單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

估唔到,我將會變成單親媽咪,好唔開心,心好痛好痛,大家可唔可以撐住我,告訴我我並唔孤獨?

我很恨佢,很恨佢喺我有咗小朋友嘅時候放棄我。恨佢讓我們有個不完整嘅人生和家庭,點解佢可以咁忍心咁做,我覺得佢好陌生。聽日我就要去面臨我嘅人生大事,從為咗他陀小朋友開始,經歷咗10個月,換來的卻是這樣的對待,我嘅心好痛、好痛...

佢話,覺得我哋唔夾,佢太就我,已經唔係佢自己。點解?點解拍拖4年結婚1年依架先同我講呢啲?我話唔夾可以磨合,佢話如果我為佢改變說唔係我自己了。呢個世界上邊會有两個人係一模一樣的?相處就應該要磨合。

聽日係我咁大個女第一次入手術室,我好驚。本身生b係開心事,但我覺得我依架生佢出嚟呢個行為唔知為乜。真的好心痛,一個從前咁愛自己嘅人突然變成這樣。我好憎佢,憎佢毀了我的人生,我唔知將來可以點行,唔知將來我仲會唔會擁有完美的婚姻和完整的家庭。

聽日開刀,我真係好驚好無助,大家可否支撐下我?

大宅

Kiiroitori 發表於 16-8-2 08:19
估唔到,我將會變成單親媽咪,好唔開心,心好痛好痛,大家可唔可以撐住我,告訴我我並唔孤獨?

我很恨佢, ...

加油ah
祝福你生個肥肥白白Baby(emoji)(emoji)

別墅

加油,撐你!新生活新開始!

男爵府

無論如何, 懷孕期間說分開是不負責行為,有點冷血,史上賤男 !

建議將全副精神放在BB方面, 自己保重,安心坐月。
將事件擱置,不要過份正視,不要主動提出分開,
堅持為BB設想,表示給大家一個冷靜期空間。
拖得幾耐就幾耐,希望BB面世後有轉機,否則穩定後再打算。

樂觀面對一切的無常,新生BB是一個好寄託,別胡思亂想!

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

係咪產前抑鬱咋?
何必執著改變就失去自我
改變可以成為更好的自我
不過預左生B後都以B為先
大家再理智地傾傾,或者搵人幫手傾下。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

加油。。佢走左,你先至變成完整。。
响你大肚出去玩女人,仲把責任推向你。。你覺得呢啲廢人留响身邊,小朋友和你會有幸福嗎?全心全意照顧可愛的小生命吧。。

複式洋房

我很恨佢, ...

加油呀。吾好放棄

別墅

加油呀, 支持妳。大家一同努力。

複式洋房

回覆樓主:

加油!大家一齊努力

大宅

我很恨佢, ...

你要加油,佢早啲咁講,你可以早啲認清佢,好過拖多你幾年,又生多一個嘅時候,你可以行嘅路仲難行

子爵府

我很恨佢, ...
加油阿,我建議你打電話去搵下社工或者打去任何輔導機構傾下計抒發下先,咁先有正面的心情和力量明天生bb,加上生完心理會更加不穩,所以你真係要搵人傾同幫忙。記住,bb先係你既所有,bb先係一直會陪伴你愛你既人,你亦係bb既所有。加油阿媽媽,支持你

大宅

我很恨佢, ...

唔洗擔心,我地一定支持你!
加油

別墅

Meko00 發表於 16-8-2 08:33
加油ah
祝福你生個肥肥白白Baby(emoji)(emoji)

多謝妳!

別墅

puppy909 發表於 16-8-2 09:23
加油,撐你!新生活新開始!

我會堅強面對!多謝妳!

別墅

cedarcone 發表於 16-8-2 10:52
無論如何, 懷孕期間說分開是不負責行為,有點冷血,史上賤男 !

建議將全副精神放在BB方面, 自己保重,安心 ...

係,我暫時都會咁做。但呢段期間我希望我能夠勇敢撐住,陀咗b咁耐,經歷咗咁多,終於要生了,坐完月希望又係一個全新嘅我。多謝妳嘅意見同支持!

別墅

heidys 發表於 16-8-2 11:46
係咪產前抑鬱咋?
何必執著改變就失去自我
改變可以成為更好的自我

可能有少少。雙方家長都有同佢傾過,大家都唔希望發生。但當一個人變得忍心去咁做,真係好難去動搖佢。依㗎我都唔知聽日之後,我嘅人生觀會有咩變化,或者睇到bb後覺得咩都難我唔到,好勇敢去接受。anyway, 多謝妳嘅支持!

別墅

Thatsme 發表於 16-8-2 12:34
加油,BB會好錫你,你要加油

知道,多謝妳!

別墅

jeremylui83 發表於 16-8-2 12:45
加油。。佢走左,你先至變成完整。。
响你大肚出去玩女人,仲把責任推向你。。你覺得呢啲廢人留响身邊,小 ...

多謝妳!我會堅強啲!

別墅

失敗人士 發表於 16-8-2 13:34
加油呀。吾好放棄

知道!無辦法改變嘅,要勇敢面對!

首頁

尾頁

跳至