婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

民房

我哥哥係前年結婚,
其實係佢要結婚之前果2個月,
佢拉我傾過計,
就話佢女朋友對佢唔好,
尤其我哥哥好介意佢唔鐘意俾我哥哥同佢d屋企人一齊見面,
好似我哥哥好唔見得光又咁,
仲有好多好多好麻既煩野,
果陣時我聽完都o晒咀,
覺得佢女朋友唔係真係咁鐘意佢,
都叫佢分手算,
我哥哥都係咁諗過,
但又唔捨得..
之後仲發現有左所以就結埋婚...

結婚開始都無咩問題,
係煩個bb出左世之後由邊邊照顧,
因為我媽咪同女家媽咪都有做野,
而且女家媽咪又話唔鐘意bb,
如果要佢照顧就要一個月六千蚊,
最後當然係由我媽咪辭工黎照顧bb...

係坐月果時我都以經覺得女家果邊d人真係傻傻地,
我呀嫂未坐夠一個月仲要係俾人奶bb飲,
佢地係都要叫我呀嫂食鹿茸,
因為媽咪食咩BB都係食咩,
話咁樣係對BB好WOR...
大佬,果陣時係8月呀!
唔好話BB,
大人都受唔到啦!
我媽咪唔肯整俾我呀嫂飲,
女家果邊講到我地對呀嫂唔好,
唔俾好野我呀嫂食...
咁好啦,
我媽咪最後都整俾佢食.
最後BB梗係肚疴啦...
之後都不斷有呢D古怪野出現..
之後BB咪又疴LAW...

宜家BB大左D,學緊行,
好湊好多啦,
我呀嫂成日都帶BB返娘家,
一返就一個月,
返黎呢邊唔洗一個星期又返去,
次次BB一返黎就病,
點解呀?
因為佢地果邊D人日頭係唔會唔俾BB訓,
話佢日頭訓左夜晚會喊WOR...
BB係我地呢邊無試過夜晚喊LOR...
又成日係咁俾埋D古靈精怪野俾BB食,
有無聽過煲湯溝奶粉俾BB飲?
佢地真係咁樣叫我媽咪咁做,
我媽咪都費時同佢地嘈...
搞到BB次次一返到黎有得休息啦,
就開始病...
仲要有陣時佢地果度玩病左BB就帶返黎俾我媽咪湊就話我媽咪湊病佢個仔....
好似上次咁,
BB係果便俾人玩到隻眼紅晒睇左一次醫生就帶左返黎,
我媽咪見D藥就黎無晒咪帶BB去睇多次醫生LAW,
點知呀嫂一返黎就話我媽咪湊病佢個BB..
大佬呀,你姓屈GA???

我,我媽咪都同我哥哥傾過,
咁樣落去不如俾返佢地湊啦,
次次BB一返黎唔係肚疴,疴埋D紅色的屎,就係病,
次次都屈我地次次BB好返佢地又攞走佢,
咁算點?
有無見過一歲人仔會有黑眼圈?有暗瘡?
原本白白淨宜家面黃黃
我哥哥個BB就係咁...
個女係人地生的,
佢要咁樣遭質佢個女我地都無權管,
亦都唔想管,
但係叫佢地收返個B佢地又唔肯,
可憐我哥哥又心痛BB,
但又無呀嫂佢地計....

呢D野我都唔想理,亦都唔到我理
但係宜家我哥哥間唔鐘就會打俾我呻,
聽到我都唔開心...
但我又可以點?
連向朋友呻我都唔敢,
所以先係度呻吓

大宅

痾赤紅臭臭,係咪出牙仔??BB發燒又可能係發骨燒~~

不過你阿哥都好忍得,你阿嫂又好奇怪,做咩成日返娘家住??好似仲有好多問題喎??

可唔可以叫你媽咪同佢哋講,一係完全唔湊,一係就唔好動不動就帶走個BB成個月,咁樣個BB有咩事你哋都唔會負責,如果可以帶走咁耐嘅,咁即係女家都有人可以湊到啦!!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

紅色的屎......I've tried before.....after eating water melon........they gave water melon to a baby??

I think your brother must be very 錫個老婆. He won't insist on what's right and wrong lor........you as his sister.........I think it is better not to give comments.........maybe you can ask them to employ a doesmetic helper so that your mother could find another job?? If they don't care about their baby......no one else can..........
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係啦‧一係就自己湊.一係就吾好時不時帶走bb

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係啦‧一係就自己湊.一係就吾好時不時帶走bb

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原文章由 fungwongphie 於 08-11-11 19:47 發表
紅色的屎......I've tried before.....after eating water melon........they gave water melon to a baby??

I think your brother must be very 錫個老婆. He won't insist on what's r ...

Agreed, what the others can do is very limited......

複式洋房

唉, 同病相憐! 不過我地好忍心地叫佢地湊, don't 湊來湊去!, 唔同文化呀! no sense既d人, 唔好同佢地湊啦, 我都好心痛我阿哥, 不過沒辦法, 叫過佢唔好同佢結婚, 又唔聽, 現在無補於事, 有時真係情願佢地離婚, (唔係真心相愛就唔好一齊啦!)
叫你阿哥睇開d, 有時放手唔理可能係最好既方法!
(不喜勿插!)

大宅

嘩,你哥哥真係慘,要同個咁嘅怪女人一起,個bb仲要咁俾外家"租側",心痛死你地...

大宅

紅色的屎?? 有無帶bb睇醫生呀

伯爵府

樓主,

你哥哥呻下, 你咪安慰下l佢aw, 始終佢倆公婆既事, 你真係不便插手.

大宅

睇到我覺得好寒同心痛.真係難為左亞B ...... 樓主, 您亞嫂嗰邊有無D比較講道理既人? 如果有(希望有),同佢地傾下啦.

子爵府

樓主~ 你亞嫂咁怪既.. 好似唔識做人亞媽咁
次次返去都住成個月, 不如佢地自己湊返啦, 下次可唔可以佢地又帶BB返來時就話你地唔得閉呀..不過個BB真係好慘..好似玩具咁俾人玩..其實你亞哥係BB既爸爸, 都應該出下聲

大宅

我都奇怪點解你哥哥唔出聲話個老婆, 而佢大可以唔俾人帶走BB架

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

叫你媽媽強硬d話唔揍啦
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

好媽媽勳章

其他野都算, 最慘係個bb.. 真係好慘.. 雖然我唔識個bb, 我都覺得好心痛..

別墅

疴埋D紅色的屎咁恐佈!有冇睇醫生咩事呀

老婆一返就返成月個,你亞哥冇表態過唔鍾意咩!一係叫你亞哥同你亞嫂約法三章

要奶奶湊就一個月先返一至二次女家囉
如果唔同意就叫婆湊囉!

複式洋房

bb好可憐呀~~
佢地個邊d人係咪傻嫁... 個亞媽仲衰,佢個bb咁樣,佢唔心痛嫁?

男爵府

個bb真係慘, 如果你哥哥覺得無問題, 唔好太過插手呀, 始終係人地個女, 太多事, 反而傷害你同哥哥感情!

叫你媽咪強硬d唔好湊啦, 反正一個月都唔湊得幾多日!

男爵府

原文章由 carly.c 於 08-11-12 12:22 發表
樓主~ 你亞嫂咁怪既.. 好似唔識做人亞媽咁
次次返去都住成個月, 不如佢地自己湊返啦, 下次可唔可以佢地又帶BB返來時就話你地唔得閉呀..不過個BB真係好慘..好似玩具咁俾人玩..其實你亞哥係BB既爸爸, 都應該出下聲 ...

個bb好可憐又無反抗能力!唔識做人亞媽唔緊要可以學,最慘係佢唔識心痛.肉尺呀b呢

大宅

如果比左女家嗰邊全程湊哂亞b, 亞b會唔會仲慘????

首頁

尾頁

跳至