自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我從未g過 , 上網睇左d教學都唔係太明,想問下gmarket達人以下問題...

1) 如果係分幾間店買嘢 , 佢地係咪自己齊晒一次過寄香港 ---> 我唔需要好似淘寶咁搵集運

2)其實我應該用邊個版會比較好,因我見有時個版面係顯示港幣但click入去一係就韓幣/美金

3)比錢係咪可以用visa 唔需要再開paypal ? 我見有d人話一定要開左paypal先, 之後先可以用visa ?

4)寄返香港係咪 ems / sf 是旦一間? 用邊個會好d平d ?

thanks!

公爵府

2024年龍年勳章

留毛

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

不明白 發表於 15-10-5 15:04
我從未g過 , 上網睇左d教學都唔係太明,想問下gmarket達人以下問題...

1) 如果係分幾間店買嘢 , 佢地係咪 ...
1) 唔需要, 佢會自動幫你re-pack寄到你送貨地址

2)我用英文, 顯示係WON

3)唔需要paypal A/C, 用credit card 比錢都得

4)sf 平d, 其實到你埋單時會見到個estimate運費

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

1) 如果係分幾間店買嘢 , 佢地係咪自己齊晒一次過寄香港 ---> 我唔需要好似淘寶咁搵集運 ------- 係丫!

2)其實我應該用邊個版會比較好,因我見有時個版面係顯示港幣但click入去一係就韓幣/美金 -----我用開英文版. 佢開頭會問你係邊個地方架. 通常WON 或USD 旁會有HKD

3)比錢係咪可以用visa 唔需要再開paypal ? 我見有d人話一定要開左paypal先, 之後先可以用visa ? -----用VISA要驗證, MASTER唔駛.PAYPAL都係.

4)寄返香港係咪 ems / sf 是旦一間? 用邊個會好d平d ? 以前無得選一定要用EMS. 而家用SF 比EMS係平既.不過如果住宅, 可能都係EMS好D (我寄去公司收架) SF應有住宅附加費

thanks!

珍珠宮

2024年龍年勳章

nono76 發表於 15-10-5 15:19

補充下:

2) 手機版同電腦版都有分別, 電腦版會顯示齊全D. 貨幣可以係SETTING再揀.

4) 有用順豐的JM報料, 係要報關喎. 所以唔想煩, 貴的會用EMS.

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:nono76+發表於+15-10-5+15:19+我從未

原帖由 BK2002 於 15-10-05 發表
補充下:

2) 手機版同電腦版都有分別, 電腦版會顯示齊全D. 貨幣可以係SETTING再揀.
我用順豐又無要報關喎!可能貨品問題⋯⋯謝謝

珍珠宮

2024年龍年勳章

nono76 發表於 15-10-5 15:27
我用順豐又無要報關喎!可能貨品問題⋯⋯謝謝
唔好客氣, . 我無用過順豐, 但有其他高人指點就算今日唔報, 怕第日審計署會機會追討喎.
我家姐都無報關......

侯爵府

引用:Quote:nono76+發表於+15-10-5+15:27+我用順

原帖由 BK2002 於 15-10-05 發表
唔好客氣, . 我無用過順豐, 但有其他高人指點就算今日唔報, 怕第日審計署會機會追討喎.
我家姐都無 ...
哈!甘驚?不過我有識人順豐做又無講,我都係問清楚先,比人追報關咪好煩囉

謝謝報料

伯爵府

nono76 發表於 15-10-5 15:32
哈!甘驚?不過我有識人順豐做又無講,我都係問清楚先,比人追報關咪好煩囉

謝謝報料

你問清楚後,可唔可以話埋比我知使唔使報關呀? Thx!

侯爵府

mabel7705 發表於 15-10-5 16:17
他問清楚後,可唔可以話埋比我知使唔使報關呀? Thx!
好好!我都想知!

伯爵府

nono76 發表於 15-10-5 16:18
好好!我都想知!
唔該哂你!

子爵府

回覆:babychingching 的帖子

唔該曬

子爵府

引用:我從未g過+,+上網睇左d教學都唔係太明,想

原帖由 nono76 於 15-10-05 發表

唔該曬

子爵府

引用:Quote:不明白+發表於+15-10-5+15:04+我從未

原帖由 babychingching 於 15-10-05 發表
1) 唔需要, 佢會自動幫你re-pack寄到你送貨地址

2)我用英文, 顯示係WON
唔該曬

男爵府

好媽媽勳章

回覆:請教gmarket達人

Thx,期待第一次g

別墅

我都係新手第一次訂
我在27/9訂,到今日仲係等待全球運送中,我想問在那裡可追快些處理?

大宅

訂同一樣野。
今個月比上月貴成50蚊hkd。

子爵府

引用:我從未g過+,+上網睇左d教學都唔係太明,想

原帖由 nono76 於 15-10-05 發表

我想問一間店買一件得唔得?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+nono76+於+15-10-05+發表我從

原帖由 不明白 於 15-10-06 發表
我想問一間店買一件得唔得?
得架!

侯爵府

引用:Quote:nono76+發表於+15-10-5+16:18+好好!

原帖由 mabel7705 於 15-10-05 發表
唔該哂你!
我朋友話就算報關都唔應該我地報架,係都係賣家報或順豐自己報,不過佢話在幫我深入甘問下。
佢話順豐都派左好多份件,都無客投訴要自己報關喎!

首頁

尾頁

跳至