自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

依家去迪士尼,必定要非常當心,一眼要關七~除咗要小心大陸人,南亞裔人士都要非常要小心。事緣係咁....
我地係小鎮大街到睇野,我推住架BB車,安全帶綁好細佬,個頭擰咗去後面望住2個女,當我擰返轉頭,見到相中人隻手好似掂過我個仔,開頭我以為可能覺得阿仔得意,聊吓我個仔啫,當我再望清楚,發現阿仔安全帶解開咗,呢刻我先開始識驚,問老公,佢話冇解開過安全帶。我即刻成個人震晒,再醒起早排都有媽媽係gp到提醒去迪士尼,要小心南亞裔人士。之後我一路望住呢條友,發現佢同另一個女人係鋪頭入面游離浪蕩,周圍扮睇野,出出入入。我跟住即刻同店員講呢件事,佢地即刻mark低呢個人既特徵,仲問我呢個男人有冇同其他人一齊,我話佢後面有個著藍色lace裙既女人一齊。講完之後,我地就離開間鋪,出到門口,見到又有另一個南亞裔人士係門口把守。成件事好恐怖,依家我都未驚完~ 各位家長,依家去到邊都要小心有拐子佬出現,一定要睇實自己小朋友,一眼關七,要提高警覺性,小心小心!!

公爵府

回覆:fb轉貼:小心南亞裔

依d事幾時先停
日日睇到依d事 人好灰

禁止訪問

男爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

回覆:conbella 的帖子

Scared

複式洋房

謝謝提醒,幫推

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

push!

大宅

push

大宅

回覆 conbella 的帖子

PUSH

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

通街都係南亞!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆:conbella 的帖子

伯爵府

Push

侯爵府

今天和朋友講開南亞裔人士,佢話禁多人關注,有關部門會做野

PS:希望真的有實際行動
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

公爵府

Push

男爵府

Push

大宅

take care of your possessions and stop hate speech

男爵府

依排佢地好活躍

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

自回歸後,香港真係越搞越衰,再唔係以前香港了。

首頁

尾頁

跳至