時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果今次建制贏左,果50幾%的沉默大多數,可能會繼續沉默。諗字有人投票叮走泛民。。大安旨意。。

依家輸左,可能會黎過大反樸。。

大家唔好等,快叫家人,方向相同的,改地址快改,未登記的快登記,我地要企出黎。向歪理說不。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

都係架,亦可以少左個藉口俾佢地短期內再上街攪事

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:今次輸左,可能係好事。大家要積極啲,正面啲。

系有泛民票倉之稱
在種稱抹黑,惡搞之下
輸萬幾要己經有交代
當然勝者為王
都無咩好講!

補充內容 (16-2-29 22:06):
打錯字都無黃人做認字特警ge?
種種抹黑/萬幾票
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:都係架,亦可以少左個藉口俾佢地短期內再上

原帖由 littlecar 於 16-02-29 發表
都係架,亦可以少左個藉口俾佢地短期內再上街攪事
我識嘅好多都登記咗~但唔係住新界東。
所以,我無灰心過~加油!

littlecar    發表於 16-2-29 16:09

男爵府

Add oil

男爵府

尋晚越睇越嬲, 由幾百, 越拋離越遠, 睇到點左一半票箱, 已經無心機睇落去, D人係咪盲左? 仲投比條橋, 唉! 寄望9月!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

希望越來越多人知道,佢地既沉默會助長歪風!

cutiemapa    發表於 16-3-1 00:57

子爵府

楊岳橋本身OK的, 起碼讀過北大, 會比較著重中港溝通, 可惜為咗選舉, 無得唔歸邊。

但佢一日仲係公民黨, 唔駛旨意我投佢, 呢個黨根本係一切禍害的原凶, 以法治之名殺香港人。

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

引用:楊岳橋本身OK的,+起碼讀過北大,+會比較著重

原帖由 arron媽 於 16-02-29 發表
楊岳橋本身OK的, 起碼讀過北大, 會比較著重中港溝通, 可惜為咗選舉, 無得唔歸邊。

但佢一日仲係公民黨, 唔 ...
琴晚湯家驊在訪問中講, 佢話楊岳橋已經唔係以前認識的佢, 好似變左另一個梁瓜傑!

大宅

我沉默左好耐,昨天也忍不住去投票比公文袋對家

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

建制自上次區會之後都仲未瞓醒!

伯爵府

但願如此

公爵府

hashtag影視迷勳章

引用:但願如此

原帖由 唉瘋 於 16-02-29 發表
但願如此

男爵府

arron媽 發表於 16-2-29 16:39

但佢一日仲係公民黨, 唔 ...
讀過北大都咁反共既

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:原帖由 arron媽 於 16-02-29 發表楊

原帖由 Protea 於 16-02-29 發表
琴晚湯家驊在訪問中講, 佢話楊岳橋已經唔係以前認識的佢, 好似變左另一個梁瓜傑!

...
似喇, 又擺出一副打救香港姿態

放下自在

禁止訪問

子爵府

我有幾個朋友雖口說反對暴力拉布,但依然顧我冇投票甚至冇登記做選民,唔通針唔拮到肉唔知痛!個個隔岸觀火
hi

公爵府

重可以登記咩?

伯爵府

今年投票地點也離奇啦,
我一向在 A 投票站,
今次轉著了無人煙的地址B站投票,
我老公*盲鐘鐘*去了老地點A,

吃飯時話我聽,
我話本來不想去,
但甘樣搞法,容易給了磚頭黨喔,
最後9點才去了B 投票。
我相信有很多像我C6甘樣,去錯地點,又費事再行。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

rabbit75 發表於 16-2-29 15:41
系有泛民票倉之稱
在種稱抹黑,惡搞之下
輸萬幾要己經有交代
我都覺得係,果到一向係犯民票倉,無想過建制會勝出,相差一萬票左右真係好大的進步,希望9月更夕想香港行正軌的市民出來投票。

補充內容 (16-2-29 21:00):
夕=多

首頁

尾頁

跳至