心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

話說我搬嚟呢個山卡拉地方都差唔多一年.....
由開始預備搬嚟清潔個陣都覺得呢度用料差....好應聲....我自己都知細佬好難避免跑跳,都全屋放晒地席,門都貼晒海棉隔音......

我有兩個女,大既3歲半,細既2歲半.....由搬嚟呢度開始....我兩個女就開始冇晚瞓得好....

事原係我樓上既鐘意拉檯拉凳,大力關門,高踭鞋.....
每晚由8,9點開始....係咁拉....又拖地又水桶.....
一開始同樓下看更講,麻煩佢同樓上講有小朋友,盡量細聲啲...佢地瞓唔到....咁細個,佢地真係8點幾9點就上床預備瞓.....但係佢地跟本原全瞓唔到,唔好話小朋友,就連我自己都比呢啲聲攪到瞓唔到....好火!

看更同佢講完...佢地死都話唔係佢地嘈....哎....再同看更講加上我自己再留意佢地既作息時間,同埋我老公上去同佢理論完....得出結論....

樓上係一家三口亞媽同兩個女住....亞媽大概40歲,亞媽同個女食飯...拖地....另一個女每晚10點幾11點先收工,返嚟又開始食飯...又拉檯...全間屋非常多雜物....一家三口都應該用張玻璃茶几+凳仔拉嚟拉去食飯....加上裝修非常陳舊...啲門全部開關都會發出聲響....每晚直至1,2點先瞓....跟住第二朝6點幾又開始啲門聲....

我地知佢一個媽媽照顧兩個女好辛苦...但係佢地咁落去真係會攪到我癲.....我都要返工,收工返到嚟7,8點,食完飯沖完涼同佢地講完故事都想佢地瞓我有啲私人時間....

依家樓上簡直係嚴重影響我全家既身心健康....我個細女直情一聽到樓上呯個啲聲會即刻跑去自己床用被包住自己....

管理處,報警...完全幫唔到我.....究竟我可以點....租約又未完....

點解要咁對我....點解啲人可以咁....佢地都係女人,都有日會有小朋友....我相信呢個世界有報應.....

男爵府

回覆樓主:

我唔明白,拉下凳,拖下地,有幾大聲,係咪你太敏感,可能人地晚上才下班,才得閒清潔。

大宅

畀面勳章

sssssssss 發表於 17-2-27 23:15
我唔明白,拉下凳,拖下地,有幾大聲,係咪你太敏感,可能人地晚上才下班,才得閒清潔。

...

個媽咪唔駛返工,全日係屋企。
響到坐係地下會感覺到震...我唔知係質料差成咁定咩⋯⋯
不過你唔係親身感受,你唔會感覺到....你唔係個女驚到跑埋嚟喊住咁話好驚....你唔會明....
佢每晚,係每晚....最少醒兩次,小朋友瞓唔到,大人都唔會瞓到....
每晚因爲咁瞓唔到超過5,6個鐘....持續成年....

男爵府

nggalaxy 發表於 17-2-27 23:36
不過你唔係親身感受 ...

搬啦

男爵府

nggalaxy 發表於 17-2-27 23:02
由開始預備搬嚟清潔個陣都覺得呢度用料差....好應聲....我自己 ...

你住邊?我唔買。。。

大宅

但係人地係屋企正常活動你好難投訴,就算投訴都無用,或者戴耳塞瞓覺啦.

子爵府

親子王國15週年勳章

過咗死約就搬, D用料重衰過公屋.

大宅

nggalaxy 發表於 17-2-27 23:02
由開始預備搬嚟清潔個陣都覺得呢度用料差....好應聲....我自己 ...

我都想知邊度?用料差到咁???

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

樓主我好明白你,
每晚我同小朋友瞓時, 樓上到會拉凳, 好彩只係幾下就停, 唔係真係成晚唔洗瞓

PS. 我係一般私樓, 用料我諗唔會特別差

男爵府

回覆樓主:

我樓上也是這樣,講咗都係咁!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

你是租還好,終有搬走既一日,我家人係住公屋,樓上大人,細路都嘈,都是唔認,報警都無用,攪到我家人有抑鬱症(長者,長期在家),最終過了10多年,啲細路大左(中學生),情況先有改善

男爵府

濕滯啦,遇著呢d鄰居

大宅

畀面勳章

ilovecafe 發表於 17-2-28 02:41
你住邊?我唔買。。。

Flower都

大宅

畀面勳章

Kapo1021 發表於 17-2-28 03:03
但係人地係屋企正常活動你好難投訴,就算投訴都無用,或者戴耳塞瞓覺啦.
...

我都有諗過,但細佬叫我驚聽唔到,自己都要較鬧鐘返工....哎

大宅

畀面勳章

rita1208 發表於 17-2-28 10:06
我都想知邊度?用料差到咁???

真係好差,係屋企我都唔敢大聲講野,成條走廊聽到晒你講咩⋯⋯

男爵府

搬已經是最好辦法

禁止訪問

大宅

仲有幾耐約?
我係你可能唔要d租金都搵地方搬
同埋8,9點你好難話人, 只好怪用料真係好差
我以前樓上嗰家人, 冷氣機滴水滴到好嘈, 佢哋仲要半夜先開機, 搞到我瞓著都扎醒. 管理處仲話過咗11點唔可以上去拍門. 呢D都唔知咩道理, 佢冷氣機的水嘈到人, 人哋冇得瞓, 佢就大覺瞓.
投訴咗幾個月先整返好. 所以我一完租約都搬咗, 免得又再滴過.
而家住頂樓, 實冇聲

伯爵府

BK Milk勳章

要不你買好的包住的台凳,換個門給人。搬可能最好,同業主講下可能賠一個月

大宅

nggalaxy 發表於 17-2-27 23:36
不過你唔係親身感受 ...
咁誇張,佢全日都無時間係靜架?
VANNA & BEVERLY i love u
My homepage is

http://www.baby-kingdom.com/?154716

首頁

尾頁

跳至