美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想同大家分享下做hifu既歷程^^我係不嬲都有雙下巴同好多眼紋 搞到隻眼成日都好攰好冇精神 但就因為工作忙所以都冇咩點打扮理到距 到而家就嚟結婚 想影相令d 所以就開始咗做hifu 開頭第一次我係去d大間d既美容院 但感覺麻麻地 因為好hardsell 同埋價錢貴 所以冇繼續做 之後有朋友介紹我去左間細間d既美容院 果度地方雖然唔係話好大 但就好舒服 同埋果到d美容師好細心 又唔hardsell 依樣係我最中意既 亦都係我覺得細間嘅美容院好過大間既原因 因為去美容院都係想休息 唔想俾人煩 做左第一次之後 睇到有d效果 但唔算話好大 果度d服務就好好 同埋 距地話一個療程要做五六次到 做完之後會好明顯睇到個效果 見距價錢又掋 服務又好 所以就join左距個package 到而家每次做距地都會好細心錦幫我分析下個面形 睇下邊邊面腫d就幫我做多啲果邊面 之後就幫我用曬三個頭底層中層面層頭 幫我打三百線全面 有時見到效果未達標就會再送多幾下俾我 做既時候又唔會好痛 只係有d痹痹地 大致上感覺都ok既 同埋最中意距地次次都好落力幫我做 又唔hardsell 到今日岩岩做完第三次 我個雙下巴已經收左好多眼紋都少左好多 好開心^^所以想同大家分享下 原來做hifu真係有用架 哈哈 最重要係揾到一間好既美容院!

洋房

請問幾錢呀?

象牙宮

多久要做一次? 維持多久?。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

回覆 nat_haha 的帖子

你係講試做價定咩?試做價既話 我果陣好似係六百八十八做左一百線既

複式洋房

回覆 333s 的帖子

我係差不多二星期做一次 keep到几耐就真係唔知 因為我而家先做第三次 雙下巴同眼紋真係收咗好多 但未做完所以都唔知唔做既話會keep到几耐 只可以話我做完一次隔左二星期再做第二次 果段時間都有keep到 仲一次比一次好 但我見我fd距做曬一個療程 之後冇咩點做 都keep得几耐 冇打回原形 但距間門中都有做番一二次保養番既 我都係見我朋友有效所以先叫距介紹我去做^^

象牙宮

amy061900 發表於 17-2-10 11:09
回覆 333s 的帖子
我係差不多二星期做一次 keep到几耐就真係唔知 因為我而家先做第三次 雙下巴同眼紋真係 ...

我想了解多D。

hifu 主要是什么? 去紋? 美白? etc?
美容C, 怎給你做的步驟? 過程?
有試1-2次的么? 需一个療程做 ? 大概是几次? 約多少錢?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

回覆 333s 的帖子

主要係瘦面 提升面形 減淡皺紋 我次次去距地都會幫我洗面針清 做機 藪小敷mask的

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主:

請問喺邊區 ? 如果唔係試做價會幾錢 ? 佢係韓國機定其他機 ? 謝謝解答

男爵府

熱血勳章

無逗號,睇得好辛苦
能去眼紋嗎?

子爵府

How much

複式洋房

BK Milk勳章

amy061900 發表於 17-2-10 11:50
主要係瘦面 提升面形 減淡皺紋 我次次去距地都會幫我洗面針清 做機 藪小敷mask的 ...

我做開果間美容院做hifu前係唔可以做針清做其牠機,佢話唔可以有傷口,做完之後先敷MASK你做果一部會唔會係大陸機

複式洋房

回覆 kikipp 的帖子

我做果部韓國機架 距有介紹過 但我係做完機之後有時有d大粒既瘡距會幫我清一清囉 我諗應該唔會有影響掛><因為我次次做完都冇嘜嘢

複式洋房

回覆 avril19 的帖子

可以丫 我都有減淡到d眼紋

複式洋房

回覆 wingyan008 的帖子

第一次做會便d 好似係六百几 打一百線 而家join左package 就差不多二千蚊一次 但就打二百五十線

大宅

amy061900 發表於 17-2-10 01:44
我想同大家分享下做hifu既歷程^^我係不嬲都有雙下巴同好多眼紋 搞到隻眼成日都好攰好冇精神 但就因為工作忙 ...

Pm pls.

複式洋房

回覆 suki1012 的帖子

我果間係係旺角 細細間

複式洋房

amy061900 發表於 17-2-10 11:09
回覆 333s 的帖子

我係差不多二星期做一次 keep到几耐就真係唔知 因為我而家先做第三次 雙下巴同眼紋真係 ...

做一次Hifu最少可以keep到3個月,2星期打一次,會唔會太密!

大宅

lizaling 發表於 17-2-12 00:58
做一次Hifu最少可以keep到3個月,2星期打一次,會唔會太密!
係lo..我雖然沒有打過hifu..但成日都有留意下..通常都話2-3個月先打第2次...韓國機都係打3次...點會半個月打一次咁密既-0-
ps:本身自己有做開facial..但一直怕痛..唔敢去打...

複式洋房

lizaling 發表於 17-2-12 00:58

HIFU最少要隔4-6星期打,因為皮下既筋膜層打損哂!一定要有復原期,打得咁密有副作用ka!

複式洋房

BK Milk勳章

biggles222 發表於 17-2-12 15:00
HIFU最少要隔4-6星期打,因為皮下既筋膜層打損哂!一定要有復原期,打得咁密有副作用ka!
...

有見地嚴重會面癱

首頁

尾頁

跳至