, 因為佢海聯有得自取, 好方便~ :good:

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:送粉嶺用邊間集運好?

我都係粉嶺,天氣熱懶得去自取,通常用永捷利既特惠專線送上門,¥13+4+住宅25,正常今發明到
有時會用夜貓菲兒(buyup專線),¥16+6+住宅15,正常隔日到
買得少又細件會用官方4px, 7仔自取

大宅

回覆:瑤瑤~ 的帖子

請問7仔自取有限制重量尺吋嗎?謝謝!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cypo 發表於 15-8-29 22:32

有呀, 3間官方集運既便利店/郵局/自提點都有限制, 你最好上返網頁版淘寶, 按立即購買就睇到(apps就淨係睇到價錢, 睇唔到限制)
我岩岩幫你睇左4px既7仔自提限制如下:
首重¥15.5/kg,续重¥3.0/500g
重量限制:限重5.0 kg,体积限制:长宽高之和小于110cm,单边长小于50cm
但要注意既係, 唔係間間7仔都可以取4px的貨, 有些7仔只係for順豐(非集運)自提, 所以建議你都係去返網頁版check左先

另外提一提你, 隔離po有jm講緊4px呢幾日出貨唔多順利, 可能因為做緊promo太多人用關係, 你如果要用, 最好爬文衡量下風險先, 我呢排都無用佢

珍珠宮

cypo 發表於 15-8-29 22:32
而且3邊總和110cm係好容易就over(因為你唔會知賣家包裝成點), 基本上, 多幾個盒就實over左所以我只會係淘好少貨, 極細極輕, 仲要提賣家包裝細件d, 先會用4px 7仔自取
大部份時間都用返私集送上屋企, 唔使就住就住怕oversize

大宅

回覆:瑤瑤~ 的帖子

多謝回覆,仲揾到想要資料!因我找不到!

大宅

回覆:cypo 的帖子

珍珠宮

cypo 發表於 15-8-31 00:43
多謝回覆,仲揾到想要資料!因我找不到!

不用客氣
如果你鍾意自取, 又唔想用官集咁多限制, 可考慮私集
除樓上jm介紹既淘轉(聯和墟海聯自取)
仲有一間叫匯購八方(toplink), 在粉嶺中心及華明村都有商舖自取, 可以貨到付款(俾港幣)
我用過一次都ok, 隔日到貨
你可以去佢個網了解下

大宅

我第一次用淘寶,有d野想問,我諗住海聯攞,我是否先在淘轉登記咗先,之後又点做呢?

大宅

SYLAM9663 發表於 15-8-31 07:56
我第一次用淘寶,有d野想問,我諗住海聯攞,我是否先在淘轉登記咗先,之後又點做呢?

...
我都係用淘轉
係淘轉個網登記完,佢會有教學,
你照返佢指示SET返收貨地址做佢地個集運倉
當你買完件貨到左佢地個倉的話就會自動係你淘轉個戶口出現
到你D貨到齊晒,你就可以係佢地網頁度合併運落黎
佢會自動幫你計埋運費,然後佢會叫你條LINK付款(其實都係淘寶LINK)
你禁返岩數目比錢,再係淘轉打返個訂單NO,
佢地CHECK左數就會出貨~跟住你就等收WHATSAPP叫你攞貨就OK啦

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

淘轉海聯自取👍

禁止訪問

複式洋房

回覆 mungbb 的帖子

係咪 TO CHANGE?

大宅

回覆:mungbb 的帖子

多謝你回覆,想問多少少,点用pps比錢?

大宅

仲想問如果我想9月12日之前收到貨,幾時要訂?

大宅

引用:多謝你回覆,想問多少少,点用pps比錢?

原帖由 SYLAM9663 於 15-09-01 發表
多謝你回覆,想問多少少,点用pps比錢?
係支付寶比錢果陣有得比你揀,佢會show埋兌港紙幾錢
你揀左之後會叫你入支付密碼
跟住會去到一個畫面叫你入pps帳號密碼
你確定晒之後佢會send個號碼去你電話
你入返SMS裡面個號碼比佢就完成付款架啦

大宅

引用:回覆+mungbb+的帖子係咪+TO+CHANGE?

原帖由 fairviewpark 於 15-08-31 發表
回覆 mungbb 的帖子

係咪 TO CHANGE?
係呀,to change

大宅

引用:仲想問如果我想9月12日之前收到貨,幾時要

原帖由 SYLAM9663 於 15-09-01 發表
仲想問如果我想9月12日之前收到貨,幾時要訂?
用集運起碼預一星期呀,3/9仲要放左假,又有星期六日,你最好而家就訂,因為大陸果邊既速遞唔知快定慢架,如果你有幾件貨的話你又要等齊先運黎,最好預鬆d時間呀

首頁

尾頁

跳至