親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想出年去沖繩,依家searching 邊間航空公司機票平,有冇介紹?有諗過揀中華台北轉機

禁止訪問

引用:想出年去沖繩,依家searching 邊間航空公司

禁止訪問

男爵府

陪月勳章

eg123 發表於 16-4-11 01:11
想出年去沖繩,依家searching 邊間航空公司機票平,有冇介紹?有諗過揀中華台北轉機

...
直航就 PEACH

肯轉機就華航吧

大宅

回覆:去沖繩坐咩機平D

Peach加埋行李費貴過香港航空。我5月出發連稅二千有找。

大宅

引用:想出年去沖繩,依家searching+邊間航空公司

原帖由 eg123 於 16-04-11 發表

...
香港航空間中有休惠,好過坐廉航。我2月底坐港航去沖繩,連稅1400。其實可以仲平,睇過日子2月初去平多百幾蚊,即1200左右仲要包埋稅,但因為要就埋朋友,無計,都係差少少。(我係上年年底買,即出發前2個月,始終唔係廉航,應該唔會咁早有平)

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

香港航空平過國泰
PEACH除非超淡季, 唔係計落都唔係平好多

珊瑚宮

引用:Peach加埋行李費貴過香港航空。我5月出發連

原帖由 icestar0129 於 16-04-13 發表
Peach加埋行李費貴過香港航空。我5月出發連稅二千有找。
香港航空有直航架

大宅

引用:Quote:原帖由 eg123 於 16-04-11 發表想出

原帖由 manman_1030 於 16-04-13 發表
香港航空間中有休惠,好過坐廉航。我2月底坐港航去沖繩,連稅1400。其實可以仲平,睇過日子2月初去平多百幾 ...
我一月頭就係買到連稅千二蚊,上次同老公去,下個月就帶爸爸媽媽去玩。

大宅

引用:Quote:原帖由 icestar0129 於 16-04-13 發

原帖由 Happyhappylive 於 16-04-15 發表
香港航空有直航架
係呀!一日有兩班機。

大宅

引用:Quote:原帖由+manman_1030+於+16-04-13+發

原帖由 icestar0129 於 16-04-16 發表
我一月頭就係買到連稅千二蚊,上次同老公去,下個月就帶爸爸媽媽去玩。

...
o華! 去得好密wor 下個月都係平機票去沖繩?

我都plan緊出年2月再去,想帶埋小朋友同媽咪去✌🏻️

大宅

icestar0129 發表於 16-4-16 02:04

...
Hi, 請問你帶父母去是否自己坐車, 還是自駕?
我都想自己帶阿媽去, 但怕沖繩唔係咁方便.

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+Happyhappylive+於+16-04-15+

原帖由 icestar0129 於 16-04-16 發表
係呀!一日有兩班機。
Thx

珊瑚宮

引用:Quote:icestar0129+發表於+16-4-16+02:04+

原帖由 sammyyiu 於 16-04-16 發表
同問

大宅

引用:Quote:icestar0129 發表於 16-4-16 02:04

原帖由 sammyyiu 於 16-04-16 發表
我地冇車牌,暫時行程

笫一天11:45機,落機後會坐的士去美國村
入住兩晚 The beach tower,咁晏到酒店行下Aeon就算。

第二天坐的士去泡瀨漁港食晏,行下美國村、浸溫泉。

第三天早餐後跟一天團,帶埋d行李喺酒店門口上車,去水族館,菠蘿園等,跟車返回那霸DFS落車,入住大和新都心。

弟四天行對面naha main place,西松屋,買單軌列車兩日票,中午去國際通等,可能去埋首里城或者outlet。

第五日到美榮橋坐的士去波上宮、沙灘,行去好似要20-25分鐘。再行下國際通,跟住去小祿行Aeon,食通堂拉麵。(呢間拉麵上次同老公去食咗兩次,佢d免費芽菜好好食)

第六天早餐後就去機場了。

大宅

回覆 icestar0129 的帖子

多謝你回覆,還加埋個行程. Thanks!我暫時只打算去4日,見到hk airline 連税約仟6 .

大宅

回覆:去沖繩坐咩機平D?

Beecrazy 唔駛1500的沖繩自由行抵嗎?4日3夜

男爵府

引用:Beecrazy 唔駛1500的沖繩自由行抵嗎?4日3

原帖由 poposuet 於 16-04-16 發表
抵!

大宅

回覆:sammyyiu 的帖子

4日似乎會趕d,原本我細妹話去5日,但係我覺得同老人家(其實六十幾唧),玩多日就冇咁趕,因為沖繩係渡假嘅地方,想要放慢腳步享受呢個\"超齡親子之旅\"。

大宅

引用:Beecrazy 唔駛1500的沖繩自由行抵嗎?4日3

原帖由 poposuet 於 16-04-16 發表
好抵呀!不過我自已對於呢d細旅行社有d擔心,怕會好似專業xx咁,遲遲都confirm唔倒,仲要每日打去追,結果出發前兩日先confirm倒,所以怕怕喇!寧願俾貴d自己買機票同酒店,起碼買完唔使唗時間去跟。

首頁

尾頁

跳至