夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

k

瑪瑙宮

lovesiufa1314 發表於 15-8-28 12:58
我同c6結了婚2年,結婚之前對我都算ok,結左婚之後180度轉變囉,日日放工反黎就顧住打機,仲要幾部機一齊打 ...
扔咩落您度? 成日係咁?

水晶宮

回覆:我應該離婚嗎?

去輔導中心先,評估吓,交心,再行吓ㄧ步,俾個機會佢

子爵府

其實係咪一份十二年的感情
又悶又淡所以佢以佢無咩反應?
搵下方法維繫感情
如果唔係點捱?

未經本人同意,請勿轉載內容!

複式洋房

回覆 Nancy20090615 的帖子

咩都會扔,總之一吵架發脾氣就會,例如我罵佢唔好成日打機,叫佢俾番部ipad我(部ipad我買的),佢就會發脾氣,成部機扔過黎,果日扔到我隻腳好痛,同埋佢以前拍拖會打我,一吵架就會.,我話分手佢唔會俾,話會改,之後係有改,但結完婚一罵交就會禁住我條頸,又推我落床

子爵府

唔知你離唔離婚好,只知你宜家極之唔適合大肚…

複式洋房

回覆 eggpudding 的帖子

拍拖8年,結婚2年。10年囉總共,

瑪瑙宮

lovesiufa1314 發表於 15-8-28 13:05

咩都會扔,總之一吵架發脾氣就會,例如我罵佢唔好成日打機,叫佢俾番部ipad我( ...
吓, 又爆粗鬧您, 又扔野落您度, 無比錢您, 幫佢著衫著褲著祙 (呢 d 您自己造成), 工人待遇都好過您好多.

複式洋房

回覆 ms_ck 的帖子

係,我知道佢想生bb,但我暫時呢一刻都唔想囉
因為佢個性格....我真係唔想,生左出黎點算...
同埋佢都無埋積蓄,反而我自己都叫有少少積蓄,佢自己又唔唸下生出黎唔洗養既,佢又唔係有錢,其實最主要係佢個性格所以我唔想同佢生b~~因為佢d朋友,阿哥細佬都岩岩生左,所以我feel佢好想,但佢d態度無改過,對我好差,又成日用粗口罵我,又黑面對住我!

複式洋房

唉....

大宅

引用:我同c6結了婚2年,結婚之前對我都算ok,結

原帖由 lovesiufa1314 於 15-08-28 發表
我同c6結了婚2年,結婚之前對我都算ok,結左婚之後180度轉變囉,日日放工反黎就顧住打機,仲要幾部機一齊打 ...
你c6是否傷殘人士,要照顧著衫褲

男爵府

引用:回覆 Nancy20090615 的帖子咩都會扔,總之

原帖由 lovesiufa1314 於 15-08-28 發表

咩都會扔,總之一吵架發脾氣就會,例如我罵佢唔好成日打機,叫佢俾番部ipad我( ...
婚前都對你咁差,你仲嫁佢?諗住結左婚就會脫胎換骨?可以話你個
知,大部分結左婚都會係咁,有d諗住你同你結左冇得走就對你更加衰
嫁完仲衰過做女,你地仲想行落去就最好認真傾下,如果佢唔會改就諗定後路啦
同埋佢咁樣真係唔好生仔,萬一個仔喊佢一個ipad車埋去,到時真係唔知你地點算

複式洋房

回覆 rickhss 的帖子

唔係傷殘,唉
只係如果唔邦佢著衫褲襪,佢一定唔願起身
起碼叫1個鐘先捨得起身

複式洋房

回覆 beautymama2013 的帖子

你講得岩既,所以我也不想生,
佢而家都對我甘差,佢甘既性格,我唔敢想象我生左bb,
佢可能會更差對我,因為覺得我更加無得走

複式洋房

同埋佢唔會同我傾計的,
我唸每一日由早上至夜晚甘計我同佢講野唔超過20句,除非罵交,反而佢同佢阿媽,阿爸,,我一問親佢野,佢就會話煩,佢打機果時我同佢講野,佢唔會應,仲大大聲,發脾氣,,我心唸我而家得罪佢咩...我唔知為乜野囉

男爵府

好自為知,由其,唔好俾佢知你有私己錢

公爵府

回覆:lovesiufa1314 的帖子

咁嘅人,真係好難頂距

複式洋房

去輔導中心評估吓先la

大宅

你應該再同佢傾下,傾完都係咁,就放生自己,趁無小朋友,離婚你可能仲開心。

坦白講,如果係我,我一早走了,只顧打機,又用粗口,又要人幫佢換埋衫,我真係接受唔到單方面付出既愛,仲要比人粗口問候,這種男人不要也吧!愛係相向,單方面付出會很累,你好好想下,人生路漫長嗎? 無人知道的,你想開心快樂就快些跟他說你感受,如他不理會,哪你放手,放下他這個包袱,你一個人亦可快樂生活的。

大宅

回覆 lovesiufa1314 的帖子

呢個男人唔值得付出呀。打機打咁夜,又唔比家用
第時生小朋友,又開支,要時間。將來你一手包辦?
真係好難,難上加難?

小朋友要開奶?要抺屎,會喊?
要陪?千奇唔好生小朋友呀。

佢仲要對你黑口黑面,好似電視機d劇集咁
大過老婆,要聽教聽話。對鄉下既女人就得咁
對我地尼d讀過書既人,都知咩叫做愛啦

你依家幾歲呀?青春有限?你當初未睇清呢個男人?
再搵過,有無時間呀?
佢可唔可以接受到呢?佢會唔會一講離婚,就拎把刀桶你架?
你自己執生呀
如果有愛:坐得傾下,比d時間佢(一年,2年),睇下會唔會改?

但多數唔會變,本性難移。10年了
你依家只有一具男人既身體,沒有其他野了

佢家人唔會諗你架啦,寄人離下我都有
唔好理佢家人咁多啦,叫有個地方坐
尊重下佢地。得閒咪約自己朋友,家人囉

首頁

尾頁

跳至