美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我面有濕疹又缺水缺油,可唔可以分享下您地用過最好同埋不停回購既mask同serum?thanks!

大宅

無人理我

大宅

回覆:您地用過最保濕滋潤既serum同mask?

I use Estée Lauder before over 5 tube
Then use endocare plus oil now

別墅

回覆:您地用過最保濕滋潤既serum同mask

你有濕疹用phyto c隻olive gel,佢就算敏感、濕疹定玫瑰痤瘡都用得。

大宅

Jesswongwong 發表於 15-9-10 09:52
I use Estée Lauder before over 5 tube
Then use endocare plus oil now

I tried Estée Lauder before but I didn't like it.
Is endocare good? Can't find much about this brand on the Internet!

大宅

kv322 發表於 15-9-10 11:18
你有濕疹用phyto c隻olive gel,佢就算敏感、濕疹定玫瑰痤瘡都用得。

我上網search左olive條line有serum gel cream同mask.請問你有無用過其他啊? 我見好貴啊!!

子爵府

GUINOT

大宅

Endocare is good
U go to water stock .. Salala see see
Cheaper from yahoo can buy one for try
Btw I live in UK buy from UK

大宅

QUEEN314 發表於 15-9-10 11:49
GUINOT
請問你係咩性質既皮膚啊?我係yahoo拍賣見到勁平,$3xx 150ml

大宅

Jesswongwong 發表於 15-9-10 14:08
Endocare is good
U go to water stock .. Salala see see
Cheaper from yahoo can buy one for try
Okay, thank you

大宅

回覆:您地用過最保濕滋潤既serum同mask

有濕疹最好用返濕疹專用牌子,不要用美白成份的

珍珠宮

引用:有濕疹最好用返濕疹專用牌子,不要用美白成

原帖由 AhMi0723 於 15-09-10 發表
有濕疹最好用返濕疹專用牌子,不要用美白成份的
係。美白成份會比較刺激

別墅

引用:Quote:kv322 發表於 15-9-10 11:18 你有濕

原帖由 Ball波 於 15-09-10 發表
Olive serum做anti ageing
mask就做緊緻去紋美白淡斑
你濕疹應該買olive gel,
有d鋪頭有一盒6支sample裝,
你買左試下先。
上面有jm推介endocare,
唔係唔好,
不過驚你濕疹受唔到咁補嘅野會爆更多

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:我面有濕疹又缺水缺油,可唔可以分享下您地

男爵府

我都是濕疾患者,嚴重時額頭有個一蚊咁大又紅又乾又有皮碎的濕疾印,而頸/耳背/手及腳都會因自己不同壓力/飲食/健康狀態而on and off 會itchy。但這半年已控制得幾好,而額上的濕疾印不知不覺間都消失左。

我平時skincare只會用Whoo的天氣丹系列,它面霜及眼霜非常保水,serum有時會用雪花秀的/whoo的秘貼(我係乾性皮膚, 夏天油也從不出😓)。
mask用whoo的鹿茸mask 及ILCSI (organic brand) 的Rose Hip Mask (堅正!但非常貴)

公爵府

救命水 viscontour 但好貴...

通常同同事夾份買, 一人分十枝.......唔會成日用, 一個星期用一枝, 一枝僅夠兩日用....要慳住用...但效果真係好好....

大宅

引用:救命水 viscontour 但好貴...通常同同事

原帖由 rean_chau 於 15-09-10 發表
救命水 viscontour 但好貴...

通常同同事夾份買, 一人分十枝.......唔會成日用, 一個星期用一枝, 一枝僅 ...
係咪尼隻呀?? 我上網揾過,有啲係淺藍色盒既,唔深藍同淺藍有咩分別???

子爵府

引用:+本帖最後由+Ball波+於+15-9-10+11:48+編輯

原帖由 Ball波 於 15-09-10 發表
隻mask 好勁㗎

大宅

kv322 發表於 15-9-10 21:21
Olive serum做anti ageing
mask就做緊緻去紋美白淡斑
你濕疹應該買olive gel,

我皮膚有濕疹同時又勁乾啊!咁olive cream係咪同gel一樣只係潤d啊?

大宅

melle 發表於 15-9-10 23:16
我都是濕疾患者,嚴重時額頭有個一蚊咁大又紅又乾又有皮碎的濕疾印,而頸/耳背/手及腳都會因自己不同壓力/ ...

我同你一樣,所以生活習慣好時就無,唔好時同有壓力就有!但係皮膚生活習慣好唔好都會好乾,所以鍾意用有舒緩作用又勁保濕既護膚品!我用緊eminance既calm skin serum同試緊唔同牌子既保濕serum。我揀護膚品都係鍾意用天然organic或者醫學品牌架!同埋盡量唔會用有香料既野。
我用過whoo既sample,但係已經無乜印象。所以應該唔係特別有效果。

首頁

尾頁

跳至