自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

熱血勳章

以前隔幾日去一次都有789折, 但近來去, 雖然都有, 但會有條件, 例如日本貨先有789折, 或尋日買滿$200先有789折(對我來講好難買咁多), 成間舖好靜, 真係成本高漲? 但咁樣, 我又買少咗嘢(基本上無嗰啲789折我係唔會買), 因為對我來說, 在759, 無嘢是必須的, 買的都是口痕嘢.

公爵府

2024年龍年勳章

natzuki 發表於 16-3-18 09:15
以前隔幾日去一次都有789折, 但近來去, 雖然都有, 但會有條件, 例如日本貨先有789折, 或尋日買滿$200先有78 ...
以前虎蝦有7折, 依家只得9折!

wcpcelia    發表於 16-3-18 09:50

大宅

在商言商, 之前6折可能要資金先咁平, 可能要蝕; 咁計過條數, 寧願少D 人買都唔會賣一件蝕一件。

可見6折其實已經係底價黎

大宅

在商言商, 之前6折可能要資金先咁平, 可能要蝕; 咁計過條數, 寧願少D 人買都唔會賣一件蝕一件。

可見6折其實已經係底價黎

男爵府

BK Milk勳章

回覆:natzuki 的帖子

好覺,所以少左幫親

大宅

回覆:覺唔覺最近759啲優惠好似縮皮咁

呢排賣咁多現金券,有cash flow,点會平俾你呀

男爵府

2018父親節勳章 BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章

mirchan2005 發表於 16-3-18 09:35
好覺,所以少左幫親
我都覺, 所以少左去

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都係的....

禁止訪問

引用:Quote:natzuki 發表於 16-3-18 09:15 以前

大宅

咁證明無乜水位...對消費者係好事

琥珀宮

natzuki 發表於 16-3-18 09:15
以前隔幾日去一次都有789折, 但近來去, 雖然都有, 但會有條件, 例如日本貨先有789折, 或尋日買滿$200先有789折(對我來講好難買咁多), 成間舖好靜, 真係成本高漲? 但咁樣, 我又買少咗嘢(基本上無嗰啲789折我係唔會買), 因為對我來說, 在759, 無嘢是必須的, 買的都是口痕嘢.
同意,無折係唔會買的,其實759我剩係啱買零食,但零食可食可不食,所以無折我唔會買

大宅

冇折都唔會入去,依家慳番好多錢

琥珀宮

seesee1010 發表於 16-3-18 10:08
係咪因為比左買coupon有折,所以其他縮返水
我覺得係,好似之前整單TNG出嚟又係咁,遲遲無咩折,一有折大家衝哂去買嘢,搞到TNG系統死哂,之前話759營業額跌透過TNG集資咗不少,依排賣券又係可以即刻集資咗一大筆,到時一有吸引的折大家又衝去用買嘢,不過好彩今次係COUPON啫唔會因為太多人用死系統

公爵府

2024年龍年勳章

seesee1010 發表於 16-3-18 10:08
係咪因為比左買coupon有折,所以其他縮返水
我唔知有得買coupon喎!

水晶宮

回覆:覺唔覺最近759啲優惠好似縮皮咁

覺呀, 仲要玩好多terms, 之前日本直至送先有折往往琴日行過好多都mark XX直送, 但我見有件貨係全日文, 日本直送, 但產地係美國

以前玩正街公價都煩, 又時又要計total, 好多花臣先有折, 有689咩?! 正價變街坊價, 再唔係mark up, 又再唔係無貨..

咁煩, 呢排都少去買野

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

講真,所有舖頭嘅折扣都係玩心理,原價高再折啫。7x9啲價比起pk等大超市已經好有良心,但我依家都係有需要先買

珍珠宮

少咗668

wcpcelia    發表於 16-3-18 16:29

子爵府

引用:冇折都唔會入去,依家慳番好多錢

原帖由 Olooklook 於 16-03-18 發表
冇折都唔會入去,依家慳番好多錢
me too.

用戶要求終止服務

引用:講真,所有舖頭嘅折扣都係玩心理,原價高再折

原帖由 vicky 於 16-03-18 發表
講真,所有舖頭嘅折扣都係玩心理,原價高再折啫。7x9啲價比起pk等大超市已經好有良心,但我依家都係有需要先買 ...
意粉烏冬,正價家品,折咗之後真係抵到爆。都算好好咖啦。

侯爵府

要買滿200才有折, 要夾硬買, 我不會幫襯!

首頁

尾頁

跳至