時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

國際化妝品牌LANCÔME決定取消邀請了歌手何韻詩的音樂會,引發的「關公災難」愈來愈大,但也引來其他品牌的「關公」「蒲頭」。

相關報道:何韻詩600字聲明反擊 促LANCÔME法國總公司公開交代

環保消毒除臭產品HYGINOVA在facebook「抽水」,說「要出嚟講兩句…唔係聲明嚟架」,HYGINOVA表示榮幸能夠幫助何韻詩成立的慈善基金會,未來亦「唔會縮沙」,「繼續支持佢地嘅義工同貓舍,因為佢哋為香港本地嘅流浪動物、老人家、弱勢社群默默貢獻」,又希望有一日可以有錢請何韻詩「唱番兩咀」。HYGINOVA又重申,他們的產品是亞洲首個無動物測試家庭用品品牌,「承諾唔會因為要進入鄰近地區嗰個震驚七十億人嘅市場而進行動物測試,亦無打算喺鄰近地區嗰個震驚七十億人嘅市場改善法例前,進入佢哋市場」,似是向使用動物測試的LANCÔME「挑機」。

音樂程式「MOOV」也在fb「撐堅持信念嘅每一位」,留言支持何韻詩:「何韻詩,永久錄用!」
============================

都話:得失取捨~

做失去一個 job 得到“永久錄用”…可喜可賀!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

isis在都有支持者,這個一點都不奇,有些金錢原本就係要低調洗出去,現在只係由枱底搬上枱面吧了。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:【關公現身】環保除臭產品:續支持何韻詩慈善基金 MOOV:

恭喜晒

伯爵府

2024年龍年勳章

有水齊齊抽~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

希望有一日可以有錢請何韻詩

留言支持何韻詩:「何韻詩,永久錄用!」

即係吹水咋

侯爵府

回覆樓主:

有乜好過呢啲免費noise

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

青青河邊草 發表於 16-6-7 17:29
有乜好過呢啲免費noise
係唔係聲明都好, 對佢 D 歌依然 0 興趣

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:又希望有一日可以有錢請何韻詩留言支持何韻

原帖由 littlecar 於 16-06-07 發表
又希望有一日可以有錢請何韻詩

留言支持何韻詩:「何韻詩,永久錄用!」
唔係為理想~搵少啲都無所謂咩?
人哋開到聲無錢請佢,hocc唔係義務幫下人都唔得丫?

珍珠宮

引用:有水齊齊抽~

原帖由 grancyliang2007 於 16-06-07 發表
有水齊齊抽~
人哋目標係七十億的市場,13億算得咩?
塞翁失馬~好事嚟㗎!

禁止訪問

珍珠宮

引用:Quote:ning.. 發表於 16-6-7 18:11 唔係為

原帖由 Gerard 於 16-06-07 發表
佔中當日,好記得d人話為民主,拋頭顱灑熱血
而家,取消活動都批鬥到你死,仲自比孫中山辛亥革命:nosepick ...
血係要流…但唔係流自己嘅血
犧牲…人哋丫嘛!

侯爵府

回覆樓主:

物以類聚,兩個都鍾意抽水。

男爵府

ning.. 發表於 16-6-7 15:53
國際化妝品牌LANCÔME決定取消邀請了歌手何韻詩的音樂會,引發的「關公災難」愈來愈大,但也引來其他品牌的 ...

不過咁,無用動物測試係好,即係應該用過人测試,公司俾左幾多錢接受產品安全测試的人,都是值得关注的事。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

除臭產品真的很適合佢,可除去佢陣臭豆腐味。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:【關公現身】環保除臭產品:續支持何韻詩慈善基金 MOOV:

除臭產品!真係好搞笑

伯爵府

Gerard 發表於 16-6-7 18:17
佔中當日,好記得d人話為民主,拋頭顱灑熱血
而家,取消活動都批鬥到你死,仲自比孫中山辛亥革命:nosepick ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

ning.. 發表於 16-6-7 18:11
唔係為理想~搵少啲都無所謂咩?
人哋開到聲無錢請佢,hocc唔係義務幫下人都唔得丫?

希望有一日佢去堆田區義唱,除臭!

子爵府

回覆樓主:

"又希望有一日可以有錢請何韻詩"

原來係"精神上支持"

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

佢今次賺左啦! 咁多新聞

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

kikikay 發表於 16-6-8 00:38
除臭產品真的很適合佢,可除去佢陣臭豆腐味。
本身係臭豆腐點除味呢? 除左仲係豆腐?

首頁

尾頁

跳至