自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章

DAD - I Love YOU My dad got all 10 Points

1) 女兒跟愛侶正在熱戀時,儘管爸爸不喜歡你的另一半,都不會迫你離開對方,而是在適當時候才提出自己的意見,一直關心你的感受。

2) 即使女兒已投身社會、有賺錢能力,但兩父女外出吃飯時,爸爸還是會主動付錢,令[url=]女兒[/url]有被照顧的感覺。

3) 女兒和媽媽偶爾爭執或冷戰時,爸爸會充當「和事佬」,私下各自跟二人聊天,希望一家人能和好。
4) 在爸爸眼中,自己的女兒始終是最美的。

5) 富有幽默感的爸爸不但愛說笑話,也愛模仿有趣表情和動作,經常逗得女兒和家人哈哈大笑。

6) 爸爸總是全天侯24小時on-call,在外面遇上什麼難題,都可找[url=]爸爸[/url]幫忙解決,當女兒的就是有隨時能「打電話問功課」的安心。

7) 在女兒的成長期,特別是求學階段,爸爸的管教較為嚴厲,因為他怕入世未深的你會容易受騙,想保護你。
8) 對膽小的女兒而言,爸爸最大的功用是……捉昆蟲!

9) 爸爸是永遠在家中stand-by的技術人員,維修電器、修理水喉、油漆……樣樣皆精(而你不明他為何會懂這麼多)。

10) 在讀書時期,雖然父母已會定時發放零用錢,但爸爸偶然還是會問你零用錢夠不夠用,怕你不夠錢吃飯會餓壞身體。

http://www.elle.com.hk/lifestyle/news/10-sweet-moments-between-fathers-and-daughters

男爵府

回覆:Sharing - 父親和老公誰更寵你?爸爸寵女兒的10個窩心行為

C6寵我到我不敢與人說,爸爸……不太寵,會問你吃飯未

大宅

認識瑞士牛牛第四回

爸爸係錫我, 但以上呢10樣套用係媽媽對我會岩好多

伯爵府

nisha 發表於 16-6-10 14:06
DAD - I Love YOU My dad got all 10 Points

羡慕你有個好爸爸
我1樣都無
好彩有老公錫

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

全中,我就係咁對個女㗎啦!

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

老公對我算幾好, 一結婚就俾飽飯我食, 唔使等到八十歲。
我老豆都對我好好, 連續煎一星期紅衫魚我食, 將我D爛牛聯實, 摺布裙燙到直一直放大兩倍。

sariabb    發表於 16-6-10 15:40
你若盛開, 蝴蝶便來!

伯爵府

我爸爸中得一樣。老公除咗1,7唔關佢事,其他佢都做咗,唔通佢當我係佢個女

珍珠宮

回覆樓主:

我老豆好錫我,我出門嗰日見佢爭 d 喊。由細到大食任何海鮮都係老豆搣俾我。仔細時坐低要搞掂個仔先,老豆永遠都係快過我老公搣俾我 (我老公話佢專登讓賽喎 )。不過而家阿仔食得蝦,我都要排阿仔後面

大宅

2024年龍年勳章

我自己老豆已過身,,,但論我老公, 以前就好錫我, 但我女出世後就180度轉晒D愛比我個女, 我話佢佢直頭直認話唔駛講, 阿女而家係第一位, 點都會係, 唔會變

侯爵府

回覆:Sharing - 父親和老公誰更寵你?爸爸寵女兒的10個窩心行為

毫無疑問,老公。

mrsvera    發表於 16-6-10 18:21

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我爸爸有晒以上10樣,但我已經再冇機會給爸爸寵了!

Jolin_Yuen    發表於 16-6-10 18:04
tsung    發表於 16-6-10 16:46

水晶宮

畀面勳章

我爸爸3至10齊!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我爸爸係世上對我最好嘅男人,可惜走得早

珊瑚宮

1)2)未知其他

禁止訪問

回覆樓主:

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:nisha+發表於+16-6-10+14:06+DAD+-+I

原帖由 fsforth 於 16-06-10 發表
全中,我就係咁對個女㗎啦!

禁止訪問

大宅

我好感恩我有一個好爸爸,十樣都中晒☺️

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

第9點,我覺得爸爸係萬能架~

伯爵府

回覆樓主:

好難比較,二個x10000000...寵我

首頁

尾頁

跳至