自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

指教:

想當年, 我孭住BB, 同媽媽一起, 在車站牌前排隊等綠VAN, 有車到, 不過因為燈位未過得, 有其他車停住令VAN未埋到站, 大約2架車位到, 司機開門俾人落客, 落哂客有個太太 (我唔知佢之前有無排隊) 衝咗上車, 我同媽媽見到, 唯有衝前去上車 (因為怕唔知仲有幾多心衝上車, 我哋會無位, 我已經孭住BB等了20分鐘) 上車後叫佢 "太太你要排隊搭車的!", 佢大聲鬧我哋:"係你自己有車唔上, 排咩隊?" 如是者在對罵....

其實我覺得問題重點係是司機未埋站就落客係佢唔啱在先, 而佢亦一定見到我係守規矩咁在站頭等車的, 不過佢聽到我咃嘈,佢都無出一句聲持平, 仲俾個女士係咁講歪理, 我覺得好嬲!

呢件事其實好多年前, 不過我都仲好介意!

事後我有打電話去綠VAN 反映的, 不過好似無人回覆我

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁個司機其實有責任叫返個阿太排隊架喎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

先落客唔係問題, 但個司機有責任亦應該叫果位女仕落返車排隊, 樓主我撐你!
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

子爵府

回覆:我又問: 搭小巴排隊問題

其實都咁多年仲要咁少事,放開吧啦。做人會好開心啲架

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:先落客唔係問題,+但個司機有責任亦應該叫果

原帖由 newcook 於 15-09-10 發表
先落客唔係問題, 但個司機有責任亦應該叫果位女仕落返車排隊, 樓主我撐你! ...
同意

子爵府

2018復活節勳章

一般個司機佢應該見到站頭有龍..佢開門見有條友插入黎多數都會出聲.
按你當時睇,當個司機鬼UN眼...但聽到個太太講"係你自己有車唔上, 排咩隊?" 呢句就明顯佢係打尖

子爵府

我都試過...最憎呢啲人...不過我廢事同佢嘈...當撞鬼

侯爵府

newcook 發表於 15-9-10 14:37
先落客唔係問題, 但個司機有責任亦應該叫果位女仕落返車排隊, 樓主我撐你! ...
多謝你呀!

其實我知件事好少事, 不過我真係好嬲! 我大熱天時, 孭住BB, 已經等咗咁耐車, 仲要上車在咁多人前同人嘈, 我記得我媽媽仲要好勞氣, 佢應該知我好辛苦, 所以好把火同個女人理論 (我好瘦的, 孭住BB等咁耐想死) 我真係好委屈的!

wcpcelia    發表於 15-9-10 15:08

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

spen@sa 發表於 15-9-10 14:42
我都試過...最憎呢啲人...不過我廢事同佢嘈...當撞鬼
唔得咁架, 咁樣係縱容, 只會越黎越多人咁做

iris5a    發表於 15-9-10 14:49

珍珠宮

iris5a 發表於 15-9-10 14:45
多謝你呀!

其實我知件事好少事, 不過我真係好嬲! 我大熱天時, 孭住BB, 已經等咗咁耐車, 仲要上車在 ...
唔好咁, 錫返, 只要自己無錯, 係要堅持架!!!!

侯爵府

大檸樂 發表於 15-9-10 14:40
一般個司機佢應該見到站頭有龍..佢開門見有條友插入黎多數都會出聲.
按你當時睇,當個司機鬼UN眼...但聽到個 ...
你講得好有道理, 不過當時太嬲, 根本唔識反應去反駁呢個生番太太, 加埋個司機唔持平, 我先會打去綠VAN公司反映意見!

我唔想再一次OR再有人受呢D氣!

侯爵府

newcook 發表於 15-9-10 14:46
唔好咁, 錫返, 只要自己無錯, 係要堅持架!!!!
係呀, 我唔想自己再一次咁俾人對待OR再有其他人係咁囉!

多謝你!

newcook    發表於 15-9-10 14:53

侯爵府

TMC3012 發表於 15-9-10 14:36
佢無呀, 我覺得佢心虛, 因為佢自己未埋站就停車落客, 個太太先有機會衝上車

珍珠宮

TMC3012 發表於 15-9-10 14:36
X2

水晶宮

d人好鬼心急!!!
架車未埋站, 覺得你唔衝上去, 係你唔上
阿姐, 架車未埋站, 衝出去趕住去死嗎?

男爵府

回覆:我又問: 搭小巴排隊問題

我見綠van 真係會出聲。不過都係睇c 機有冇心

子爵府

2018復活節勳章

iris5a 發表於 15-9-10 14:48
係呀, 我唔想自己再一次咁俾人對待OR再有其他人係咁囉!

多謝你!
老實講過左去冇辦法.如果係下次同一情況,個司機唔叫個啊太落車,唔駛講,司機要負責我搵警察同你講一定報梗警!

珍珠宮

樓主其實你有權要求個司機請佢落車的, 下次識做~

侯爵府

jackyclo 發表於 15-9-10 14:58
我見綠van 真係會出聲。不過都係睇c 機有冇心
同意

所以真心好想問, 遇到呢D情況應該點處理

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

係個司機唔岩,而個女人係到駁大霧,司機有權叫佢下車排隊,但佢唔持平,不過,算啦,世上大把人喜歡駁大霧。

iris5a    發表於 15-9-10 15:05

首頁

尾頁

跳至