興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

選擇喺呢邊出post因為可以收習比較多意見.

之前postC6同一個女人whatsapp, 內容好close,唔似一般朋友, 細問之下原來C6無話俾人知佢已婚. 但佢堅持只係whatsapp傾計, 無見面乜都無.我好艱難嘈到佢喺我面前寫幾行字同個女人講自己已婚, 唔方便再whatsapp.然後喺我面前delete晒所有嘢.

我承認之後我個心一直重有條刺. 所以成日俾面色C6. 又日哦夜哦. 佢都話自己已放低件事,叫我都放低. 但我做唔到.呢幾個月大家都有努力去重建關係, 可惜成效不太.

前兩日我又心緒不寧. 用張太空咭扮個女人同C6傾計 (呢度好多姊妹叫過我唔好,但我無辦法肯定佢真係斷). 結果係令我非常失望.C6真係答我 (即係個女人),佢唔方便用whatsapp, 叫我(即係個女人) 暫時接受用SMS通訊.

面對第二次嘅背叛, 我真係唔知點算. 相信好多人會話我自己攞嚟. 但係咪要出咗事先嚟喊 ?
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

公爵府

回覆:再一次背叛 ~~ 求意見

我係夫妻個邊睇過你上個post
你依家想分開定留下?

禁止訪問

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

如果你實在接受唔到你c6咁樣, 我勸你分開啦...
咁對你都舒服D...
唔駛問返c6關係太空卡的事, 自己個心知道就算, 不要揭返出黎...
諗下自己日後生活如何好過...
記得你年紀唔細, 仔都大, 而家呢d時期, 自己活得開心重緊要...

funfun759    發表於 16-7-28 14:54
la_source    發表於 16-7-27 10:44

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

見議你睇下Hannah Fry本書: the mathematics of love
有幾點幾有意思有道理:

鎖定真愛,主動出擊

遲婚較易遇真愛

主動溝通, 婚姻易長久
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

回覆 skyfree333 的帖子

我一把年紀, 加上個人怕孤獨. 比較偏向留低.但個心真係好痛.

C6話佢本來已放低, 但因我太煩, 佢覺得不被信任, 又加上有點鬥氣, 先再揾返個女人傾計.

大宅

心中有刺勉強一齊做乜

abu_cheung    發表於 16-7-30 23:25

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢對個女人係情人定知己?

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

我會繼續扮第三者與佢聯絡,睇吓佢哋去到咩地步。這個方法是一個令自己死心的辦法 ……
我父母也是離婚收場,假如我的伴侶背叛了我,我會令自己死心,唔會原諒對方!

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

CHUCHU001 發表於 16-7-26 15:05
心中有刺勉強一齊做乜

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

BingoJoey 發表於 16-7-26 15:09
我會繼續扮第三者與佢聯絡,睇吓佢哋去到咩地步。這個方法是一個令自己死心的辦法 ……
我父母也是離婚收 ...

咁樣……唔係更加要分開下咩?

子爵府

worthy 發表於 16-7-26 15:05

我一把年紀, 加上個人怕孤獨. 比較偏向留低.但個心真係好痛.

借口
唔通大方承認我係掛住人咩

翡翠宮

如果有陰影,真係好難再一齊.......但如果你自己生活唔到,你先要解決生活上嘅問題先再諗分開....

大宅

其實你心入面點諗,你自己應得好清楚
若愛,請深愛;若棄,請徹底
不停去試探,其實咁多年婚姻,究竟你認識對方幾多?佢由婚姻一開始根本無俾任何信任俾你定係因為佢退休令你失去左安全感?

我睇到而家呢一刻,我好想問你,佢認叫個女人sms佢,係唔係你試探得知的答案?我有追你的帖,我的感覺係你想你老公認左同人未斷絕來往,以覺得不同藉口作出試探,唔單止你老公「背叛」你,其實你都係再一次「背叛」佢

說話可能好難聽,敬希原諒

funfun759    發表於 16-7-28 14:56
rainszesze    發表於 16-7-27 10:42
Superman-GF    發表於 16-7-27 01:18

珍珠宮

2018復活節勳章

如果你偏向留低,咁一定要調整自己心態,唔好再試探,唔好再提,唔好再哦,男人係好怕同女人喺同一件事上不停糾纏,既然你想留低,咁只有選擇盡量將件事放埋一邊,否則最終個男人會選擇離開。

你都有講之前已經有jm叫你唔好試探,講明咗一件事,發生呢啲事,一係當機立斷決絕地離開,一係就隻眼開隻眼閉,唔好多諗,當無事同以前一樣咁生活。
無了期咁諗,其實對你絕對係無任何好處,不過局外人講就易,女人都總是會犯咗呢啲錯加油呀jm

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

你想留低, 我勸你放低執著。
你都仔大女大, 講真, 幾十年夫妻, 人生黎到呢階段, 男女之情比例已經佔好少, 親人比例較重。
唔好太執著, 你越逼佢同你自己, 越冇彎轉。
件事本來可以丟淡, 一個 whatssap 異性, 可以有幾深感情? 只係一時新鮮玩意罷了。

bebe12hk    發表於 16-8-6 17:14
ko2tang    發表於 16-7-31 10:46
doralee1977    發表於 16-7-29 19:45
angelacch    發表於 16-7-27 15:03
Superman-GF    發表於 16-7-27 02:33
wcpcelia    發表於 16-7-26 16:17
是是但但    發表於 16-7-26 16:03
mint2014    發表於 16-7-26 16:00
你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

worthy 發表於 16-7-26 14:53
選擇喺呢邊出post因為可以收習比較多意見. 之前post過C6同一個女人whatsapp, 內容好close,唔似一般朋友, 細 ...

個女人有咩野咁吸引你C6 想同佢傾, 但又冇意思進一步有接觸?

你唔了解, 或冇興趣去了解, 只係想維持婚姻,,,,,,, 同床異夢嘅下半生, 有咩咁吸引你呢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

超級特務 發表於 16-7-26 15:27
你想留低, 我勸你放低執著。
你都仔大女大, 講真, 幾十年夫妻, 人生黎到呢階段, 男女之情比例已經佔好少, ...
agree!

珍珠宮

回覆 cy101 的帖子

佢真係對天發誓係傾得埋嘅朋友, 知己都唔算.

珍珠宮

第一,個男人一開始扮單身,已經好明顯方便自己識人。第二,佢有咩要放低,反而係你要原諒接受好難做。第三,你想試佢時,已經要心理準備,諗定個後果,自己點打算。
而家佢雖然想再同女人(即你)傾,但又未進一步做咩,除非你已經唔想再諗,否則對質時佢亦可狡辯

首頁

尾頁

跳至