嬰兒用品

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

如題

複式洋房

回覆:jenjenyuen 的帖子

我係私家生

大宅

引用:如題

原帖由 jenjenyuen 於 16-01-26 發表
如題
政府 因孖好多變數 有咩事私家都系轉番政府 加上早產機會大!我一星期前31+5 生左 政府安排得好好 bbs一出世要即去nicu

別墅

回覆:寶貝:) 的帖子

請問你係邊間政府醫院生吖?

大宅

引用:請問你係邊間政府醫院生吖?

原帖由 冬甩史 於 16-01-26 發表
請問你係邊間政府醫院生吖?
我屯門醫院

男爵府

回覆:孖B係政府定私家生?

政府,我係qe 生!醫同姑娘都好好

大宅

最後揀左政府醫院生,亦覺得無揀錯

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆:SK0815 的帖子

請問你邊間私家生?最後埋單幾錢呢?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:我係私家生 +

原帖由 SK0815 於 16-01-26 發表
我係私家生

複式洋房

引用:Quote:原帖由+SK0815+於+16-01-26+發表我係

原帖由 Little_kkf 於 16-01-29 發表
我2012年係嘉諾撒生孖b,埋單25萬左右!

複式洋房

政府生好d,support 最好

大宅

回覆 寶貝:) 的帖子

請問你去邊間生?感覺如何?ok嗎?

大宅

回覆 sbpg 的帖子

大宅

引用:回覆 寶貝:) 的帖子請問你去邊間生?感覺

原帖由 jenjenyuen 於 16-02-01 發表

我系屯門醫院 緊急開刀 系產前房住左2日 第1日覺得姑娘同EE好好 好肯幫待產媽媽 第2日夜晚有個姑娘&EE好差 我肚痛 拖左我好耐都吾理我 有其他床媽媽都肚痛都系吾理人囉 幫我地檢查完咩都冇講叫我等 佢check左我下面3次 最後有個好好既姑娘番左泥 即刻幫我check完就安排我去開刀 仲要陪住我安慰我叫我吾好驚!最後俾人check左4次開左吾知2度定3度 由3點等到5點幾去開刀!有個EE系甘俾說話我聽話我多野 袋吾哂走 黑面 我話番佢甘點吖裝吾到 最後我問隔離床媽媽借左個袋 果刻想x佢地
開刀安排得好好 20mins左右搞掂!佢地安排我2個女都好好!產後房你預左吾好 吾夠人手又爆哂 我慘啲 開刀安排吾到電動床俾我 搞到果幾日好痛冇人理我幫我較床 都系隔離床開刀既媽媽佢住左幾日活動自如 佢成日幫我:)捱左3日就出院!
我覺得可能對大人吾系甘好 但安排bb好好 到宜家我2個女出世左12日 系nicu成日check住 24小時有人睇實 所以我都好快心!宜家妹妹心條血管未生埋 佢地都見左我2次 今日見我話要用藥 宜家希望ok!
我覺得孖一定留系政府生 因為有咩事私家都系轉番政府 無謂哂錢!如果足月系私家生埋單都起碼都10幾廿萬 就算有能力俾呢筆錢我覺得留俾bb仲好啦!希望俾個參考你! 加油媽媽:)

大宅

謝謝你的長細解釋

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 畀面勳章

回覆 jenjenyuen 的帖子

我上年3月係聯合生孖仔, 醫生手勢好好, 生完到依家都未痛過

大宅

引用:回覆+jenjenyuen+的帖子我上年3月係聯合生

原帖由 daisypig 於 16-02-02 發表
回覆 jenjenyuen 的帖子

我上年3月係聯合生孖仔, 醫生手勢好好, 生完到依家都未痛過
想問有冇得揀開刀定自然分娩?

大宅

屯門生。俾我再揀都係公立!support is better

別墅

最關心BB問題熱投勳章

我岩岩上個月生完,係廣華生,除左醫院裝修緊床位好唔夠外,其實整體黎講係ok架!我係36週入院,原本預定係催生既,點知醫生話我宮頸唔開建議我開刀,book左第2日早上開刀,仲call埋兒科醫生,等bbs出世就拎落去比佢地檢查!最尾大囡留左兒科3日,出完大人細路加埋唔洗1千!

洋房

引用:我岩岩上個月生完,係廣華生,除左醫院裝修

原帖由 tweety0824 於 16-02-23 發表
我岩岩上個月生完,係廣華生,除左醫院裝修緊床位好唔夠外,其實整體黎講係ok架!我係36週入院,原本預定係 ...
我想問下 你開刀既時候醫生手勢好唔好?因我都係孖胎,我都諗住廣華生 thanks

首頁
12345...6

尾頁

跳至