自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Conxxy本身個名都幾臭,不過我唔係打算做保險sales,而係見back office既工,諗住試下啦,點知就中伏!

首先,嗰位C小姐自己約我兩點半見工,,佢話上到去就打電話俾佢叫佢開門, 我兩點五上到去, 打咗n次都冇人聽。按鐘按幾次先有人肯出黎開門。開門既人就幫我搵hr,點知有位hr既職員就話c小姐仲未番,叫我喺沙發坐底等等。等到兩點10左右,有三位一路行一路大笑言行癲喪女人出現,我心諗佢地唔係hr嘛~點知真係!!其中一個問我係咪黎見工架,我話係,佢就話佢係c小姐,叫我坐喺度等一陣。

然後我繼續坐同等,期間聽見hr房不停有大笑聲,好歡樂咁,我懷疑佢地開緊party!c小姐出入過兩次,但眼尾都唔望下我,好似忘記我存在咁!也完全冇意思同我講聲點解仲未做得interview!?

我等到三點十,佢先施施然喺間房出黎,帶我入房做interview。一開始佢就叫我自我介紹一下,我一路講,佢就一路玩手機,又望住部電話笑!然後又問埋唒啲cv有寫既野!我懷疑佢根本冇睇過我份cv!大概十五分鐘到,佢就問我有冇野問佢,冇就等消息。好似好趕咁。我問她,番工時間係點,佢一路答我就一路起身,講完就即刻話自己四點鐘有個interview,有消息會通知我。想趕我走咁款!

我真係勁嬲囉!一間公司可以養啲咁既人,兩點十先番公司,仲要本身約咗我兩點半interview!番到黎又唔係做野,好似開party咁瘋狂勁笑,大聲到關埋門但我坐出面距離勁遠都聽到!又冇交帶唔同人講聲點解咁耐都未做得interview! 我等咗差唔多成個半鐘先同我做interview!做interview時又冇心裝載!

勁火滾!浪費我時間!勁垃圾既hr!

伯爵府

引用:Conxxy本身個名都幾臭,不過我唔係打算做保

原帖由 serena1231 於 16-07-22 發表
Conxxy本身個名都幾臭,不過我唔係打算做保險sales,而係見back office既工,諗住試下啦,點知就中伏!

首 ...
真係好垃圾喎,影衰hr行業……

伯爵府

回覆:serena1231 的帖子

明白你感受,見工真係好痛苦

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:Conxxy 康x見工一肚氣…垃圾HR

咁都得

侯爵府

不如坦白d甘講啦妹妹,果位好明顯係賣保險嫁啦,人地講就請back office其實叫你去到都係想你做佢下線賣保險。我夠膽講佢一定唔係HR

Mrs.KarenTse    發表於 16-7-26 14:00
funfun759    發表於 16-7-25 16:40
wcpcelia    發表於 16-7-23 21:19
Pink_girl    發表於 16-7-23 11:05
SEPS    發表於 16-7-23 01:56
amk650191    發表於 16-7-23 01:20
loolooloo    發表於 16-7-23 00:50
Dwmn    發表於 16-7-23 00:08
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

水晶宮

垃圾!不尊重公司、自己和別人
自由太多會令世人失去平衡

大宅

serena1231 發表於 16-7-22 23:08

首 ...

你又會坐成粒鐘都仲等嘅

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

引用:Conxxy本身個名都幾臭,不過我唔係打算做保

原帖由 serena1231 於 16-07-22 發表

首 ...
即係甘,叫人上黎interview係hr交功課甘解,出post都可能只係用黎洗budget。..而唔係真心請人。
保險,又真係唔知會唔會之後用你個人料sell野。
我試過send 一間叫bamboo既公司 (我覺得要開名囉), 無叫我interview但之後不停收到佢地既promotion . 叫過佢地唔好再腥都仲係腥黎。。。。

wcpcelia    發表於 16-7-23 21:19
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

大宅

引用:不如坦白d甘講啦妹妹,果位好明顯係賣保險

原帖由 mwmyway 於 16-07-22 發表
不如坦白d甘講啦妹妹,果位好明顯係賣保險嫁啦,人地講就請back office其實叫你去到都係想你做佢下線賣保險 ...
唔係,我係in IT部門既post架!
唔係什麼management trainee/financial consultant

大宅

引用:Quote:serena1231 發表於 16-7-22 23:08 Co

原帖由 challengepanda 於 16-07-22 發表
你又會坐成粒鐘都仲等嘅
我都好後悔唔醒水走人!

公爵府

回覆樓主:

嘩好唔專業

水晶宮

咁都得!完全唔識尊重人喎!

amk650191    發表於 16-7-23 01:21

侯爵府

serena1231 發表於 16-7-22 23:22
唔係,我係in IT部門既post架!
唔係什麼management trainee/financial consultant

佢講姐。。。
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

公爵府

2024年龍年勳章

試下隔一段時間匿名投訴佢, 講事件大概, 最好 send 去大粒老細既電郵 (搵下有機會搵到).

貓貓6299    發表於 16-7-24 00:19

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 BK Milk勳章

我有相同經驗好難忘,見東亞銀行,hr要我等1小時,問reception我仲要等幾耐,佢出來黑我面,簡直浪費我時間。

禁止訪問

禁止發言

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

祝福樓主下個job interview 揾到好工。

伯爵府

真係超垃圾

首頁
12345...7

尾頁

跳至