自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我知有人一湊三好叻!但小朋友相差兩歳,又成日打架,我真係驚湊唔掂😓

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

我1湊2, 2個都係相差2年, ok的
我又唔覺得好吃力. 係真係成日打交/唔係呢個喊就果個喊.
但我會解釋比佢地聽, or一齊唔好玩..etc 咁又ok的

唔會湊唔掂, 但的確初初係需要時間去上手

wcpcelia    發表於 16-5-5 15:58

伯爵府

引用:我1湊2,+2個都係相差2年,+ok的我又唔覺得好

原帖由 nicolatinlok 於 16-05-04 發表
我1湊2, 2個都係相差2年, ok的
我又唔覺得好吃力. 係真係成日打交/唔係呢個喊就果個喊.
但我會解釋比佢地聽 ...
你係未要成日陪玩?我對小朋友好痴身,成日要我陪玩,完全做唔到其他野

公爵府

畀面勳章

引用:我知有人一湊三好叻!但小朋友相差兩歳,又

原帖由 KCBaby2011 於 16-05-04 發表
我知有人一湊三好叻!但小朋友相差兩歳,又成日打架,我真係驚湊唔掂😓

...
我差3年,最辛苦係細d初生時家姐仲返緊N班, 家姐個時未識自己食飯,最辛苦,每餐食成個鐘,細既又3個鐘食一次奶又掃風,真係長期唔夠訓

大宅

回覆樓主:

堅辛苦,但會過的,媽媽總是強

公爵府

回覆:有冇媽咪一湊二都好吃力?

我一湊三,細兩個爭唔夠2年,不算十分辛苦,係食飯煩d,因為c6夜返,晚晚都得我一個大人睇三個細路食飯,6歲,2歲半,1歲,其他野就ok,二b勁錫小b,唔會蝦佢,反而會幫手照顧

珍珠宮

KCBaby2011 發表於 16-5-4 22:57
你係未要成日陪玩?我對小朋友好痴身,成日要我陪玩,完全做唔到其他野

...

陪玩,一個都夠
但我見好多媽媽唔會陪玩

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

KCBaby2011 發表於 16-5-4 22:57

...
唔係. 佢地2個自己玩. 有時仲自己2個一齊係房玩~ 我好輕鬆~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我一湊三冇咩都好少出去,頭先去左公園一陣都累到隻屐咁

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

到到到

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

明知自己會攪唔掂,所以我只生一個

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

大宅

回覆:KCBaby2011 的帖子

我都係一湊二…………兩個相差唔到兩歲,不過細b而家一歲幾,慢慢輕鬆少少,想當年細b剛出世個時,我仲要餵人奶,真係人都癲

kary92    發表於 16-5-5 23:05

大宅

我都一湊二,2個差1年,佢地細個時超辛苦,因為大岩岩識行又未行得好叻,行到攰又要抱返,細既就全程咩帶。到2個都識行就舒服好多,我陪玩時間唔多,因為佢2個鍾意自己玩,大既教細既返學時學識既野。

珍珠宮

回覆樓主:

1揍3好小出街

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我係, 好攰,無私人時間。不過最辛苦個兩年我有工人姐姐。

別墅

我兩個差4年,就系知太近會搞唔掂,所以4年先生,起碼大果個都4歲,可以明道理

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

1湊2相差3年半

細嘅刁蠻任性超級港女(9歲)
大嘅硬頸執著港童(13歲)

日日打打鬧鬧

凡事睇開D 唔好要求太高 唔好太潔癖

wcpcelia    發表於 16-5-5 15:59

大宅

一湊二,相差一歲三個月,最辛苦係要用好多精力睇實佢地,睇少陣都唔得,不過好快捱過就ok

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我一湊二,大六歲,細四歲,日頭湊佢地,夜晚返通宵,米又係咁捱

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至