親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

我地一行5個女仔去東京旅行,book 左4晩bnb,點知一開門完全與照片不符。客廳燈壞咗、廁所板爛咗,水喉位又爛咗,浴簾又爛埋,我哋開頭諗住立即退租過第二間。點知個戶主又非常之誠懇道歉又話盡快跟進,諗住去旅行費事同人嘈又覺得我哋留起房嘅時間唔多。最恐怖係啲床單我哋覺得佢簡直係冇換過。最後我哋協商佢話賠10,000 Yen俾我哋叫我地自己買啲嘢維修。到最後我地自己買牛皮膠紙痴住啲嘢就算數,瞓覺用自己件大褸當被,郁都唔敢郁。點知返到香港個戶主居然反過來話我地整污糟佢間屋要我哋賠返1400港幣。依家我哋仲搵B&B介入仲未搞到。呢個故事教訓我哋唔可以做好人。後來我有啲日本朋友話其實日本人基本上係唔會做B&B,全部都係中國內地人做所以管理系統好差!好少打咁多字只不過真係好嬲,希望各位jM留意吓

別墅

補啲相俾大家

壺一v一    發表於 17-2-28 23:22

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我之前在新宿住過一間airbnb,有幾隻小強,同屋主講,竟然問返我有什麼好建議,所以,以後,我都唔會再book,情願貴少少有人執下房,又可以寄托行李

子爵府

我係大阪住過一次bnb, so far 又ok. 不過當時唔係太遲搵酒店, 逼不得已都唔會住, 始終酒店穩陣d

伯爵府

Wow. 真係唔好彩
我諗book d 超讚房東穩陣d

瑪瑙宮

大廚勳章

Pokiu 發表於 17-2-27 20:07
你放心, 你的崎屎唔係第一單、亦唔會係最後一單
你聽日上來, 繼續係 '請介紹 bnb, 東京大阪市中心 bnb 平 ...

所以成日話介紹。。平靚正民宿。。。。根本首先就無平靚仲要正。。。第二。。所謂民宿只是美化。。。實際非法公寓。。。同之前香港d民居租比雙非生仔一樣。。。無牌私竇。。。無事就又大又平可678人住好平,有事就頭都痕。。

整爛野被屈係bk都唔係第一單,最慘死無對證,口同鼻拗。。。仲被扣信用卡數無得拗

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

咁差!

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

個廁板真係好誇

瑪瑙宮

大廚勳章

jutau 發表於 17-2-27 22:11
個廁板真係好誇

差都係其次,唔住都住左了,但現在俾人屈返轉頭。。就勁慘囉
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

慘,遇到衰屋主

別墅

seaheart88 發表於 17-2-27 22:34
差都係其次,唔住都住左了,但現在俾人屈返轉頭。。就勁慘囉

依個係我地最嬲 諗住息事寧人 點知俾人反屈 本身諗住成班人一齊住開心啲 點知...

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實佢話 : 賠10,000 Yen俾我哋叫我地自己買啲嘢維修 <-- 呢句已經好伏啦, 佢一早就知有問題, 如果係好既屋主, 會換左先比你地住/cancel order幫你揾第二間

所以我一向冇住民宿, 就係唔想咁.

大宅

回覆 tabo88888 的帖子

Oh sorry to know it. Did you check the review when you booked the place? Also mind sharing the apartment that you booked?
thanks

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

TMC3012 發表於 17-2-28 09:11
其實佢話 : 賠10,000 Yen俾我哋叫我地自己買啲嘢維修
我都係咁話,有乜理由叫你去花時間維修

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

爛成咁, 即時取消搵第2間啦, 仲要俾錢你自己維修? 你估你係裝修師傅咩
其實樓上講得o岩, 有平就無靚

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

果個屋住可能用呢個方法呃左好多錢了

別墅

cwng3 發表於 17-2-28 09:19
回覆 tabo88888 的帖子

Oh sorry to know it. Did you check the review when you booked the place? Al ...

我地有睇comment 真係冇乜特別。其實我都係諗住幾個女仔搵一間屋可以每人一張床。Comment只有一個差係話暖氣唔夠。冇諗過咁中伏

別墅

shinku 發表於 17-2-28 09:23
我都係咁話,有乜理由叫你去花時間維修

佢開頭話叫個人上嚟維修點知叫咗個中國籍嘅靚仔唔知頭唔知路
拆咗個燈膽就走左
咁我哋又驚幾個女仔一陣間又唔知搵咩人上嚟所以咪諗住息事寧人

別墅

goo_littlebb 發表於 17-2-28 09:47
爛成咁, 即時取消搵第2間啦, 仲要俾錢你自己維修? 你估你係裝修師傅咩
其實樓上講得o岩, 有平就 ...

其實如果佢唔係返屈我我哋真係冇諗住再追究。因為佢講到好可憐話個清潔公司有問題,好似咩都唔知咁。我哋絕對唔係又要平又要靚只不過基本嘅衛生一定要有。

首頁
12345...7

尾頁

跳至