自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無JM 同我一樣, 做facial時好驚敷mask (倒模)? 我以前去做facial一向無問題.
但有一次個美容師幫我敷mask (眼同咀都全部cover晒) 開頭都無事, 個美容師離開左間房一陣之後, 我突然好驚, 好想打開眼, 但無論我點開眼都只係見到黑蚊蚊, 跟住個人越來越緊張, 好似呼吸唔到咁. 最後我叫自己冷靜, 慢慢呼吸至捱到夠鐘起模.

但自此我就有d 怕去做facial, 同埋已經唔敢再連眼一齊倒模. 次次同美容師講唔洗敷埋眼, 佢哋都會問我係咪驚, 攪到我有D 尷尬. 而家已經越來越少去做facial, 但仲有plan 未完, 我唯有頂硬上去做,
點知今次連個美容師用厚棉花cover 住我對眼, 跟住上面再落網紗加精華我都驚, 點算好? 唔知點解會突然有呢d 恐懼, 但我仲有plan 未做晒, 唔去又好嘥, 可以點做?
我本身又唔係怕黑那種, 夜晚熄晒燈關埋房門我都無事, 唯獨好驚做facial 時被cover 住對眼

InkCartridge    發表於 17-2-28 09:37
pigmei    發表於 17-1-13 12:05

瑪瑙宮

大廚勳章

小_魚 發表於 17-1-13 10:47
有無JM 同我一樣, 做facial時好驚敷mask (倒模)? 我以前去做facial一向無問題.
但有一次個美容師幫我敷mask ...

,無需尷尬。。。直接話不倒眼,其實好普通,好多客也有此情況,有些就不倒口
驚就是驚。。。無得解

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我...........我連剪髮時洗頭都驚, 驚到呼吸困難, 想嘔, 已經唔去做facial 喇, 雖然個package未完, 頭髮都小去剪, 就算去剪都話唔駛洗頭, 一係快洗

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

正常, 你以後叫美容師唔好cover你對眼再整D濕野落去, facial 照去做唔使浪費.
唔使怕尷尬. 佢地講得出即其實遇過好多客都係咁.

男爵府

我覺得倒模好凍同好痕啫

男爵府

angelacch 發表於 17-1-13 11:06
我...........我連剪髮時洗頭都驚, 驚到呼吸困難, 想嘔, 已經唔去做facial 喇, 雖然個package未完, 頭髮都 ...
即係你平瞓喺度會驚?

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

我試過。以前經常做facial, 做mask時其實都無問題,但後來美容師轉咗另一種mask,液體狀之後變硬嗰隻,我就吾得喇,抖吾到氣同好驚,試咗兩次之後同佢講吾得,佢同我轉mask。吾舒服咪出聲,吾洗尷尬。

男爵府

seaheart88 發表於 17-1-13 11:05

,無需尷尬。。。直接話不倒眼,其實好普通,好多客也有 ...
多謝你意見, 如果好多客係咁我就唔怕直接講了

男爵府

catcatcati 發表於 17-1-13 11:07
正常, 你以後叫美容師唔好cover你對眼再整D濕野落去, facial 照去做唔使浪費.
唔使怕尷尬. 佢地講得出即其 ...

大宅

唔洗尷尬,大把人唔倒眼同口。

男爵府

debby1328 發表於 17-1-13 11:12
我試過。以前經常做facial, 做mask時其實都無問題,但後來美容師轉咗另一種mask,液體狀之後變硬嗰隻,我就 ...
我係奇怪以前不嬲無問題, 倒模都唔驚, 係嗰次之後就咁, 諗來諗去都唔知點解

男爵府

我有左呢個問題成20年。有時連洗頭都抖吾到氣。應該系壓力下恐懼。我系陀BB果陣開始,生完幾年好番d,但後來工作壓力大又離過,我無理佢,咪同佢共存lor.只是吾做facial,慳返d$。但有時好嚴重,個人會好不安架

男爵府

熱血勳章

植左睫毛佢地唔會封眼,但每次差不多去補時先做facial

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小_魚 發表於 17-1-13 11:12
即係你平瞓喺度會驚?
咁又唔會喎, 我係驚我唔可以隨時走, 所以我連牙都唔敢去洗

男爵府

iris23407 發表於 17-1-13 11:18
我有左呢個問題成20年。有時連洗頭都抖吾到氣。應該系壓力下恐懼。我系陀BB果陣開始,生完幾年好番d,但後 ...
我都希望怏d 做埋手頭上d plan 就唔買住了

男爵府

avril19 發表於 17-1-13 11:21
植左睫毛佢地唔會封眼,但每次差不多去補時先做facial
咦? 可以諗諗喎, 其實我有諗過去植眼睫毛

大宅

我試過!

伯爵府

回覆:做facial時好驚敷mask(倒模那種), 我係咪有憂閉恐懼症

好多人唔倒眼同口架。

男爵府

pretty_cat 發表於 17-1-13 11:36
好多人唔倒眼同口架。
原來如此, 咁我下次可以照直講了

男爵府

小_魚 發表於 17-1-13 11:13

我都會叫佢地唔好倒眼,一嚟乜都睇唔到好唔自在,二嚟都可以睇實有冇人出入間房,保管好自己財物

首頁

尾頁

跳至