自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

之前同同事同時book左hke去旅遊,我6月去大阪佢2月去東京,大家筆直都有限,又係2公婆去,book嘅都係商務酒店(平靚正)。

今日傾開行程,原本計畫係去有馬住翻晚浸溫泉,我話考慮完之後唔住,住翻大阪,一黎慳翻幾千銀,二黎唔洗搬行李,但係有馬照去,日歸溫泉+神戶牛+夜景,第二日又可以留多D時間係大阪買野。

但同事就話\'\\去旅遊咁累,肯定要住翻晚嘆下(佢Book左箱根溫泉,不過唔包晚餐),我阿媽今日先講,book埋呢D咁細間嘅酒店,要慳錢不如唔好去,唔好去就錢都唔使洗,去得旅行肯定住D靚酒店啦\'\\

我聽佢講完,即刻講\'\\日本酒店住靚少少都過2K啊\'\\

係咪去旅遊就一定住靚酒店?東南亞住5星價錢都冇日本普通咁貴,兩公婆去咋,以後仲有N咁多次旅遊,仲要以後要帶埋小朋友去,次次都話靚酒店貴價酒店,點負擔啊?當然帶小朋友出門會揀好少少酒店,book得廉航都係想慳,如果唔係直接ANA JAL啦,早出晚歸,有靚酒店有會所有泳池你又有冇精力去先?

Ps:去過有馬嘅jm,有馬溫泉一泊二食係咪基本過3K港紙?我睇親最平呢個價所以先放棄

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

基本上去日本市區酒店最主要既function都係瞓覺, 所以我一般都只會book平靚正既酒店. 不過溫泉酒店呢D我就唔會慳, 會book D一泊兩食既, 另會睇下D reviews先決定book唔book.

stefonie    發表於 15-12-14 17:57
Ice19740902    發表於 15-12-11 16:22
ccw2014    發表於 15-12-11 15:40
ccyxfr    發表於 15-12-11 15:10
happyfamily11    發表於 15-12-11 14:36
la_source    發表於 15-12-11 14:22
jessica0768    發表於 15-12-11 12:26
wcpcelia    發表於 15-12-11 09:02
KarenC    發表於 15-12-10 23:47

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:之前同同事同時book左hke去旅遊,我6月去大

原帖由 Jomancc 於 15-12-10 發表
之前同同事同時book左hke去旅遊,我6月去大阪佢2月去東京,大家筆直都有限,又係2公婆去,book嘅都係商務酒 ...
如果去溫泉酒店,貴得來有需要。

如果只求一覺好訓,早出晚歸,明天一早 check out 去玩,平平地乾淨就可以了。

cindy618    發表於 15-12-11 20:01
kavenzou    發表於 15-12-11 02:27

大宅

回覆:去日本旅游係咪一定要住靚酒店?

日本酒店真係貴 我同老公book民宿添咋
對我地兩個黎講 最重要近JR站
有個地方有得沖涼同訓覺就得
晚晚都十點十一點先返去
朝朝8,9點就出門。
住幾靚都無咩分別

jessica0768    發表於 15-12-11 12:27
Jomancc    發表於 15-12-11 09:18
spen@sa    發表於 15-12-11 09:14

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我會住 1-2 晚貴,試下溫泉旅館一泊倆食

其他 shopping 行程,最緊要方便

chamomile    發表於 15-12-11 04:34
99dogdog    發表於 15-12-11 02:56

男爵府

引用:基本上去日本市區酒店最主要既function都係

原帖由 小黑咪 於 15-12-10 發表
基本上去日本市區酒店最主要既function都係瞓覺, 所以我一般都只會book平靚正既酒店. 不過溫泉酒店呢D我就 ...
其實我之前都想book溫泉,不過考慮行李要京都拖去有馬,中間仲穿插吃個神戶牛+行下街就放棄了。同埋溫泉酒店係咪起碼都要3K起跳?我見有D遊記share嘅價錢好似低好多

禁止訪問

禁止訪問

引用:之前同同事同時book左hke去旅遊,我6月去大

禁止訪問

男爵府

引用:各人有各人嘅需要,我去邊度旅行都要住好嘅

原帖由 emmiedustie 於 15-12-10 發表
各人有各人嘅需要,我去邊度旅行都要住好嘅酒店,通常都係trip advisor 裡面嘅頭一二位,我覺得酒店就好似 ...
我第一次去日本自由行,知道會有舊酒店,盡量唔揀,D人成日話日本仔D酒店通常好乾淨企理but細細間,真係冇唸過呢個情況

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

若果係我,浸溫泉,我會住酒店過一晚,舒服啲

但在東京果啲無咩所謂,都係住一千蚊樓下果啲

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

男爵府

引用:Quote:原帖由+Jomancc+於+15-12-10+發表之

原帖由 emmiedustie 於 15-12-10 發表
3k 係一個人定兩個人嘅價錢先?如果兩個人都可以接受,一個人就偏向貴
好多溫泉酒店都係大概10-20k yen 一 ...
2人價錢,不過呢個係起跳價,最平套餐但包2餐。可能我沒穩度好路數book酒店

侯爵府

如果未住過,我會試下,橫掂去到,咩都試下,吾係只shopping shopping 同shopping.

男爵府

引用:如果未住過,我會試下,橫掂去到,咩都試下

原帖由 一人之下 於 15-12-11 發表
如果未住過,我會試下,橫掂去到,咩都試下,吾係只shopping shopping 同shopping.

...
係嘅係嘅好多JM都係咁話

男爵府

一般來説溫泉酒店那一頓晚餐比較精緻,貴的都算值得。如果在香港吃溫泉酒店質素的日本菜肯定不止這價錢吧。所以我覺得低的。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+emmiedustie+於+15-12-10+發

公爵府

我二月去六曰五晚,四晚住八百幾蚊普通酒店!一晚住溫泉一泊二食包早晚餐,房間有私人露天風呂,二千幾,我覺得視乎去的目的,最重要係用得著!

大宅

睇吓去做咩喇, 行街, 食嘢, 城市, 我會平靚正, 地點方便, 就得.

2月會去東京, 市區住東橫 7千幾晚, 我寧願慳錢去食好啲.

箱根住溫泉酒店, 一泊二食都係2萬幾 一室. relax 吓

伯爵府

引用:我二月去六曰五晚,四晚住八百幾蚊普通酒店

原帖由 koko2000 於 15-12-11 發表
我二月去六曰五晚,四晚住八百幾蚊普通酒店!一晚住溫泉一泊二食包早晚餐,房間有私人露天風呂,二千幾,我 ...
新年時間嗎?

首頁
12345...7

尾頁

跳至